قرق و احیای بیش از 3300 هکتار از مراتع کرمانشاه
بهزاد حیدری در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: امسال سهمیه 1800 هکتاری برای اجرای طرح قرق و احیاء در سطح مراتع استان در نظر گرفته شده بود که به دلیل خشکسالی حادث شده و کمبود علوفه موجود در سطح مراتع استان، با مشارکت بهره برداران طرح قرق در سطح بیش از 3300 هکتار از مراتع استان اجرا شده است.
حیدری با اشاره به اجرای طرح قرق و احیا در سطح اغلب شهرستانهای استان، گفت: اجرای این طرح از آبان آغاز شده و به مدت دو سال ادامه خواهد داشت.
رئیس اداره مراتع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه اضافه کرد: در طول اجرای طرح قرق، اجازه ورود دام به ذخیره گاههای مرتعی داده نمیشود.
وی با اشاره به اجرای طرح قرق در ذخیرهگاههای مراتع کرمانشاه، اظهار داشت: هر سال تعدادی از مراتع که از نظر پوشش گیاهی فقیر است با هماهنگی مرتعداران صاحب پروانه چرا، قرق میشود و مرتعدار برای تعلیف دام از سایر مناطق استفاده میکند.
وی با بیان اینکه قرق به زادآوری و رشد دوباره گونههای گیاهی و علوفه کمک کرده و مرتع را به حالت طبیعی باز میگرداند، افزود: با وجود اینکه خشکسالی سراسر مراتع استان را در برگرفته و گونههای گیاهی در سالهای کم بارش دچار تنش میشوند، اما با اجرای طرح قرق از نابودی گونه های گیاهی جلوگیری می شود.
حیدری اضافه کرد: کنترل سیلاب، جلوگیری از فرسایش خاک، تثبیت خاک، استفاده از گیاهان دارویی و صنعتی، تلطیف هوا و کاهش گازهای گلخانهای از جمله مزایای اجرا طرح های مرتعداری مثل قرق است.
پایان خبر / تاریخ ما