هدف حبس، اصلاح و پذیرش مجدد اجتماعی محکوم است

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما سید حشمت الله حیات الغیب مدیر کل زندانهای استان تهران در جلسه ای که با حضور حجت الاسلام والمسلمین فیروزجائی معاون دادستان در امور زندان‌ها، دکتر علی اسمعیلی معاون سلامت، اصلاح و تربیت و دکتر معصومعلی احمدی رئیس اداره بهداشت  و درمان زندان های استان حضور داشتند، گفت: با توجه به تأکیدات ریاست سازمان مبنی بر امر ارتقای بهداشت و درمان و ارائه چهره جدید زندانبانی اسلامی در این استان گفت: عوامل محیطی و اجرای برنامه های پیشگیری از بیماری در زندانها اهمیت بالایی دارد، بنابراین باید به مقوله بهداشت و حفظ سلامتی زندانیان اهتمام ویژه‌ای داشت.  

سیدحشمت الله حیات الغیب با تقدیر از همکاری دستگاه قضایی و پزشکی قانونی در تعیین تکلیف زندانیان بیمار اظهار داشت: تمام این اقدامات اصول اولیه حقوق شهروندی است که بر اساس برنامه های سازمان زندان‌ها، به صورت جدی در حال انجام است و تلاش می شود هیچ زندانی با بیماری صعب العلاج در زندان نماند.

وی افزود: برخی از زندانیان جرمی مرتکب شده اند که شاکی خصوصی دارد و آزادی وی نیز موجب تضییع حقوق آن شاکی می شود ولی با اتخاذ راهکارهای قانونی توسط دستگاه قضایی و صدور رأی در کمیسیون پزشکی قانونی استان، با قید ضمانت آزاد شده یا مرخصی می روند و برخی نیز از پابند الکترونیکی استفاده می کنند.

حیات الغیب ادامه داد: هدف عمده‌ کیفر حبس، اصلاح و پذیرش مجدد اجتماعی محکوم است. تمام برنامه هایی که در زندان ها اجرا می شود، به منظور آموزش های عمومی و بهبود رفتارهای وی جهت بازگشت به زندگی سالم است، اگر بیماری زندانی در حدی باشد که تحمل حبس بیماری وی را تشدید نماید، اقدامات اصلاحی و تربیتی بی ثمر خواهد بود.

مقام ارشد زندان های استان تهران ضمن اشاره به تلاش جهادگونه و شبانه روزی کارکنان زندان ها به ویژه اعضای کادر درمان در حفظ سلامتی مددجویان تأکید کرد: با هدف ارتقای امر بهداشت و سلامت در زندانها و محیط فیزیکی سالم  ضمن رعایت اصول و استانداردها و پروتکل های بهداشتی اعلام شده، بازدیدهای مستمر از وضعیت تمام زندان ها و مراکز به ویژه ندامتگاه زنان انجام می شود.

همچنین در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین فیروزجائی نیز ضمن تأکید بر ضرورت تعیین تکلیف زندانیان بیمار گفت: بحمدالله تعداد این افراد در کل استان کمتر از 30 نفر است که برخی متهم بوده و مدت کوتاهی است که وارد زندان شده اند، اما قضات برای همین تعداد نیز بایستی تا حد امکان از تخفیفات قضایی استفاده کنند.

وی ضمن دعوت به صلح سازش از سوی شکاتی که زندانی آنان بیمار است و با تحمل حبس می تواند بیماری آنان تشدید شود، ادامه داد: در اجرای برنامه های تحولی قوه قضائیه، توجه ویژه ای به تعیین تکلیف زندانیان با بیماری صعب العلاج شده و نیازمند توسعه راهکارهای قانونی بین مراجع قضایی و پزشکی قانونی هستیم تا این امر تسریع پیدا کند.

براساس این گزارش در این جلسه که روسای بهداشت و درمان ندامتگاه های قزلحصار، تهران بزرگ، زنان و زندان رجایی شهر نیز شرکت داشتند، تک تک بیماران با نظرات پزشکی و قضایی بررسی و در نهایت از مجموع تعداد 30 نفره، 13 نفر حکم آزادی از سوی معاون دادستان استان تهران دریافت و مقرر شد بقیه نیز  که یا در مرخصی درمانی به سر می برند و حکم قطعی آنان صادر نشده، طی روزهای آینده مجدداً مورد بررسی قرار گیرند.

پایان خبر / تاریخ ما 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.