واردات تکنولوژی در خلاء ارتباط سیستماتیک بین صنعت و دانشگاه
دکتر علی ظاهرزاده در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، با اشاره به مطرح شده ادغام مجدد آموزش پزشکی در وزارت علوم، اظهار کرد: تفکیک آموزش پزشکی از وزارت علوم به حدود ۳۰ سال پیش بازمیگردد اما در صورت ادغام مجدد این دو، نبود تمرکز بر بهداشت و درمان ممکن است مشکلساز شود.
وی افزود: در این شرایط، امکان اینکه رئیس دانشگاه پزشک نباشد و تخصصی در علوم پزشکی نداشته باشد، زیاد است و در وضعیتی مانند شرایط کنونی که با پاندمی کرونا روبهرو هستیم، ممکن است به مشورت با متخصصین حوزه پزشکی برای اتخاذ تصمیمات نیاز باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول با اشاره به مشکل مشابه در دانشگاههای وزارت علوم و فقدان حلقه اتصال بین سیستم آموزشی و صنعت که اکنون رشتههای فنی و مهندسی با آن مواجه هستند، بیان کرد: اتصال بین دو سیستم علمی و صنعتی از مسائلی است که وزارت علوم همواه به دنبال آن است. در حال حاضر ما در آموزش صنعت به نوعی برای خود کار میکنیم و از طرفی بخش صنعت نیز با وارد کردن تکنولوژی از خارج از کشور برای خود کار میکند؛ در واقع بین این دو، ارتباط سیستماتیکی وجود ندارد.
وی گفت: صنایع و سازمانها باید به نوعی دانشگاهها و مراکز علمی را حلال مشکلات خود بدانند زیرا همواره دیدهایم که اگر پیشرفتی در صنایع صوت گرفته، مربوط به زمانی بوده است که بین دانشگاه و صنایع ارتباط برقرار شده است.
ظاهرزاده با اشاره به رواج وارد کردن تکنولوژی به کشور تصریح کرد: در حوزههای مختلف از جمله صنایع نفت، تکنولوژی را از کشورهای دیگر وارد کردهایم در صورتی که اگر اتصال بین دانشگاه و صنعت برقرار میِشد، میتوانستیم نیاز صنایع را در دانشگاههای داخلی تامین و علم را بومی سازی کنیم.
وی افزود: البته این مساله، تنها مشکل وزارت علوم نیست بلکه دو طرفه است زیرا اگر متقاضی وجود نداشته باشد، دانشگاهها نیز نمیتوانند خود را به صنایع تحمیل کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول گفت: نیاز است که برنامهریزان در سطح کلان، صنعت را توجیه کنند تا این ارتباط برقرار شود. از نظر علمی، دانشگاهها و اعضای هیات علمی ما چیزی از بقیه کشورها کم ندارند و رزومه پژوهشی دانشگاهها، نشاندهنده این است که دانشگاههای ما از دنیا عقب نیستند اما مهم این است که پژوهشهای علمی در خدمت صنعت باشد.
پایان خبر / تاریخ ما