زکات فطر باید تا قبل از ظهر روز عید پرداخت شود

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام ۲۲ اردیبهشت‌ماه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: برای روزه‌داران و مومنان وظایفی درنظر گرفته شده که یکی از آن‌ها برپایی نماز عید سعید فطر است، این نماز امسال باتوجه به شرایط کرونایی در فضای باز و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.

 نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری پرداخت زکات فطریه را یکی از وظایف مومنان عنوان کرد و افزود: سرپرست خانواده باید برای خود و افرادی که نان‌خور وی هستند زکات پرداخت کند، این زکات برای هر نفر پرداخت سه کیلوگرم قوت غالب خانوار در نظر گرفته شده که معمولا گندم، جو و امثال این‌ها است و عموما پول این اقلام محاسبه و پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه مبلغ درنظر گرفته شده برای زکات فطریه در سال‌جاری، به ازای هر نفر ۲۰ هزار تومان تعیین شده است، خاطرنشان کرد: پرداخت این زکات وقت معین دارد، افراد می‌توانند از غروب روز قبل از عید فطر تا ظهر روز عید این مبلغ را پرداخت کنند.

نکونام با اشاره به نحوه پرداخت زکات فطریه، توضیح داد: پرداخت زکات فطریه از سوی شخص سید به سید اشکال ندارد، یعنی این زکات را سادات به سادات می‌توانند پرداخت کنند، اما غیر سادات نمی‌توانند زکات فطریه خود را به سادات بدهند، به همین دلیل معمولا کسانی که زکات جمع‌آوری می‌کنند صندوق سادات را در کنار صندوق‌های دیگر و به‌صورت جداگانه قرار می‌دهند، کسانی که سید نیستند نمی‌توانند در صندوق سادات زکات خود را پرداخت کنند.

امام جمعه شهرکرد با اشاره به اینکه باید انسان زکات خود را پرداخت کرده و به فقرا بدهد، ادامه داد: فقرای ارحام، فقرای همسایگان و در مرحله آخر فقرای محل در اولویت دریافت زکات فطریه هستند، اگر کسی نتوانست زکات خود را بپردازد، می‌تواند وکیل امینی را اختیار تا به واسطه آن، زکات خود را پرداخت کند.

 وی با تاکید بر اینکه زکات فطر باید به دست فقرا برسد، بیان کرد: افراد نباید زکات خود را هر صندوقی بیاندازند، بلکه باید اطمینان حاصل شود که مسئول این صندوق چه کسی است، صندوق‌های کمیته امداد قابل اطمینان هستند، زیرا این نهاد شماره حساب فقرا را در اختیار دارد و این فطریه به حساب آن‌ها واریز می‌شود.

نکونام یادآور شد: اگر فرد نیازمندی را نمی‌شناسید، می‌توانند زکات خود را نگه داشته و در یک موقعیت مناسب به دست یک نیازمند برسانید، تلاش شود، زکات فطریه تا قبل از ظهر ادا شود.

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: اگر کسی زکات خود را کنار گذاشت، حق جابه‌جا کردن آن را ندارد، یعنی افراد نمی‌توانند در زکات فطر دخل و تصرف کرده و آن زکات را در جای دیگر خرج کنند، همچنین نمی‌توانند به‌جای آن پول دیگری را قرار دهند و اگر آن زکات به‌صورت اقلام است، نمی‌توانند آن را برداشته و اقلام دیگری را جایگزین آن کنند.

وی در پایان گفت: اگر زکات فطر پرداخت نشود، همچنان پرداخت آن بر عهده انسان است و باید این زکات در اسرع وقت و به نیت قضا ادا شود.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.