جایگاه بحران یمن در مذاکرات ایران و عربستان
محمد عزیزپور در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، در ارتباط با جایگاه بحران یمن در رایزنی های ایران و عربستان که گفته شده تاکنون دو دور آن برگزار شده است، تصریح کرد: قطعا یکی از محورهای اصلی گفت و گو بین تهران و ریاض موضوع یمن خواهد بود و به نظر می رسد که دو کشور بتوانند در زمینه حل بحران یمن به تفاهم برسند و این تفاهم قطعا آثار مثبتی برای کل منطقه خواهد داشت.
این کارشناس مسائل یمن با بیان اینکه جنگ صورت گرفته بین عربستان و یمن جنگ فرسایشی بود و عربستان از بابت شروع و پیگیری این جنگ در عرصه منطقه ای و بین المللی با صدمات زیادی رو به رو شد گفت: در جنگ یمن حاکمان سعودی اعتبار خود را از دست دادند و این موضوعی است که آنها اکنون متوجه آن شدند و به نظر می رسد که در حال انجام تلاشهایی برای ترمیم این چهره هستند.
وی با تاکید بر اینکه جنگ یمن دستاوردی برای منطقه و عربستان نداشته است و بهترین کار این است که ریاض از مواضع خصمانه خودعلیه یمن عقب نشینی کند تصریح کرد: از طرف دیگر کشورهای منطقه از جمله عربستان به صورت جدی تر متوجه جایگاه و قدرت نظامی و سیاسی ایران در منطقه شده اند چرا که دیدند حتی محاصره اقتصادی آمریکا نتوانست تاثیر چندانی بر این جایگاه بگذارد.
عزیزپور با بیان اینکه عربستان جنگ یمن را با پشتوانه آمریکا آغاز کرد و این یک جنگ نیابتی بود که ریاض به نمایندگی از واشنگتن و تل آیو در منطقه ایجاد کرد، افزود: اکنون سعودی ها میبنید که دیگر آمریکایی ها تمایلی ندارند که از این جنگ حمایت کنند و خسارت بیشتری برای عربستان به همراه آورده است.
وی با اعتقاد بر این که به صورت قطع موضوع یمن یک مسئله ای درون منطقه ای است و کشورهای منطقه باید با گفتوگو و مشارکت هم این بحران را از طریق سیاسی حل کنند، افزود: وقتی کشورهایی چون ایران و عربستان با هم گفت و گو کنند و به فهم مشترک برسند این موضوع زمینه را برای صلح و ثبات در منطقه و توسعه اقتصادی و آبادانی آن فراهم می کند. ایران و عربستان دو کشور تاثیرگذار در منطقه هستند و به نفع کل منطقه است که تنشها در بین این دو کشور کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه کاهش تنش بین ایران و عربستان و حرکت دو کشور به سمت وفاق و همگرایی باعث می شود که دست بیگانگان در منطقه کوتاه تر شود و خسارتهای منطقه ای به حداقل برسد تاکید کرد: عربستان با توجه به تحولات اخیر متوجه شده که دیگر در موضوع یمن حامی قدرتمندی ندارد و قافیه را باخته است و در همین چارچوب انگیزه بیشتری پیدا کرده تا در راستای حل این بحران اقداماتی انجام دهد؛ چرا که اکنون می بنید تنها کسانی که از این جنگ سود برده اند آمریکایی ها و اسرائیلی ها بودند.
عزیزپور با اعتقاد بر این که ایجاد همگرایی بین ایران و عربستان باعث می شود که نفوذ تفکیری ها در منطقه کم رنگتر شود، تصریح کرد: این چشم انداز و امید وجود دارد که تهران و ریاض بتوانند در مورد مسائل منطقه از جمله موضوع یمن به تفاهمهایی برسند گرچه مسیر سختی در این ارتباط در پیش روست و تلاشهای جدی باید از سوی دو کشور انجام شود.
پایان خبر / تاریخ ما