۶۰ درصد جوانان شهرآباد برای پیدا کردن کار مهاجرت می‌کنند

علی نجفی سومین شهردار شهرآباد در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما افزود: اغلب جوانان این شهر چون به شغل نانوایی عادت کرده‌اند و از سویی درآمد خوبی برایشان دارد در تهران و شهرهای بزرگ یا نانوایی دارند یا در این مکان‌ها مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه حتی سطح و میزان تحصیلات جوانان شهرآبادی هم پایین آمده و این جای نگرانی است، مطرح کرد: جوانان چون آینده‌ای در منطقه برای خودشان نمی‌بینند به ناچار مهاجرت می‌کنند و از سویی به دلیل درآمدی که دارند، دیگر به فکر تحصیل نیستند. ۵۰ تا ۶۰ درصد جوانانی که در سن کار هستند به دلیل بیکاری مهاجرت می‌کنند.

شهرداری‌ شهرآباد یتیم است

شهردار شهرآباد ادامه داد: با توجه به میزان اعتباری که به شهرهای کوچک از جمله شهرآباد اختصاص می‌دهند به امثال این شهرها ظلم می‌کنند در واقع شهرداری‌های شهرهای کوچک یتیم هستند.

وی با بیان اینکه شهر شهرآباد در ۱۴ کیلومتری جنوب مرکز شهرستان بردسکن قرار دارد؛ افزود: به جمعیتی ۲۵۰۰ نفری در مساحت ۱۱۰ هکتار خدمات ارائه می‌دهیم، و شهر شهرآباد در اردیبهشت‌ ماه سال ۹۰ از روستا تبدیل به شهر شد.

نجفی گفت: پراکندگی جمعیت در شهر شهرآباد موجب شده به اندازه یک شهر ۵۰۰۰ نفری خدمات ارائه دهیم، خوشبختانه با اقدامات صورت گرفته اکنون تنها ۷ درصد معابر خاکی هستند و برای اسفالت این معابر منتظر اختصاص قیر هستیم.

وی اظهار کرد: تلاش می‌شود تا اواسط سال آینده پرونده معابر خاکی شهرآباد بسته و به سراغ گام دوم سند چشم اندازه توسعه شهر که ایجاد مستحدثات مقاوم و زیبا است حرکت کنیم.

نجفی معضل تمامی شهرداری‌ شهرآباد را نبود درآمد پایدار دانست و گفت: در شهرهای بزرگ فقط به دلیل تخفیفی که در صدور پروانه در یک مناسبت خاص می‌دهند میلیاردها تومان درآمد کسب می‌کنند ولی در شهرهای کوچک مانند شهرآباد این‌گونه نیست.

وی با اظهار تأسف از اینکه اختصاص عوارض ارزش افزوده‌ به شهردارها براساس جمعیت است، بیان کرد: این روند موجب شده ۶۵ درصد عوارض فقط به مشهد اختصاص یابد و ۳۵ درصد عوارض دیگر بین ۷۳ شهر باقی مانده تقسیم شود.

شهرداری شهرآباد گفت: باوجود اینکه طی چند سال اخیر بیمه‌ها، حقوق‌ها و دیگر هزینه‌ها افزایش یافته ولی واریزی‌ها کاهش یافته و این شهرداری‌های کوچک را با مشکلات جدی مواجه نموده است.

وی عنوان کرد: اگر چه شهرداری‌ها زیر نظر وزارت کشور هستند اما به دلیل اولویت‌های دیگری که دارد فرصت توجه به شهرداری‌ها به خصوص شهرهای کوچک را ندارد، می‌طلبد شهرداری‌ها زیر نظر یک وزارتخانه مانند راه و شهرسازی قرار بگیرند تا مقداری بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

نجفی بیان کرد: شهرهایی که جدید تبدیل به شهر می‌شوند چون مردم آن منطقه هنوز با قوانین شهری آشنایی ندارند تا بخواهیم جریمه کمیسیون ماده ۱۰۰ را از متخلفان بگیریم با مشکلات بسیاری مواجه هستیم.

وی گفت: اگرچه در ابتدای هر ماه حقوق‌ها را پرداخت می‌کنیم اما از روز بعد دغدغه تأمین اعتبار برای پرداخت حقوق و بیمه در پایان ماه را داریم کمبود اعتبار موجب شده فقط به فکر همین موضوع باشیم و کمتر به دیگر مسائل شهری توجه شود.

شهردار شهرآباد افزود: بودجه امسال شهرداری شهرآباد ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون پیش‌بینی شده که ۴۰ درصد آن جاری و ۶۰ درصد عمرانی است.

وی یادآور شد: طی ماه‌های آینده کلنگ ساختمان فرهنگسرا و ساختمان اداری شهرداری و سالن اجتماعات شهرآباد نیز به زمین زده می‌شود.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.