رصد هلال ماه شوال با ابزار رصد امکان پذیر است

خسرو جعفری زاده در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: هلال ماه شوال در شامگاه چهارشنبه-۲۲ اردیبهشت با ابزارهای رصدی دیده می شود، اما رصد دشوار است و نیازمند افق باز و پارامترهای جوی مناسب هستیم.

وی افزود: ماه در مناطق جنوبی و جنوب غربی ایران با ابزار رصدی و داشتن افق مناسب، بهتر از دیگر مناطق دیده می شود.

مدیر باشگاه نجوم تهران با بیان اینکه از لحاظ پارامترهای رصدی، رویت هلال ماه‌های قمری با یکدیگر متفاوت است و ممکن است گاهی شرایط رصد ساده و گاهی دشوار باشد، خاطرنشان کرد: رصد هلال ماه چهارشنبه -۲۲ اردیبهشت با چشم غیر مسلح امکان ندارد و تنها با ابزار رصدی و توسط رصدگران با تجربه قابل دیدن است.

جعفری زاده دلایل دشوار بودن رصد ماه در روز چهارشنبه را جدایی زاویه کم آن و مدت زمان مکث ماه و فاز کمتر از یک درصد آن در آسمان دانست و گفت: مدت مکث ماه پس از غروب خورشید حدود ۴۰ دقیقه است و بسیار به افق بسیار نزدیک است و از این رو با چشم غیر مسلح قابل رویت نیست.

وی تاکید کرد: روز چهارشنبه خورشید در ساعت ۲۰:۰۲ دقیقه به وقت مرکز ایران غروب می‌کند و ارتفاع ماه در زمان غروب خورشید تقریبا ۶ و نیم درجه است که ارتفاع زیادی نیست و با چشم غیرمسلح قابل دیدن نخواهد بود و در این شرایط ابزارهای رصدی می‌توانند یاری رسان باشند.

این پژوهشگر نجوم توضیح داد: فاز هلال ۰.۶ درصد و جدایی زاویه‌ای آن از خورشید ۸.۴ درجه است و در ساعت ۲۰:۴۲ دقیقه غروب می‌کند.

جعفری زاده افزود: در شامگاه پنج شنبه – ۲۳اردیبهشت هلال ماه به راحتی قابل رصد است.

وی در خصوص وضعیت رصد سیارات در این هفته، اظهار کرد: در این هفته شاهد رصد سیارات شامگاهی (زهره، عطارد و مریخ) و سیارات صبحگاهی (مشتری و زحل) هستیم که سیارات شامگاهی هر روز بعد از غروب خورشید و سیارات صبحگاهی قبل از طلوع قابل رصد هستند.

این مدرس نجوم با بیان اینکه رصد سیارات شامگاهی در این هفته کمی دشوار است، افزود: رصد این سیارات به مرور و با فاصله گرفتن از افق بهتر می شود. در حال حاضر ۴۰ دقیقه بعد از غروب خورشید ارتفاع کمی دارند و به همین دلیل رصد آنها دشوار است و نیازمند آسمان کاملا شفاف و افق باز هستیم.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.