کارآفرینی؛ شمشیری دو لبه

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، کارآفرینی شمشیری دولبه است، زیرا شرایط اقتصادی به‌طور مداوم در حال تغییر و نوسان بوده و به‌همین دلیل برخی از افراد دل و جرأت ورود به دنیای کارآفرینی را ندارند، برخی از افراد نیز به‌عبارتی دل را به دریا زده و با همه سختی‌ها، حرفه مدنظر خود را شروع می‌کنند و چه بسا در آن نیز موفق می‌شوند، برای آشنایی با کارآفرینی بسیار بهتر است با افراد کارآفرین صحبت شود، زیرا آنان زیباتر می‌توانند سختی‌ها و شیرینی‌های کارآفرینی را ترسیم کنند، البته افراد موفق در حرفه‌های کارآفرینی، یک‌شبه به موفقیت نرسیده‌اند و گاهی برخی از آنان از خوشی‌های زندگی خود نیز در این مسیر کاسته‌اند.

برای آشنایی با شیرینی‌ها و سختی‌های وادی کارآفرینی، خبرنگار خبرگزاری تاریخ ما با دو تن از کارآفرینان هم‌استانی به گفت‌وگو پرداخته تا نحوه کار را برای مخاطبان روایت کند.

بافنده فرش: از مسئولان گلایه‌مندم

خورشیدی یکی از هنرمندان فعال در زمینه تولید فرش در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما با بیان اینکه این حرفه را از ۹ سال گذشته آغاز کرده است، اظهار کرد: از ۱۱ سالگی کار بافندگی را شروع کردم و علاقه‌مندی در این حرفه باعث مداومت در این هنر شد، کار بافت فرش را با دو نفر بافنده آغاز کردم و انجام فعالیت‌های مستمر در حرفه بافندگی سبب شد تا یک شرکت تعاونی در سال ۹۸ تاسیس کنم.

وی افزود: حوزه کار بنده در زمینه فرش متنوع و شامل هنرهایی مانند گلیم، تابلوفرش و فرش خشت چالشتر بود، اعتقاد بنده در حرفه بافندگی این است که باید فرش به‌صورت فنی بافته شود، زیرا بسیاری از مردم فرش می‌بافند، اما طبق اصول کار نمی‌کنند.

این فعال حوزه فرش با بیان اینکه وی با سرمایه‎‌ای ناچیز کار بافت فرش را آغاز کرده است، افزود: با پیشرفت کار در حال حاضر ۷۰ بافنده در شرکت فرش فعالیت دارند و اغلب بافنده‌ها زنان توانمند بی‌سرپرست، خودسرپرست و سرپرست خانوار هستند.

خورشیدی در خصوص نحوه کار بافنده‌ها در شرکت، توضیح داد: اغلب بافنده‌ها در منزل کار می‌کنند، مواد و مصالح در اختیار افراد قرار گرفته، به آنان آموزش رایگان در زمینه بافت فرش و گلیم داده می‌شود و دستمزد برای نیروها تعریف می‌شود، برخی از افراد مجموعه به‌صورت شراکتی کار می‌کنند و دستمزد خود را پس از فروش دریافت می‌کنند، اما برخی دیگر به محض بافت فرش، به آنان حقوق پرداخت می‌شود، متوسط درآمد من به‌صورت ماهیانه هفت میلیون تومان است.

این هنرمند اهل چهارمحال و بختیاری با تاکید بر داشتن علاقه‌مندی در هر حرفه، گفت: من عاشق بافندگی هستم و این حرفه را دوست دارم، از دیدن فرشی که بافته‌شده لذت می‌برم، وجود فضای آرام و دوست‌داشتنی در کارگاه نیز موجب دلگرمی میان بافندگان شده است، به‌طوری که اگر یکی از دوستان مشکلی داشته باشد، همه برای حل مشکل وی تلاش می‌کنند.

وی با اشاره به سختی‌های مسیر در حرفه بافندگی، بیان کرد: بانک کارآفرینی پیشنهاد دریافت وام ۲۵۰ میلیون تومانی را به بنده داده است، شرط این بانک برای دریافت این وام، اشتغالزایی برای ۶۸ نفر بوده که امری غیر ممکن بوده، برنامه بنده این است که تمامی بافنده‌ها در داخل شرکت کار کنند تا کیفیت کار افزایش پیدا کند، البته این موضوع منوط به افزایش فضای فیزیکی کارگاه است.

خورشیدی افزود: مجموعه بنده بدون حمایت هیچ ارگان دولتی مشغول کار است، تنها کار ارگان‌ها تاکنون آمدن به مجموعه و گرفتن عکس‌های یادگاری بوده، تنها نهاد حامی شرکت جهاد دانشگاهی است که تبلیغات گسترده، اطلاع‌رسانی‌های زیادی برای گسترش کار مجموعه انجام داد.

این بافنده فرش در پایان به تاثیر کرونا بر کاهش کار شرکت بافندگی اشاره و اضافه کرد: برگزار نشدن نمایشگاه فرش، باعث افت فروش محصولات تولیدی شده است، برخی اوقات در پرداخت هزینه دستمزد بافنده‌ها معطل می‌شوم، طی دو ماه اخیر بازار فروش راکد شده و اگر محصول به فروش نرسد خود باید دستمزد بافنده را پرداخت کنم و در نهایت مشخص نیست که محصول تولیدی به فروش برسد یا خیر؟ مشتریان خانگی دارم، پیج اینستاگرام و فضای مجازی فعال است.

هنرمند قلم‌زن: شرایط دریافت تسهیلات بانکی مشکل است

در ادامه مهناز دوستی- یکی از هنرمندان قلم‌زن در چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما با بیان اینکه این هنر و حرفه را به‌صورت رسمی از سال ۹۰ آغاز کرده است، اظهار کرد: برای انجام این کار در مکانی که زیر نظر اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی بود، مشغول به کار شده‌ام و علاوه بر انجام امور قلم‌زنی، آموزش این حرفه را نیز برای هنرجویان به‌صورت مستمر انجام می‎‌دهم، پس از انجام کارهای پاره‌وقت به این نتیجه رسیدم که حرفه مس از لحاظ درآمدی شرایط خوبی دارد، بنابراین چندین سال است که قلم‌زنی را به‌عنوان شغل اصلی خود انتخاب کرده‌ام، زیرا هم آموزشی بوده و هم شغلی آزاد است.

وی با بیان اینکه کار قلم‌زنی را با سه هنرجو شروع کرده است، افزود: در حال حاضر تعداد هنرجویان و افراد شاغل بسیار افزایش پیدا کرده، کار بنده برگزاری کلاس و خرید محصولات هنرجویان و فروش آنان است و درباره فروش محصولات نیز باید بگویم که آثار باید کیفیت بالایی داشته باشند، علاوه بر بازار داخل استان، محصولات در استان‌های دیگر کشور نیز به فروش می‌رسند.

این هنرمند چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه بازار کار محصولات مسی از اوضاع خوبی برخوردار است، ادامه داد: مردم از این محصولات استقبال می‌کنند و بالطبع درآمد این کار نیز مناسب و البته متغیر است، باتوجه به علاقه‌مندی به این حرفه و بازار کار مناسب آن در انجام این کار مصمم هستم و درآمد بالای آن یکی از مهم‌ترین دلایل برای ثبات قدم در این مسیر است.

دوستی با اشاره به تاثیر کرونا بر تولید محصولات مسی، یادآور شد: مانند بقیه بازارها، این حرفه و در نتیجه محصولات تولیدی آن نیز تحت تاثیر قرار گرفتند، افزایش قیمت‌ها، کم شدن متقاضیان برای شرکت در کلاس‌ها و کاهش مسافرت‌ها و ورود مسافر به استان نیز باعث کم شدن فروش و درآمدزایی شد، در ایام کرونا برگزاری کلاس با تعداد نیروی کمتر صورت می‌گیرد، دغدغه من در این حرفه، بالا بودن قیمت محصولات اولیه حرفه قلم‌زنی است زیرا این حرفه جدای از اینکه درآمد خوبی دارد، هزینه محصولات آن نیز بالا است.

این فعال حرفه قلم‌زنی در پایان در خصوص ارائه تسهیلات در حرفه قلم‌زنی، بیان کرد: شرایط برای دریافت تسهیلات فراهم بوده است، اما تاکنون وامی را دریافت نکرده‌ام، زیرا دریافت وام و نحوه بازپرداخت آن کمی مشکل است به‌همین دلیل ترجیح می‌دهم از تسهیلات استفاده نکنم.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.