موزه پارینه سنگی مجموعه جهانی بیستون راهاندازی میشود
صامت اجرایی در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، با اشاره به رایزنیهای انجام گرفته برای راهاندازی موزه پارینه سنگی در مجموعه جهانی بیستون، اظهار کرد: مکاتبات لازم را با تهران و دفتر فنی اداره کل موزه های وزاتخانه انجام داده ایم و موافقت ها نیز گرفته شده، اما برای اجرایی شدن این پروژه به اعتبار نیاز داریم.
وی با بیان اینکه برای اجرایی شدن این پروژه درخواست اعتبار استانی داده شده، افزود: آخرین اعتباری که به مجموعه جهانی بیستون تخصیص پیدا کرده، مربوط به سال 1396 و 1397 است و پس از آن اعتبارات چندانی نداشته ایم.
مدیرپایگاه جهانی بیستون اضافه کرد: هرچند از محل اعتبارات ملی، سال گذشته حدود یک میلیارد و 400 میلیون تومان به پایگاه داده شد، اما هزینه سالانه این مجموعه حدود چهار تا پنج میلیارد تومان است و هر ماه تنها حدود 140 میلیون تومان پرداخت حقوق و هزینه های نگهداری داریم که نشان می دهد این اعتبارات اصلا کفایت نمی کند.
وی با بیان اینکه اعتبارات استانی هم در این مدت بسیار اندک بوده، تاکید کرد: سال 1399 هیچ اعتبار استانی نداشتیم و اعتبارات ملی هم در حد پرداخت حقوق کارکنان بود.
اجرایی یادآورشد: بنابراین برای اجرایی شدن این پروژه باید اعتبارات مورد نیاز آن تامین شود، که طبق برآوردهایی که انجام داده ایم، حدود دو میلیارد تومان اعتبار می خواهد تا ساختمانی که در نظر گرفته ایم را برای موزه پارینه سنگی تجهیز کنیم.
وی درخصوص ضرورت راه اندازی موزه پارینه سنگی در مجموعه جهانی بیستون هم گفت: کرمانشاه یکی از مهدهای دوره پارینه سنگی در ایران است و بیشترین آثار مربوط به دوره پارینه سنگی استان در این مجموعه قرار دارد.
مدیر پایگاه جهانی بیستون اضافه کرد: شرایط آب و هوایی، محیطی و جغرافیایی و…. منطقه بیستون باعث شده تا در گذشته مورد توجه قرار گیرد و اکنون هم اکثر غارهای پارینه سنگی در این محوطه قرار دارند، بگونه ای که پنج غار مرتاریک، مر آفتاو، مر دو در، مرخِر، غار شکارچیان و غارتاریک در این مجموعه باستانی نشان هایی را از دوران پارینه سنگی در دل خود جای داده اند.
پایان خبر / تاریخ ما