چگونه از ابتلا به تب یونجه پیشگیری کنیم؟

روح اله یزدانی در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: تب یونجه عبارت‌ است‌ از یک‌ واکنش‌ حساسیتی به‌ مواد حساسیت زا موجود در هوا که‌ چشم‌ها، بینی‌، سینوس‌ها، گلو و لوله‌های‌ برونشی موجود در ریه‌ها را گرفتار می‌کند.

وی ادامه داد: این بیماری بیشتر در فصل گرده‌ افشانی‌ گیاهان‌ تشدید می‌شود و با پایان‌ آن‌ فروکش‌ می‌کنند.

یزدانی بیان کرد: نام‌ این‌ بیماری‌ گمراه‌کننده‌ است‌ زیرا یونجه‌ سبب‌ واکنش‌ حساسیتی نمی‌شود و در این‌ بیماری‌ تبی‌ وجود ندارد.

وی عطسه های مکرر را از شایعترین علامت در بیماران مبتلا به تب یونجه خواند و گفت: این عطسه ها حتی برای مدت طولانی ادامه پیدا می کند.

یزدانی گرفتگی‌ بینی‌ همراه‌ با خارج‌ شدن‌ ترشحات‌ بی‌رنگ‌ و شفاف‌، خارش‌ در سقف‌ دهان‌، خارش‌، ریزش‌ اشک، گاهی‌ خس‌ خس‌ سینه‌ و سوزش‌ گلو را از دیگر علائم بیماری تب یونجه عنوان کرد.

وی با اشاره به این که تب یونجه قبل از پنج سالگی عارض نمی‌ شود، افزود: بعد از این سن می‌تواند در هر سنی شروع شود و یا پایان یابد و می‌تواند خانوادگی باشد.

یزدانی تب یونجه را شبیه تنگ نفس و آسم خواند و گفت: در تب یونجه، واکنش حساسیتی بجای سینه در پوشش مخاط داخل بینی و پلک ها رخ می‌دهد.

وی با بیان این که تب یونجه بیشتر در بهار و تابستان شیوع دارد و معمولاً ناشی از واکنش در برابر گرده گلها، گیاهان و درختان است، افزود: بیشتر مبتلایان به تب یونجه به انواع مختلف گرده گل حساسیت دارند.

یزدانی توصیه کرد: به زمان گرده افشانی گیاهان و تعداد گرده‌ها توجه داشته باشید و درصورتی که تعداد آنها زیاد است تا حد امکان در منزل بمانید همچنین برای جلوگیری از ورود گرده گیاهان به چشم ها، عینک آفتابی به چشم بزنید.

وی شستشوی بینی با آب نمک یا استعمال اندکی وازلین در داخل بینی را در کاهش شدت علایم بیماری موثر خواند و گفت: در و پنجره اتاق خواب را در اواسط صبح و اوایل شب، زمانی که میزان گرده‌ها در بالاترین حد است، ببنید.

یزدانی خاطرنشان کرد: از رفتن به مکان هایی مثل پارک ها یا مزارع بخصوص در اوایل شب که تعداد زیادی گرده بر روی زمین ریخته است خودداری کنید و وقتی داخل خودرو نشسته‌اید شیشه‌ها را بالا بکشید.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.