سامانه‌ای از سوی وزارت بهداشت برای ثبت‌نام تزریق واکسن اعلام نشده است

پرویز قزلباش ظهر امروز (۸ اردیبهشت‌ماه) در نشست خبری که به‌ صورت مجازی برگزار شد، با بیان اینکه بر اساس سهمیه‌هایی که در اختیار استان قرار می‌گیرد، واکسیناسیون افراد بالای ۸۰ سال که نزدیک به ۱۸ هزار نفر از جمعیت استان را شامل می‌شود، آغاز شده است، اظهار کرد: با استقبال خوب مردم تاکنون کار واکسیناسیون با سرعت قابل قبولی پیش می‌رود که امیدواریم این روند سرعت بیشتری به خود گیرد.

وی با بیان اینکه بعد از تزریق واکسن به افراد بالای ۸۰ سال، نوبت به رده‌های سنی دیگر خواهد رسید، ادامه داد: واکسیناسیون این افراد نیز زمانی انجام خواهد شد که بخش عمده افراد ۸۰ سال استان واکسن دریافت کرده باشند.

این مسئول با بیان اینکه واکسیناسیون در کشور شامل گروه‌های سنی ۱۸ سال تا بالای ۸۰ سال است، تصریح کرد: در واکسینه کردن گروه‌های زیر ۱۸ سال باید مطابق سیاست کشوری پیش برویم که فعلاً واکسینه کردن افراد زیر ۱۸ سال در کشور مدنظر نیست، مگر اینکه پروتکل‌ها به شکل دیگری تعریف شود.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان با بیان اینکه میزان ابتلا و مرگ و میر و نیز علامت‌دار شدن برای جوانان زیر ۱۸ سال کمتر است، بیان کرد: هر چند در موج اخیر درصدی در این رده سنی شاهد افزایش مبتلایان هستیم.

قزلباش با یادآوری اینکه مراکز تزریق واکسن متعدد است، گفت: قرار نیست که افراد به مراکز مراجعه حضوری داشته باشند، بلکه بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه «سیب» برای افرادی که در اولویت تزریق واکسن قرار دارند، تماس گرفته می‌شود و نیازی به مراجعه حضوری نیست.

این مسئول با تاکید بر اینکه همچنان شاهد آمار بالای مراجعات به مراکز به ویژه مراجعان سرپایی هستیم، متذکر شد: اگر پروتکل‌ها افزایش یابد، انتظار داریم هفته بعد شاهد روند نزولی مبتلایان باشیم که امیدواریم منجر به تغییر رنگ‌بندی‌ها در استان شود.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان از تغییر رنگ کرونایی برخی از شهرستان‌ها خبر داد و افزود: در حال حاضر ایجرود در وضعیت زرد، طارم و ماه‌نشان نیز در وضعیت نارنجی به سر می‌برند و برخی از شهرستان‌ها نیز کماکان قرمز هستند که امیدواریم با رعایت پروتکل‌ها و اعمال محدودیت و نظارت جدی، روند بیماری در این شهرستان‌ها نیز نزولی شود.

وی با بیان اینکه بیمارانی که در مراکز درمانی بستری می‌شوند، به‌ طور متوسط پنج یا شش روزه ترخیص می‌شوند که در این دوره، بستری موقت باعث شده که سرعت ترخیص بیماران شتاب گیرد، بیان کرد: برخی از بیماران بستری با توجه به وضعیتی که دارند، نیازمند بستری در آی‌.سی‌.یو هستند و در پروسه زمانی ۵ تا ۶ روز بهبود نمی‌یابند.

این مسئول با بیان این‌که علی‌رغم اینکه ۳۲ بخش آی‌.سی‌.یو به تعداد تخت‌های بیمارستانی افزوده شده و یا در حال بهره‌برداری است، ادامه داد: با این‌ حال کماکان آی‌.سی‌.یوهای تخصیص داده شده به بیماران کرونایی پر بوده و برخی از بیماران نیز در لیست انتظار بیماران نیازمند آی‌.سی‌.یو قرار دارند.

قزلباش با یادآوری اینکه فردی که نیازمند آی‌.سی‌.یو است باید مراقبت خاصی از او شود، تصریح کرد: این امر به این معنا نیست که اگر این افراد در بخش بستری باشند از آن‌ها مراقبت نمی‌شود.

وی بیان کرد: لیست بیماران صعب‌العلاج و دارای بیماران خاص نیز در اختیار وزارت بهداشت و انجمن‌های خیریه قرار دارند و به تدریج بر اساس اولویت واکسن به آن‌ها تزریق خواهد شد.

این‌ مسئول با یادآوری اینکه اینکه سیاست وزارت بهداشت و دانشگاه درباره انجام تست‌های سریع تغییر نیافته است، متذکر شد: تست‌های سریع عمدتاً کار درمانگاه‌ها نیست و برای رهگیری سریع اتفاق می‌افتد، هر چند در مراکز ۱۶ ساعت نیز از این تست‌ها استفاده می‌شود اما معمولاً به سمت انجام تست‌های پی‌.‌سی‌.‌آر پیش می‌رویم.

وی با تاکید بر اینکه انجام رنگ‌بندی‌ها بر اساس شاخص‌هایی اتفاق می‌افتد که اصلی‌ترین شاخص میزان بستری افراد در بیمارستان‌ها بر حسب جمعیت است، ادامه داد: رنگ‌بندی‌ها کف وضعیت بستری را نشان می‌دهند و هر وقت بستری‌ها کاهش یابد، رنگ شهرستان‌ها نیز تغییر می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان همچنین گریزی به موضوع شب‌های قدر در استان زد و افزود: بر حسب تصمیمات اتخاذ شده در ستاد ملی کرونا، اجتماعات شب‌های قدر با تعداد محدود و در فضای باز انجام می‌شود و منع ترددها در این شب‌ها نیز برداشته می‌شود، هر چند این تسهیلات انجام شده ولی باید توجه داشته باشیم که خطر کماکان باقی است.

این مسئول با اشاره به گلایه‌های موجود در مورد شلوغ بودن محل تزریق واکسن در بیمارستان موسوی، یادآور شد: محل تزریق واکسن دارای فاکتورهای مختلفی است که همین امر سبب می‌شود برخی از مراکز شلوغ شود که به این دغدغه نیز رسیدگی خواهد شد.

قزلباش با تاکید بر اینکه بازارهای سرپوشیده گروه ۲ بوده و مجاز به فعالیت نیستند و در شرایط قرمز باید بسته باشند که نظارت جدی بر این موضوع صورت می‌گیرد، افزود: نظارت بدون همکاری مردم راه به جایی نخواهد برد و لازم است مردم در این شرایط همکاری لازم را داشته باشند تا بتوان بیماری را کنترل کرد.

وی با بیان اینکه از طرف وزارت بهداشت، رسماً سامانه‌ای برای ثبت‌نام واکسن کرونا اعلام نشده است، ادامه داد: ممکن است برنامه‌ریزی در این زمینه وجود داشته باشد اما هنوز اعلام نشده است؛ هر چند خود وزارت بهداشت سامانه‌ای دارد که اطلاعات مردم ثبت و ضبط می‌شود و بر اساس همین سامانه است که با مردم برای دریافت واکسن تماس گرفته خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی استان زنجان با بیان اینکه فردا (۹ اردیبهشت‌ماه) شاهد اتفاقات بزرگی در سطح استان خواهیم بود، خاطرنشان کرد: فاز ۳ مطالعات واکسن بالینی ایرانی – کوبایی فردا در استان آغاز خواهد شد که در این پروسه بیش از ۳۰۰۰ زنجانی واکسینه می‌شوند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.