شهیدانه زندگی کردن؛ رمز ماندگاری نوشتار عرصه دفاع مقدس

مهدی طهماسبی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما در خصوص مشکلات نویسندگان حوزه دفاع مقدس، اظهار کرد: بزرگ‌ترین معضل نویسندگان این حوزه نبود خودباوری در میان این قشر است، زیرا نویسندگان این حوزه هنوز بر این باور نرسیده‌اند که می‌توانند همگام با سایر نویسندگان بزرگ کشوری حرکت کنند.

این نویسنده حوزه دفاع مقدس در چهارمحال و بختیاری افزود: این استان در هشت سال دفاع مقدس در راه امنیت، خدمت، دفاع از حرم و سلامت تاکنون شهدای بسیاری را تقدیم انقلاب اسلامی کرده است، سبک زندگی و منش این شهدا بسیار ارزشمند است، اگر زندگینامه و منش این شهدا گردآوری و دسته‌بندی شوند، قطعا قابلیت ارائه در سطح ملی و حتی فراملی را دارد.

وی با بیان اینکه فعالیتی که همراه با شوق، ذوق و تکیه بر داشته‌ها انجام شود، قطعا مفید خواهد بود، یادآور شد: در زمینه خلق آثار ادبی می‌توان نوآوری کرد، باید به این نکته توجه کرد که زندگی در استان کم‌برخورداری مانند چهارمحال و بختیاری نمی‌تواند مانع پیشرفت نویسندگان شود.

طهماسبی بیان کرد: نویسندگان حوزه دفاع مقدس برای افزایش انگیزه و خودباوری تنها به مطالعه حوزه دفاع مقدس اکتفا نکنند، بلکه سرانه مطالعه خود را در همه حوزه‌ها افزایش دهند.

این نویسنده حوزه دفاع مقدس با بیان اینکه نگاه پژوهشگرانه و محققانه سرلوحه کار تمامی نویسندگان قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری باید رمان‌های تراز اول دنیا خوانده شوند و سپس نویسندگان با هر نگاهی اقدام به بومی‌سازی این رمان‌ها کنند.

وی ادامه داد: در هر حوزه‌ای برای رسیدن به سطح مطلوب باید اطلاعات کافی در آن حوزه را کسب کرد، سپس این داده‌های جمع‌آوری شده باید پردازش شوند، زیرا خلق آثار هنری با مواد خام امکان‌پذیر نیست، اثر باید به زبان هنر خلق شود و این مسئله جز با تمرین، نوآوری و ممارست پدید نمی‌آید.

این نویسنده حوزه دفاع مقدس اظهار کرد: هیچ نویسنده‌ای از بدو تولد توانایی لازم برای نگاشتن یک کتاب یا سرودن یک شعر را نداشته، اما به مرور  زمان در این حوزه توانایی لازم را کسب کرده است، در مسیر نویسندگی شرکت در انجمن‌های ادبی، ارائه اثر، اظهار نظر اساتید و بیان نظر کارشناسانه در خصوص آن اثر برای پیشرفت بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

طهماسبی با تاکید بر اینکه اثر هنری باید نظر مخاطب و جامعه هدف را به خود جلب کند، گفت: آثار مطابق با سلیقه مخاطب و مبتنی بر اندیشه‌ها و باورهای آن‌ها یک نکته‌ای کلیدی است که باید مورد توجه نویسندگان و فعالان در این حوزه قرار بگیرد.

این نویسنده برگزیده افزود: عرصه نویسندگی در حوزه دفاع مقدس با سایر عرصه‌ها متفاوت است، قطعا فعالیت در این عرصه برآمده از یک نگاه آیینی، اعتقادی و یک دیدگاه ارزشمند است و امکان دارد که نویسنده نتواند درآمدی در این حوزه داشته باشد.

وی با بیان اینکه در بسیاری از عرصه‌های نویسندگی می‌توان دخل و تصرف کرد اما در عرصه دفاع مقدس این امر امکانپذیر نیست یادآور شد:  اگر کسی می‌خواهد به عرصه نویسندگی در حوزه شهدا ورود پیدا کند باید منش و زندگی او شبیه شهدا شود تا بتواند مخاطب را جذب کند.

این نویسنده حوزه دفاع مقدس با بیان اینکه اطلاعات مورد نیاز برای نگارش کتاب در حوزه دفاع مقدس و شهدا را باید از چند حیطه جمع‌آوری کرد، ادامه داد: خانواده شهید، همرزمان شهید و متولیان فرهنگی از جمله افرادی هستند که می‌توانند نویسنده را یاری کنند، البته باید گفت که جمع‌بندی اطلاعات در این حوزه بسیار دشوار است، بسیاری از پدران، مادران و همراهان شهدا در قید حیات نیستند و گنجی از خاطرات را با خود برده‌اند.

وی بروکراسی اداری را از موانع پیش روی نویسندگان عنوان کرد و گفت: البته نویسنده باید اهل جستجو و کسب اطلاعات باشد، اطلاعات باید با همت هسته‌های کوچک فرهنگی و نویسندگان، مستندسازی، جمع‌آوری، حفظ و ارائه شود.

طهماسبی اضافه کرد: بسیاری از اطلاعات گردآوری شده در خصوص شهدا هنوز به مرحله ارائه نرسیده است و این اطلاعات باید خروجی داشته باشند، این اطلاعات می‌توانددر قالب نرم‌افزار، کتاب، شعر خوب و حتی بازی ارائه شود.

این نویسنده حوزه دفاع مقدس در پایان تاکید کرد: از مسئولان انتظار می‌رود شهیدانه زندگی کنند و بدانند که پست‌های دولتی همیشگی نیست، مسئولان نباید دچار روزمرگی شوند، بلکه خلاقیت را در حوزه‌های مختلف فرهنگ و هنر را به‌کار گیرند، از الگوهای فرهنگی ناکارآمد باید عبور کرد تا تلاش مسئولان در نویسنده و مخاطب انگیزه ایجاد می‌کند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.