رسیدن به جامعه پایدار در گرو نقشآفرینی مردم در انتخابات است
مهدی کرمانی، استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد، در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، در خصوص نقش انتخابات و مشارکت مردم در آینده جامعه اظهار کرد: طبق تجربه تاریخی که ما از آن برخوردار هستیم و نگاهی که در اذهان مردم ما شکل گرفته، نشان داده که در دورههای مختلف معمولا کمبودها و مسائلی که جامعه با آن درگیر است را به تصمیمات و اقداماتی که از سوی نسلهای پیشین صورت گرفته، ارجاع دادهایم.
استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: بنابراین اگر ما احساس میکنیم که باید مسائل و درگیریهایی که هر جامعهای در دورههای مختلف با آن مواجه است به شایستگی مورد توجه قرارگیرد باید مسئولیت اخلاقی و اجتماعی خود را با شرکت در انتخابات و ارائه دقیق نظر خودمان به جهت انتخاب کاندیداهای اصلح، نشان دهیم.
کرمانی خاطرنشان کرد: اگر به این ترتیب عمل کنیم حداقل در میان مدت و دراز مدت هم میتوانیم انتظار داشته باشیم که فرایند نقش آفرینیهای ما به عنوان آحاد یک جامعه میتواند در نهایت ما را به یک وضعیت پایدار، شکوفا و به آنچه که مطلوب است برساند.
وی عنوان کرد: از این جهت با همه ملاحظات، حواشیها و مسائلی که میتواند در اذهان هر یک از ما شکل گرفته باشد تحت تأثیر عملکرد رسانهها، تجربههای شخصی، گاهی نیز تحت تأثیر برآورده نشدن انتظاراتی که از فرد خاصی داشتهایم یا تحت تأثیر هر دلیل دیگری اگر این موارد باعث شود که ما دلسرد شویم و در این نقش آفرینی حساس مشارکت نداشته باشیم ممکن است با مسائل، گرفتاریها و مشکلات پیش بینی نشده بیشتری مواجه شویم و در آن صورت حسرت خوردن یا هر شکل دیگری از نارضایتی چندان حلال مسائل نخواهد بود.
استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: به همین دلیل با توجه به چند صد سالی که از جنبش عظیم و با شکوه مشروطه میگذرد، رویدادهای مردمی تحسین برانگیزی را در این دوره تاریخی تجربه کردهایم که یکی از با شکوهترین این اتفاقات انقلاب ۵۷ بود و همواره این اتفاق با شکوه ما را به این نتیجه میرساند که جایی که مردم حضور داشته باشند و نقش خود را در مقام یک شهروند و یک عضو از جامعه به درستی ایفا کنند، اتفاقات بزرگ و قابل توجهی رقم خواهد خورد.
کرمانی خاطرنشان کرد: اکنون نیز در چنین جایگاهی قرار داریم و باید بیش از هر مسئلهای به مسئولیت خودمان نسبت به جامعه و به ویژه نسلهای آینده فکر کنیم و از این جهت تلاش کنیم که انتخاب درستی را در انتخابات پیش رو داشته باشیم.
نقش مضاعف دانشگاهیان در جهت قانع کردن مردم برای یک نقش آفرینی سازنده
وی با اشاره به جایگاه نهاد دانشگاه در راستای انتخابات عنوان کرد: بر اساس پژوهشها و نظرسنجیهای مختلفی که انجام میشود جامعه دانشگاهی در حد نسبتا بالایی مورد وثوق سایر گروهها و اقشار اجتماعی در جامعه ایران هستند.
استادیار گروه علوم اجتماعی دانشگاه فردوسی مشهد اضافه کرد: از این جهت طبیعتا زمانیکه در یک رویداد و همآوردی ملی اقداماتی وجود دارد و به هر ترتیبی نیازمند آگاهی بخشی ویژهای هستیم، نقش جامعه دانشگاهی پر رنگتر میشود و نخبگان دانشگاهی میتوانند با ترسیم افقهای دیدی دورتر از آنچه که ممکن است بتوانند ترسیم کنند و همواره در جهت روشنگری درک افراد از سهم و نقش خودشان در آینده و فرزندان خود کمک کننده باشند.
کرمانی خاطرنشان کرد: به همین دلیل، باز هم اگر چه که جامعه دانشگاهی ممکن است با بسیاری از گرفتاریها و مشکلاتی که آحاد جامعه هم تحت تأثیر شرایط دشوار اقتصادی هستند؛ دست به گریبان باشند و این مسائل نیز بخشی از زندگی آنها را به خود مشغول ساخته باشد اما آنچه که هست، طبیعتا از آنجایی که این قشر جامعه منشأ و مبدأ آگاهی در جامعه مدرن بشمار میروند نقش و مسئولیت دانشگاهیان در چنین شرایطی در جهت خلق و نشر آگاهی به نحوی که مردم هم بتوانند به حد کفایت برای نقش آفرینی سازنده در سرنوشت خودشان، قانع شوند؛ مضاعف خواهد بود.
پایان خبر / تاریخ ما