فائو از یافتههای مرکز تحقیقات شتر دوکوهانه استفاده میکند
خلیل نیکشاد در نشست با مسئولان فائو در شمال استان اردبیل اظهار کرد: ایستگاه تحقیقاتی پرورش و تولید شتر دوکوهانه در شمالیترین منطقه استان اردبیل در سالهای اخیر به یک مجموعه بینالمللی تبدیل شده تا از نتایج این پژوهشها و تحقیقات در سطح ملی و جهانی برای حفظ و تکثیر شتر دوکوهانه استفاده شود.
وی تصریح کرد: در ماههای اخیر تفاهمنامه سه جانبه بین فائو، وزارت جهان کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با هدف توسعه و تجهیز این ایستگاه به امضا رسیده تا بهترین بستر برای بهرهگیری از این ظرفیت در جهت ملی و بینالمللی فراهم آید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: برای بقا و تداوم نسل شتر دوکوهانه که نمونه بینظیر در بین شترهای موجود در جهان است، مقرر شده تا از انجماد اسپرم در این گونه نادر برای تکثیر استفاده شود که قطعا این فرآیند میتواند نتایج خوب و مثبتی را به همراه داشته باشد.
نیکشاد افزود: با راهاندازی بانک ژن در کشورمان و سطح بینالمللی به راحتی میتوان به تکثیر گونههای نادر این شتر بینظیر همتی راستین کرد تا در مناطق مختلف کشور و جهان شاهد پرورش این گونه ارزشمند باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: با راهاندازی ایستگاه مطالعاتی در این زمینه که در 15 سال اخیر بینظیر بوده، سعی بر این است تا یافتههای علمی و تحقیقاتی در این زمینه در سطح جهان مورد استفاده قرار گیرد تا کشورهایی که علاقمند به تکثیر و پرورش گونههای بینظیر شتر دوکوهانه هستند از این توانمندی استفاده کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیشترین تاکید در کنار امر تحقیقاتی توجه به مسئله ترویج و آموزش و گذراندن دورههای تخصصی برای کارشناسان و متخصصان امر را یادآور شد و اضافه کرد: در این 15 سال سعی شده تا در ایستگاه تحقیقاتی شتر دوکوهانه استان اردبیل زمینهای فراهم آید تا بهترین خروجی کار را در این حوزه شاهد باشیم.
پایان خبر / تاریخ ما