یکدوره تمرین تناوبی شدید بر کبد چرب تاثیر دارد؟
الهام میرزائیان در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: تمرینات تناوبی پرشدت، روشی تمرینی است که با توجه به زمان کوتاه و حجم کم، در سالهای اخیر به عنوان تمرین با آثاری به مراتب مؤثرتر از تمرینات سنتی هوازی معرفی شده است.
وی گفت: مطالعهای با هدف بررسی تأثیر یک دوره تمرین تناوبی شدید بر بیان ژنهای ۳ enolas، cavolin۳ و سطوح پلاسمایی آنزیم SGOT در بافت قلبی رتهای نر مبتلا به کبد چرب(مدل استئاتوزیس) انجام دادیم.
میرزائیان اضافه کرد: ارزیابی بیان ژنهای با استفاده از تکنیک Time Real PCR و ارزیابی آنزیم SGOT با استفاده از کیتهای تشخیصی شرکت ZiestChem انجام شد.
این دانشجوی دکترای تربیت بدنی گرایش فیزیولوژی ورزشی افزود: تحلیل دادهها با آزمونهای t مستقل، تحلیل واریانس یکراهه و آزمون تعقیبی توکی انجام گرفت و دادهها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
وی در خصوص یافتههای این تحقیق بیان کرد: با توجه به نتایج، میزان بیان ژنهای Enolase۳ و Caveoli۳ و نیز بیان آنزیمSGOT در رتهای گروه بیمار نسبت به رتهای گروه سالم افزایش یافته است که با توجه به سطح معنیداری به دست آمده، این اختلاف معنیدار بود.
میرزائیان با اشاره به نتیجهگیری این تحقیق، تصریح کرد: به نظر میرسد که یکدوره تمرین تناوبی شدید بر بیان ژنهای enolase۳ و cavolin۳ و سطوح پلاسمایی آنزیمSGOT در بافت قلبی رتهای نر مبتلا به کبد چرب(مدل استئاتوزیس) تأثیر دارد و میتواند به عنوان یک روش تمرینی برای پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی و عروقی، کبد چرب، چاقی و همچنین دیابت استفاده شود.
پایان خبر / تاریخ ما