همدانی‌ها پرچم‌دار مصرف دخانیات/ خودمراقبتی را از کودکی آغاز کنیم

دکتر راضیه سادات میر معینی در گفت‎‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: از دوران کودکی باید به سلامت جسم و روان اهمیت دهیم و والدین در این راستا نقش بسیار موثری دارند.

وی با بیا اینکه در بحث بیماری‌های غیر واگیر خود مراقبتی نقش مهمی در پیشگیری از بروز بیماری‌های غیر واگیر از جمله دیابت، فشار خون، پوکی استخوان، انواع سرطان‌ها و سایر مصادیق دارد، تصریح کرد: انسان‌ها با پیروی از شیوه صحیح زندگی می‌توانند از بروز اینگونه بیماری‌ها پیشگیری کنند.

وی ادامه داد: هنگامی که این گونه بیماری‌ها بروز پیدا می‌کند، تنها می‌توان پیگیر کنترل بیماری بود چرا که این گونه بیماری‌ها بعد از بروز تا پایان عمر همراه فرد مبتلا خواهدبود.

دکتر میر معینی خاطرنشان کرد: سبک زندگی صحیح و شیوه رفتار صحیح انسان را از بسیاری از بیماری‌ها در امان نگه می‌دارد و این موضوع باید از دوران کودکی مورد توجه قرار گیرد.

وی به استرس و عصبی بودن برخی افراد اشاره کرد و گفت: اگر در دوران کودکی مهارت‌های لازم در نحوه رفتار به این افراد آموزش داده شود همچنین قدرت نه گفتن به آنها آموزش داده شود، آنها در بزرگسالی قدرت حل مساله را خواهند داشت و با حفظ خونسردی مسائل را برطرف می‌کنند و این در حالیست که افراد استرسی  و عصبی در بزرگسالی به فشار خون و سایر بیماری‌های مرتبط مبتلا می‌شوند.

دکتر میرمعینی خاطرنشان کرد: هنگامی که یک فرد خدمات آموزشی در خصوص نحوه رفتار و شیوه زندگی توسط متخصصین دریافت می‌کند، از آن زمان به بعد مدت زمان زیادی فرد به تنهایی مسئول خود مراقبتی است، بنابراین این آموزش‌ها هنگامی موثر است که فرد خود را ملزم به اجرای آنها کند.

رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیردار همدان را جزو پرچم داران مصرف دخانیات در کشور معرفی کرد و گفت: مصرف دخانیات خطرات زیادی را به دنبال داشته و برخی انواع سرطان‌ها در زمینه ارتباط مصرف دخانیات با این بیماری‌ها ثابت شده است.

وی ادامه داد: زمانیکه یک فرد سیگاری، سیگار مصرف می‌کند به مدت دو ساعت مواد مضر ناشی از مصرف سیگار در بدن فرد وجود داشته همچنین دود آن نیز برای اطرافیان خطر آفرین است.

دکتر میر معینی با بیان اینکه هنگامی که یک فرد مبتلا به دیابت، فشارخون و سایر مصادیق مبتلاست و رژیم غذایی به وی داده می‌شود، تصریح کرد: این رژیم غذایی یک رژیم غذیی سخت نیست، بلکه یک رژیم غذایی سالم است که سایر افراد سالم خانواده می‌توانند از این رژیم غذایی با هدف خودمراقبتی استفاده کنند.

وی با بیان اینکه برخی بیماری‌ها با ژنتیک افراد در ارتباط است، گفت: رعایت رژیم غذایی قبل از بروز بیماری می‌تواند احتمال بروز بیماری را کاهش دهد.

وی خاطرنشان کرد :  رعایت رژیم غذایی باید از دوران کودکی پایه ریزی شود تا در بزرگسالی از سلامت جسم و روان برخوردار باشند و به این ترتیب کودک از دوران کودکی به ذائقه سالم غذایی عادت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما؛ بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت خود مراقبتی به مجموعه عملکردهایی گفته می‌شود که هر فردی برای حفظ سلامت جسمی و روانی، پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها و اقدامات درمانی مناسب برای بهبود خود به کار می‌گیرد و به همین مناسبت ۲۷آبان تا ۳آذر را هفته جهانی خود مراقبتی نامیده‌اند.

به طور کلی خود مراقبتی رفتار و شیوه‌ای از زندگی است که جنبه‌های مختلف مانند پیشگیری از بروز بیماری، بهداشت‌غذایی، ورزش و … را در بر می‌گیرد، در واقع خودمراقبتی زنجیره رفتارهایی است که از صدمات به جسم و روان پیشگیری می‌کند و هر کسی به عنوان سرمایه انسانی ارزشمند جامعه برای پیشبرد اهداف توسعه‌ای نیازمند آن است و شناخت لایه‌ها و برنامه‌های خودمراقبتی به عنوان یک سیاستگذاری مطمئن در حوزه سلامت باید گسترش یابد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.