کتاب «جرم‌شناسی پزشکی» توسط جهاد دانشگاهی قزوین منتشر شد

علی دل‌زنده در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما با اشاره به موضوع کتاب «جرم‌شناسی پزشکی»، تصریح کرد: جرم‌شناسی پزشکی از رهگذر تخصصی کردن تدابیر و سازوکارهای علت شناختی و حمایتی خود بر حمایت از بیماران تأکید می‌کند، با تأملی بر وضعیت بیماران در نظام عدالت کیفری می‌توان دریافت که نادیده گرفتن جرم‌شناسی پزشکی پیامدی جز از بین رفتن حقوق بیماران ندارد.

وی افزود: در این کتاب می‌خوانیم بیمارانی که بزه دیده جرائم پزشکی واقع می‌شوند، آسیب‌پذیری مضاعفی را تجربه می‌کنند و لذا عدم توجه به بزه دیدگی بیماران و لزوم تدارک حمایت‌های افتراقی برای آنان نتیجه‌ای جز مأیوس شدن بیماران از نظام عدالت کیفری و سرنوشتی جز بزه دیدگی دوباره برای آنان به همراه نخواهد داشت.

مدیر اجرایی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین خاطرنشان کرد: به‌منظور معطوف کردن توجه نظام عدالت کیفری بیماران بزه دیده لازم است تا در وهله نخست آموزه‌های جرم‌شناسی پزشکی با نگرشی انسان‌مدار توسط متولیان نظام عدالت کیفری مورد تحسین قرار گیرد، همچنین بیماران بزه دیده در زمره بزه دیدگان خاص تلقی شده که این امر حاکی از آسیب‌پذیری فزاینده‌ای است که آنان را شایسته جایگاه ویژه در مطالعات جرم شناسانه می‌کند.

وی تأکید کرد: نوع و شیوه پاسخ‌دهی به جرائم پزشکی که ناقض حقوق بیماران است باید واجد مؤلفه‌های خاص و متناسب با وضعیت آسیب‌پذیری بیماران بزه دیده باشد که در این کتاب به توضیح آن‌ها پرداخته‌شده است.

دل‌زنده یادآور شد: کتاب «جرم‌شناسی پزشکی» تألیف دکتر امیر سماواتی پیروز عضو هیئت‌علمی و استادیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی کرج و حسن بیگدلی کارشناس ارشد جزا و جرم‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج معماری در ۱۱۴ صفحه و قطع وزیری به بهای ۳۸ هزار تومان از سوی انتشارات جهاد دانشگاهی قزوین منتشر شده است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.