عدم تمرکز بر فرصتها، سختی کرونا را ۱۰۰ برابر کرد
موضوعی که این روزها مورد سوال برخی افراد صاحب اندیشه قرار گرفته این است که چرا مردم و مسئولان تنها معایب کرونا را می بینند در حالیکه در زمان شیوع کرونا می توان فرصت هایی برای اشتغال در منازل ایجاد کرد.
چرا ما مردم ایران به مانند مردم چین و ژاپن مثبت ها را نمی بینیم و چرا رسانه ها و نخبگان کشور به فرصت هایی که در ایام شیوع کرونا ایجاد شده بی اعتنا هستند و در شیوع ویروس کرونا فرصت ها را ندیدند.
نزدیک به دو سال است که مردم جهان با همه اعضاء و جوارح خود شیوع ویروس کرونا را درک و لمس کرده اند و این ویروس کشنده قسمت هایی از زندگی بشر را مختل کرده، در بسیاری موارد نیز مسیرهای زندگی را تغییر داده است.
گرچه شیوع ویروس کرونا به مانند دیگر کشورها برای ملت مقاوم ایران نیز مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایجاد کرده است اما فرصت هایی که به تبع شیوع بیماری کووید ۱۹ ایجاد شده و ما به علت بی دقتی و سهل انگاری نتوانستیم آنها را ببینیم و بهکار گیریم، کم نیست.
در ابتدای زمان شیوع ویروس کرونا نگرانی و جو منفی ایجا شد که همه تمرکز خانواده ها را به هم ریخت و پس از یک سال این نگرانی به کاهش تحمل و فرار از رعایت پروتکل های بهداشتی همچنین نماندن در خانه تبدیل شد.
در اینجا باید گفت پر بیراه نیست که از نظر اعتقادی و علمی به موضوع فکر کردن، بیش و پیش از عمل تأکید شده است و ما تنها موردی که در ایام کرونا به آن نپرداختیم، فکر کردن بود.
دور از واقعیت نیست که هر کدام از ما می توانیم با بهکارگیری زمان در خانه ماندن و ظرفیت ها و موقعیت ها بسیاری از هزینه ها را بکاهیم که احیاء مشاغل و هنرهایی که در گذشته به فراموشی سپرده شده، یکی از آنهاست و می توانیم از این طریق اقتصاد خانواده را از نابودی نجات دهیم.
زنان ایرانی در دنیا به هنرمند بودن معروف هستند و در دهه اخیر هنرهای دیرینه زنان از خانه های ایرانی رخت بربسته و جای خود را به مصرف گرایی داده است و این روزها شیوع ویروس کرونا فرصت هایی مانند در خانه ماندن را ایجاد کرده که بانوان می توانند از آن برای رونق هنرهای خانگی و ایجاد فرصت های فراوان شغلی بهره مند شوند.
شیوع ویروس کرونا با همه آسیب هایی که بر زندگی مردم دنیا وارد کرده، یک نکته مثبت در زندگی ایرانیان ایجاد کرده و آن حذف هزینه های غیرضرور از سبد خانواده است.
جوانان شهرستان کبودراهنگ و روستاهای تابع نیز در این باره نظرات خود را به خبرنگار خبرگزاری تاریخ ما گفتند. یک دانشجو به فرصت هایی که می شد و می شود در ایام شیوع ویروس کرونا در خانه ها ایجاد کرد مانند فرشبافی، پرورش طیور، پرورش قارچ و زعفران که کم آب بر هستند و هزینه چندانی هم ندارند، پرداخت.
امیرمحمد زهدی افزود: در ایامی به سر می بریم که به علت شیوع کرونا مردم مجبور به ماندن در خانه هستند و این بهترین فرصت برای ایجاد مشاغل خُرد در خانه است که برای رونق آن نیاز به همت خانواده ها و حمایت جهادکشاورزی است.
جوان دیگری که در رشته گردشگری تحصیل می کند، به خبرنگار خبرگزاری تاریخ ما گفت: روستائیان به علت وجود ظرفیت های کشاورزی و دامداری فرصت های بیشتری برای ایجاد اشتغال خانگی دارند چراکه به علت فراغت زیاد می توانند با احیای مشاغل خُرد در منازل علاوه بر رونق اقتصاد خانواده، از نظر روحی نیز نشاط و سرزندگی که از مهمترین روش مقابله با کروناست را به اطرافیان جامعه القاء کنند.
حسین کلهر ادامه داد: این روزها که بانوان بیشتر اوقات خود را در منزل سپری می کنند فرصت مناسبی است که با بهکارگیری هنر و استعداد خود شغل های خُرد را احیاء کنند.
یک جامعهشناس نیز در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، کاهش برخی ناهنجاری های اجتماعی را یکی از فرصت هایی برشمرد که در ایام کرونا ایجاد شده و کاهش بزهکاران اجتماعی یکی از آن موارد است.
حمید خاورزمینی گفت: افزایش کارخانه های مواد شوینده نیز در ایام شیوع کرونا رونق گرفته و افزایش تولید ایجاد شده است که می توان آن را یکی فرصت های کرونا برشمرد.
در ادامه گزارش با جوان کارآفرین برتر استان که بزرگترین گلخانه استان همدان را در همین ایام کرونا در دهستان علیصدر احداث کرده، گفتگویی انجام دادیم که اعتقاد دارد فرصت ها را باید ساخت.
کمال فرجی علاوه بر ایجاد گلخانه، در کارگاه بزرگ قارچ واقع در دهستان علیصدر هر دوره یک تن و ۷۰۰ کیلو قارچ برداشت می کند و اعتقاد دارد اگر فردی بخواهد می تواند در هر شرایطی برای خود اشتغال و درآمدزایی ایجاد کند.
وی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، مطرح کرد: در شرایط کنونی که شیوع کرونا باعث شده اکثر مردم به سمت مصرف گرایی تمایل پیدا کنند و روحیه کار و تلاش را از دست داده اند، فرصت های زیادی برای اشتغال خُرد در منازل است که بعدها می توان آن را به کارگاه های بزرگ تبدیل کرد.
این جوان کارآفرین برتر استان خاطرنشان کرد: من و همکارانم در دو سال اخیر ۳۰ واحد سنتی تولید قارچ خانگی و کارگاهی در بخش گل تپه ایجاد کرده ایم که در طول سال ۳۰۰ تن قارچ تولید می کنند.
وی تصریح کرد: در این روزها که شیوع ویروس کرونا باعث تعطیلی بسیاری مشاغل شده، کشاورزان و دامداران تنها افرادی هستند که تعطیلی شامل حالشان نشده و فرصت مناسبی است که مدیران جهادکشاورزی به رونق این حوزه بیشتر بپردازند و جوانان علاقمند به کشاورزی را حمایت کنند.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، نیاز است برای خوب کردن حال زندگی خود در ایام کرونا انعطاف پذیر باشیم و با تکیه بر اعتماد به نفس و ایجاد شور و اشتیاق در کنار مشورت و احیاء مشاغل خُرد خانگی فرصت های درآمدزایی برای خانواده را بسازیم. بیایید با تمرکز بر نقاط قوت حال خوب را به خانواده و اطرافیان هدیه کنیم.
پایان خبر / تاریخ ما