پاسخ های شورای نگهبان درباره انتخابات و اعلام لیست ۱۱ بدهکار بانکی در صدر خبرهای حقوقی

مهمترین خبرهای حقوقی و قضائی هفته را در این گزارش خبرگزاری تاریخ ما مرور می کنیم.

پربازدیدترین خبر این هفته به پاسخ سخنگوی شورای نگهبان در رابطه با درخواست علی لاریجانی مبنی بر اعلام دلایل عدم احراز صلاحیتش بود.

می گوید برای اعتراض به عدم احراز صلاحیت و انتشار عمومی دلائل آن در قانون انتخابات ریاست جمهوری حکمی پیش بینی نشده است.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما عباسعلی کدخدایی در توییتر نوشت: “‏احراز و داوطلبان ریاست جمهوری بر اساس اسناد و مدارک کافی و قابل اعتماد انجام پذیرفته و برای اعتراض به عدم احراز صلاحیت و انتشار عمومی دلائل آن در قانون انتخابات ریاست جمهوری حکمی پیش بینی نشده است.”

روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «از شورای محترم نگهبان خواهشمندم بین خود و خدا با توجه به اثبات کذب بودن گزارش‌های داده شده به آن شورا در رابطه با بنده و خانواده‌ام در جریان بررسی احراز صلاحیت‌ نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، کلیه دلایل عدم احراز صلاحیت اینجانب را بدون هرگونه پرده پوشی به صورت رسمی و عمومی اعلام فرمایید.

سخنگوی شورای نگهبان به اظهارات حجت‌الاسلام مصلحی پاسخ داد.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، در توییتر نوشت: “‏آقای مصلحی هرگز چنین مطلبی را در جلسه شورا بیان نکرد و نسبت به دیگر مطالب کلی ایشان نیز به شدت اعتراض شد و اعضا آن را قبول نداشتند. نمی‌خواهم برخورد آقایان را در جلسه با ایشان بگویم.
شورا گزارش نهادهای قانونی را بررسی می‌کند و نهایتا بر اساس تشخیص و رای اعضا نتیجه اعلام می گردد.”

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، حجت‌الاسلام و المسلمین حیدر مصلحی در نشست خبری اخیر خود در پاسخ به پرسشی گفت: خیلی وقتها شورای نگهبان براساس کلان نظام تصمیم‌گیری می‌کند، وقتی اینجور باشد یک جاهایی هزینه‌ – فایده را در نظر می‌گیرد. کار عاقلانه این است که بنشینی و هزینه فایده کنی تا آنچه که کمترین هزینه و بیشترین فایده دارد را عملی سازی. شورای نگهبان یکی از بحث‌های جدی‌اش همین است.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: اگرچه در قانون انتخابات ریاست جمهوری ما حکمی را برای بیان دلایل (عدم احراز صلاحیت) نداریم اما هر کدام از افراد که درخواست کردند آنها را دعوت کردیم. هفته گذشته ۴ نفر را دعوت کردم و مطالب را گفتم و الان هم ۲ نفر دیگر درخواست کردند که در اولین فرصت مطالب را ارائه می کنیم.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، در نشست خبری با رسانه های داخلی و خارجی که روز (پنج شنبه) ۲۷ خردادماه در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد، ضمن تبریک فرارسیدن دهه کرامت  گفت:  آنچه که وظیفه در بحث انتخابات است پاسداری از آرای مردم است و شورای نگهبان این وظیفه را انجام داده و به درستی این حق الناس پاسداری شود. علاوه بر سلامت انتخابات که وظیفه شوراست سلامت مردم را مدنظر داریم و  تمهیداتی برای سلامت مردم در روز انتخابات اندیشیده شده است.

کدخدایی  در پاسخ به سوال خبرنگار ایتالیا درباره  دلایل رد صلاحیت برخی از کاندیداها به ویژه لاریجانی و احمدی نژاد گفت: بر اساس اصل ۱۱۵ قانون اساسی مستندات افراد مطرح و قرائت می شود و باید اعضا نسبت به هر فرد ۷ رای مثبت داشته باشند و اینکه هر عضو شورا بر چه اساسی رای مثبت یا منفی می دهد نمی توانم بیان کنم ولی ملاک نهایی رای اعضای شورای نگهبان است.

کدخدایی در  پاسخ به سوالی در خصوص اظهارات اخیر مصلحی گفت: طبق قانون مراجع مختلف باید گزارشاتی که در اختیار دارند را برای شورای نگهبان ارسال کنند اما این گزارشات تنها جنبه کارشناسی دارد. گاهی گزارشات دقیق نبوده و شورای نگهبان نیز خلاف آن نظر داده است.

خبر مهم بعدی به توضیحات سخنگوی قوه قضائیه در مورد لیست 11 نفره بدهکاران بانکی که از سوی عبدالناصر همتی مطرح شد، اختصاص داشت.

به ارائه توضیحاتی در رابطه با لیست ۱۱ نفره بدهکاران بانکی که اخیرا از سوی عبدالناصر همتی مطرح شد، پرداخت.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرد: در مناظره سوم انتخابات ریاست جمهوری بود که عبدالناصر همتی با ارائه کاغذی دست نوشته نام ی را در اختیار آیت الله سید ابراهیم رئیسی قرار داد.

در همین مورد سخنگوی قوه قضاییه با ارائه توضیحاتی از جزییات و روند رسیدگی قضایی به پرونده افراد مورد اشاره توضیحاتی ارائه کرده است.

سخنگوی قوه قضاییه گفت: از تمام شهروندان دعوت می کنم حتما در انتخابات ۲۸ خردادماه حضور داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، غدر نشست خبری روز سه شنبه خود ضمن تبریک فرارسیدن دهه کرامت، گفت: دهه کرامت بیانگر لطف و عنایت امام مهربان و خورشید خراسان بر ایران زمین و عالم هستی است. دهه کرامت یادآور مفاهیمی بلند و سازنده و ارزشمند است. این دهه یادآور لطیف ترین علایق برخواسته از مهر و وفای یک خواهر به مقام شامخ و معنوی یک برادر است. دهه کرامت تداعی کننده عزم و اراده و قاطعیت و تحول افرینی زنان بزرگ و بانوان آسمانی در حمایت از حق و حقیقت در جهان اسلام و بشریت است.

اسماعیلی با اشاره به در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری و مجلس و  خبرگان و شوراهای شهر و روستا گفت: انتخابات یعنی انجام تکلیف و احقاق حق و ستاندن حق خویش. عدم حضور در انتخابات خواست دشمن و زیان و خسارت محض است اما مردم انقلابی ایران در حساس ترین زمان نشان دادند که  در ناامید کردن دشمن حماسه سازند و ید طولانی در ناامید ساحتن دشمنان هستند.

وی همچنین در ادامه این نشست به سوالات خبرنگاران در رابطه با “صدرو آرای برخی پرونده‌ها، کیمیا خودرو، تحقیقات درباره فایل صوتی ظریف، آخرین وضعیت پرونده موسسه اعتباری فرشتگان، حکم پرونده ۱۱ بدهکار بانکی و شهرداری سابق، پرونده عیسی شریفی، آخرین وضعیت پرونده هواپیمای اوکراینی، تبعه چینی که اقدام به انتشار فیلم دختران ایرانی کرده بود، قطع برق و آخرین موضع دستگاه قضا در این زمینه و حادثه سیل شیراز” پاسخ داد.

اعلام کرد که آزمون‌های وکالت و کارشناسان رسمی این مرکز در نیمه دوم شهریور ماه برگزار می‌شود و منبع درس حقوق اساسی -نیز که به دروس آزمون وکالت اضافه شده است- به زودی معرفی خواهد شد.

علی بهادری جهرمی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما در ارتباط با زمان برگزاری ، گفت: آزمون وکالت و آزمون کارشناسی ۱۴۰۰، به شرط این‌که مشکلی پیش نیاید در نیمه دوم شهریور ماه برگزار می‌شود. من دیدم که مصاحبه‌ای به نقل از من منتشر شده که تاریخ آزمون را ۲۰ شهریور اعلام کردم اما من در آن مصاحبه گفتم که پیش‌بینی ما این است که حوالی ۲۰ شهریور یعنی بیستم به بعد آزمون برگزار می‌شود پس دو روز از نیمه دوم شهریور مشخص شده است اما چون هنوز نهایی نشده نمی‌توانم تاریخ دقیق را اعلام کنم بنابراین همانگونه که اعلام کردیم آزمون ما هم در وکالت و هم در کارشناسی نیمه دوم شهریور در سراسر کشور برگزار خواهد شد.  

این خبرها نیز جز خبرهای مهم این هفته در حوزه حقوقی و قضایی بودند.

از تدوین اصول راهبردی سند سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران توسط این پژوهشگاه با دستور و مأموریت محوله از سوی ابراهیم رئیسی رئیس قوه قضاییه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه، دکتر شهید شاطری‌پور ضمن اعلام این خبر، تحول در نظام عدالت کیفری را در پرتو تدوین اصول راهبردی سیاست جنایی جمهوری اسلامی ایران، امکان‌پذیر خواند و اظهار کرد: مبارزه موثر با پدیده جنایی همواره نیازمند وجود ترکیبی از سیاست های کیفری و سیاست های اجتماعی است که در نتیجه با استفاده وبهره گیری از مجموعه ای از تدابیر و اقدامات فراگیر در حوزه های کیفری و فرهنگی- اجتماعی می توان با شکل گیری و گسترش رفتارهای مجرمانه در حوزه های گوناگون مقابله کرد.

رئیس قوه قضاییه گفت: گفت: مبارزه با فساد خواست جدی حکومت و مردم است و نباید اجازه داد اصلاً فسادی شکل بگیرد که لازم باشد با آن مبارزه کنیم.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از قوه قضاییه، رئیس قوه قضاییه در جلسه صبح امروز دوشنبه (۲۴ خرداد ماه) شورای عالی قوه قضاییه، با تبریک دهه کرامت، هجرت امام رضا (ع) به طوس را بزرگ‎ترین هجرت بعد از هجرت پیام پیامبر اعظم (ص) دانست که زمینه سازی برای شکل گیری تمدن رضوی را به دنبال داشت.

رئیس قوه قضاییه افزود: باید روحیه مبارزه با فساد و کژی‎ها همه جا حاکم باشد و در کنار نظارت‎های پسینی به موضوع پیشگیری و اقدامات پیشگیرانه هم توجه ویژه داشته باشیم تا از بروز مفاسد جلوگیری شود.

جلسه دیگری برای رسیدگی به پرونده حسن میرکاظمی معروف به برگزار شد.

 به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، جلسه رسیدگی به اتهامات سید حسن میرکاظمی معروف به «رعیت» و سایر متهمان پرونده در شعبه ۵ دادگاه کیفری یک استان تهران، به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.

در ابتدای جلسه دادگاه با اعلام قاضی، روح‌الله میرکاظمی از متهمان پرونده مزبور که برادر حسن میرکاظمی متهم ردیف اول پرونده است در جایگاه قرار گرفت و پس از تفهیم اتهام، اظهار داشت: من از سال ۸۰ به صورت مستقل از برادرم حسن میرکاظمی (رعیت) در بازار آهن مشغول به کار بودم تا اینکه در سال ۸۹ او من از من خواست برای واردات محموله‌ای که در آن با باقر شعار شریک بود، در بانک مسکن شعبه میرداماد حساب ارزی افتتاح کنم؛ این موضوع آغاز اختلافات من با برادرم بود به گونه‌ای که بعد از آن نیز دید و بازدیدهای خانوادگی ما نیز قطع شد.

در هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات حسن رعیت و دیگر متهمان این پرونده، موضوع خرید دستگاه مهرسازی برای مجموعه رعیت مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از قوه قضاییه، هفتمین جلسه رسیدگی به اتهامات حسن رعیت و دیگر متهمان به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.

در ابتدای جلسه قاضی بابایی از متهم قربان خانی خواست در جایگاه قرار گیرد و بعد از تفهیم اتهام از او پرسید که آیا اتهامات را قبول دارید؟ متهم با رد همه اتهامات انتسابی، خود را در اخذ تسهیلات مبرا دانست و مدعی شد که کوچکترین نقشی در دریافت این تسهیلات نداشته است.

رییس سازمان زندان‌ها گفت: تلاش رسانه‌های دشمن در تولید نگرانی از وضعیت برخی زندانیان با واقعیت فاصله عجیبی دارد.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، در توییتر نوشت:

“‏برای رصد شرایط زندانیان کشور، در سی و یکمین و آخرین سفر از دور اول به شیراز آمدم.
تلاش رسانه‌های دشمن در تولید نگرانی از وضعیت برخی زندانیان با واقعیت فاصله عجیبی دارد.
خوب است نخبگان دلسوز شیراز شهر ادب و هنر، از نزدیک شرایط آنها را ببینند و حقیقت را به رسانه‌ها منتقل کنند.”

از جریمه ۴۸ میلیارد و ۹۹۱ میلیون ریالی یک شرکت برای فروش اجباری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از اداره کل روابط عمومی و تشریفات سازمان تعزیرات حکومتی، محسن عسکری در این رابطه اظهار کرد: بر اساس گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت شهرستان سبزوار در مورد فروش اجباری کالا توسط شرکت‌های پخش روغن خوراکی و با توجه به اهمیت موضوع پرونده‌ای تشکیل و در دستور کار قرار گرفت.

رییس سازمان زندان‌ها گفت: تلاش رسانه‌های دشمن در تولید نگرانی از وضعیت برخی زندانیان با واقعیت فاصله عجیبی دارد.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، در توییتر نوشت:

“‏برای رصد شرایط زندانیان کشور، در سی و یکمین و آخرین سفر از دور اول به شیراز آمدم.
تلاش رسانه‌های دشمن در تولید نگرانی از وضعیت برخی زندانیان با واقعیت فاصله عجیبی دارد.
خوب است نخبگان دلسوز شیراز شهر ادب و هنر، از نزدیک شرایط آنها را ببینند و حقیقت را به رسانه‌ها منتقل کنند.”

رئیس دیوان عدالت اداری مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح را موضوع اصلی در انتخابات دانست و گفت: این دو پشتوانه مشروعیت نظام محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از دیوان عدالت اداری، در نطق پیش از دستور جلسه هیات عمومی دیوان عدالت اداری ضمن تبریک به مناسبت میلاد کریمه اهل بیت حضرت فاطمه معصومه (س) و آغاز دهه کرامت، انتخابات پیش رو را یکی از آزمون های بزرگ الهی دانست و گفت: در طول ۴۲ سال بعد از انقلاب آزمون های بزرگی را پشت سر گذاشته ایم که هرکدام ویژگی های خاص خود را داشته است که انتخابات ریاست جمهوری در این دوره از مهمترین آنها می‌باشد.

رئیس دیوان عدالت اداری مشارکت در انتخابات را حق آحاد جامعه و یک تکلیف الهی دانست و افزود: حضور در انتخابات از تکالیف اجتماعی و فردی می باشد و برگزاری انتخابات پرشور موجب تقویت پایه های نظام اسلامی می‌شود.

غلامحسین محسنی اژه‌ای در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شایعاتی در خصوص حضور شما در قوه قضاییه به عنوان رئیس وجود دارد آیا آن را تایید می‌کنید گفت: همه این‌ها شایعات است.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، معاون اول قوه قضاییه در حاشیه نشست کارآموزان وکالت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه پس از موفقیت آقای رئیسی در ریاست جمهوری آیا شما در قوه قضاییه می‌مانید یا به دولت می‌روید گفت: در قوه قضاییه باقی خواهم ماند.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شایعاتی در خصوص حضور شما در قوه قضاییه به عنوان رئیس وجود دارد آیا آن را تایید می‌کنید گفت: همه این‌ها شایعات است.

به ارائه توضیحاتی در خصوص سخنان اخیر درباره نحوه رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ پرداخت.

سیامک  ره پیک در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما درباره سخنان وزیر سابق اطلاعات و عدم احراز صلاحیت داوطلب مورد بحث، گفت: حضور مقامات اعم از روسای قوا و وزرا و سایر مسئولان در شورای نگهبان رویه ای معمول بوده و هست. این حضور در مورد مصوبات مجلس و سایر امور ممکن است  به درخواست مقام مربوطه و یا در صورت نیاز به ارائه توضیحات با دعوت شورای نگهبان صورت پذیرد و امری طبیعی است و اختصاص به موضوع خاص و ویژه ندارد.

اعلام کرد که امسال تمامی فرآیندهای صدور شناسه ملی اشخاص حقوقی با حذف فرآیندهای سنتی و توسعه خدمات الکترونیکی به طور کاملا الکترونیکی انجام گرفته است.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، در چهل و پنجمین نشست هیأت ماده ۹ آئین‌نامه پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی که با حضور نمایندگان ۵ دستگاه شامل سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ، سازمان اداری و استخدامی ، وزارت کشور ، وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت دادگستری برگزار شد، گزارش اقدامات و تحولات ساختاری و فرآیندی اداره کل پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی سازمان ثبت ارائه شد.

معاون امور اسناد سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و رئیس هیأت ماده ۹ پایگاه اطلاعات اشخاص حقوقی در این نشست گفت: در سال جاری تمامی فرآیندهای صدور شناسه ملی اشخاص حقوقی بدون تشکیل پرونده فیزیکی و به طور کاملا  الکترونیکی انجام گرفته است.

برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، صبح روز چهارشنبه ۲۶ خرداد ماه، ویدئو نشست هماهنگی ستاد مرکزی نظارت با هیأت‌های نظارت بر انتخابات سراسر کشور با حضور حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه‌ای،  ره پیک، محمد حسن صادقی مقدم از اعضای هیات مرکزی نظارت بر انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و فضل الله موسوی از اعضای حقوقدان شورای نگهبان برگزار شد.

حجت‌الاسلام با ابراز امیدواری از حضور پرشکوه مردم در انتخابات پیش‌رو گفت: تجربه نشان داده که مردم وظیفه شناس و زمان شناس ما با وجود سیاه نمایی بدخواهان، تکلیف‌شان را در انتخابات به درستی انجام می‌دهند.

نیز با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری با توجه به اختیارات این مقام از اهمیت بالایی برخوردار است، گفت که حضور مردم در گزینش فردی که امور اجرایی کشور را بر عهده می‌گیرد اهمیت دارد و آثار آن در همه سطوح نمایان خواهد شد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.