برای آثار تاریخی خراسان رضوی در سال ۹۹ چه میزان هزینه شده است؟

ابوالفضل مکرمی‌فر در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما در خصوص مهم‌ترین پروژه‌های خراسان رضوی در حوزه میراث‌فرهنگی اظهار کرد: برای افتتاح فاز یک برج و باروی شهر توس، تاسیسات مجموعه آرامگاه فردوسی، خانه منسوب به فردوسی در روستای پاژ، محوطه‌سازی عمارت چهار برج، جلوخان آرامگاه فردوسی و خانه‌های صنایع دستی توس ۷۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در سال ۹۹ هزینه شده است.

وی درباره پروژه‌هایی که طی سال ۹۹ در شهرستان مشهد به بهره‌برداری رسیده، خاطرنشان کرد: برای مرمت و احیاء حیاط اول سرای عزیزالله اف یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال، فاز یک مرمت و احیاء بازار فرش سه میلیارد ریال، مرمت و احیاء مدرسه عباسقلی‌خان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، مرمت گنبد سبز ۸۰۰ میلیون ریال و احیاء خانه تاریخی امیری و افتتاح موزه حکام در خانه تاریخی داروغه ۸ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی در خصوص پروژه‌های مرمتی شهرستان سبزوار بیان کرد: برای مرمت و احیا جداره بافت بیهقی سبزوار یک میلیارد ریال، فاز یک جداره‌سازی بافت تاریخی شهر سبزوار دو میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و بهسازی معابر بافت با ارزش روستای زعفرانیه یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

مکرمی‌فر با اشاره به پروژه سایت موزه شادیاخ نیشابور عنوان کرد: برای این پروژه یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

وی در خصوص پروژه‌های شهرستان تربت حیدریه گفت: موزه مازاری با اعتبار ۴۰۰ میلیون ریال و مرمت و احیاء رباط لاری با اعتبار چهار میلیارد ریال انجام شده است.

مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی با اشاره به اقدامات انجام شده برای دو خانه موزه در خراسان رضوی افزود: برای خانه موزه قرایی در شهرستان رشتخوار۵۰۰ میلیون ریال و برای خانه موزه شهید مطهری در شهرستان فریمان ۶۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

مکرمی‌فر ادامه داد: پروژه مرمت و احیای آسبادهای نشتیفان و خانه موزه اعتباری نیز از دیگر پروژه‌های مهم استان بوده که در سال ۱۳۹۷ آغاز و در سال ۱۳۹۹ به پایان رسیده است و بابت ۱۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

 وی درباره اعتبارات هزینه شده و پروژه‌های اجرا شده در دیگر شهرستان‌های خراسان رضوی تصریح کرد: برای مرمت و احیاء مسجد کبود گنبد کلات سه میلیارد ریال، ساختمان شماره دو پایگاه رباط شریف یک میلیارد ریال، مرمت و احیاء منزل دانش کاشمر ۷۰۰ میلیون ریال، ساماندهی محوطه مسجد ملک زوزون خواف یک میلیارد ریال، انبار گمرک قوچان دو میلیارد ریال، مرمت و احیای مسجد ساوط بجستان یک میلیارد و ۱۴۰ میلیون ریال هزینه شده است.

 مدیرکل میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی به پروژه‌های معابر منتهی به دو اقامت‌گاه بوم‌گردی در بافت‌های تاریخی اشاره کرد و گفت: پروژه بهسازی معبر منتهی به اقامت‌گاه بوم‌گردی کنگ در روستای کنگ شهرستان بینالود با اعتبار ۴۰۰ میلیون ریال و پروژه بهسازی معبر اقامت‌گاه بوم‌گردی علیپور در روستای ریاب شهرستان گناباد با اعتبار ۵۵۰ میلیون ریال انجام شده است. برای پروژه ورودی شماره ۲ قنات جهانی قصبه گناباد نیز سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است. همچنین برای فاز یک محوطه‌سازی این سایت موزه سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال هزینه شده است.

مکرمی‌فر درباره اقدامات انجام شده در زمینه ثبت آثار تاریخی اظهار کرد: ۴۵۰ پرونده آثار غیر منقول، ۱۵۰ پرونده آثار منقول، ۳۰ پرونده آثار ناملموس و ۳۰ پرونده آثار طبیعی خراسان رضوی تهیه شده است.

وی در خصوص اقدامات انجام شده جهت حرائم آثار تاریخی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: پنج اثر تاریخی، یک بافت تاریخی و چهار محوطه تاریخی طی سال گذشته تعیین حریم شده‌اند.

مکرمی‌فر با اشاره به اقدامات انجام شده در گروه حفظ و احیای آثار تاریخی اداره‌کل میراث فرهنگی خراسان رضوی تشریح کرد: در سال گذشته ۶۰  بنای تاریخی حفاظت و مرمت شده و ۹ بافت تاریخی نیز بهسازی، حفاظت و مرمت شده است. هم‌چنین در پنج محوطه تاریخی حفاظت و پژوهش انجام شده است.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در گروه موزه‌ها و اموال منقول تصریح کرد: دو موزه سازمانی، یک موزه دولتی، یک موزه خصوصی و پنج مورد مجموعه‌داری طی سال ۹۹ بهره‌برداری شده است. طی این مدت ۱۴۳ قلم شیء تاریخی– فرهنگی حفاظت و مرمت شده است. همچنین از ۵۰ لوح ثبتی با هزینه ۵۰۰ میلیون ریال و ۹ لوح ثبتی حریم آثار تاریخی با هزینه ۳۵۰ میلیون ریال رونمایی شده است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.