خطر محرومیت مترو از یک منبع مالی

به گزارش خبرگزاری فارس، لیلا موسوی درباره مذاکره شرکت مترو با سازمان برنامه و بودجه کشور اظهار کرد: این اقدام برای رایزنی با شورای اقتصاد جهت کاهش خط مبنای جابه‌جایی روزانه مسافر که در مصوبه شورای اقتصاد مربوط به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر برای مترو تهران به میزان یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در روز تعیین شده است و با شیوع ویروس کرونا و استفاده کمتر شهروندان از مترو، در صورتی که شورای اقتصاد خط مبنا را کاهش ندهد، متروی تهران در سال جاری از درآمد مالی پیش‌بینی شده در این مصوبه محروم خواهد ماند.

وی در تشریح مصوبه این ماده قانونی خاطرنشان کرد: در صورتی که متروی تهران بتواند روزانه بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر مسافر جابه‌جا کند، از مزایای قانون مذکور استفاده کرده و به ازای هر جابه‌جایی مسافر بیش از خط مبنا، ۸/ ۹ سنت دلار دریافت می‌کند.

مدیر سرمایه‌گذاری شرکت متروی تهران با تاکید بر اینکه حتی با زیرساخت‌های فعلی، ظرفیت بسیار زیادی برای جابه‌جایی مسافر با استفاده از شبکه مترو وجود دارد، گفت: تا پیش از شیوع ویروس کرونا، متروی تهران روزانه تا ۲ میلیون و در برخی از مناسبت‌های خاص تا ۳ میلیون مسافر در روز را جابه‌جا می‌کرد. از سوی دیگر در دوران شیوع ویروس کرونا نه تنها تعداد ناوگان و سرفاصله حرکتی قطارها کاهش نیافت، بلکه ناوگان رزرو جهت رعایت فاصله اجتماعی و کمک به سلامت شهروندان به شبکه مترو اضافه شد، اما کاهش تقاضای سفر، منجر به عدم تحقق خط مبنای تعیین شده در مصوبه شورای اقتصاد مربوط به ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر برای مترو شده است.

موسوی عنوان کرد: به موجب این قانون هر اقدامی که منجر به کاهش آلاینده‌ها و صرفه‌جویی در مصرف سوخت شود، متناظر با آن دولت می‌تواند تا سقف سرمایه‌گذاری انجام شده را بازپرداخت کند. در سال جاری با به کارگیری درآمدهای حاصل از مصوبه شورای اقتصاد درخصوص این قانون که در سال ۹۸ ایجاد شده بود، تکمیل پایانه اکباتان و ورود واگن‌های جدید عملیاتی شد.

وی با اشاره به اینکه ماهیت صنعت مترو به گونه‌ای است که برای بخش خصوصی جذابیت کمی دارد، افزود: با اجرایی شدن ظرفیت ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر در متروی تهران، طرح‌های سرمایه‌گذاری در مترو توجیه اقتصادی پیدا کرده و نه تنها امکان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در قالب طرح‌های مشارکت عمومی – خصوصی میسر خواهد شد بلکه شرایط استفاده از ابزارهای بازار سرمایه و تسهیلات بانکی کشور برای مترو نیز تسهیل می‌شود. موسوی در پایان ابراز امیدواری کرد با توجه به منابع مالی که این قانون می‌تواند برای توسعه شبکه متروی تهران فراهم سازد، مذاکرات سازمان برنامه و بودجه کشور با شورای اقتصاد درخصوص کاهش خط مبنای تعیین شده در مصوبه مذکور تا پایان دوران شیوع ویروس کرونا نتیجه‌بخش باشد.

گفتنی است؛ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر در سال ۱۳۹۴ به تصویب رسید و در سال ۱۳۹۶ مطابق با درخواست وزارت نفت، طرح توسعه حمل و نقل مسافران قطار شهری در تهران و هشت کلان‌شهر کشور با موضوع سرمایه‌گذاری از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر، توسط شورای اقتصاد تصویب شد.

این در حالی است که روز گذشته مدیرعامل شرکت بهره‌برداری متروی تهران از کاهش ۱۰۰ هزار نفری مسافران مترو با کاهش ساعات سرویس‌دهی خبر داد.

فرنوش نوبخت در گفت‌وگو با «ایسنا»، در مورد تاثیر کاهش ساعت سرویس دهی مترو تا ساعت ۲۰ بر میزان مسافران گفت: تعداد مسافران شبکه مترو در حدود یک ماه قبل، حدود ۸۵۰هزار نفر بود که حالا در پی کاهش ساعت کاری مترو این تعداد به ۷۵۰ هزار نفر کاهش یافته است و به عبارت دیگر ۱۰۰ هزار نفر از مسافران مترو با کاهش ساعت کاری کاسته شده است.

وی با بیان اینکه در کل با شیوع پاندمی کرونا تعداد مسافران کاهش یافته و از حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار مسافر به ۷۵۰ هزار نفر رسیده است، در مورد شلوغی واگن‌ها در ساعات پیک و پایانی سرویس‌دهی گفت: تعداد واگن‌ها و توان متروی تهران مشخص است و با فعال شدن مشاغل و افزایش تردد تعداد مسافران نیز افزایش می‌یابد و اگر تقاضای سفر کمتر شود رعایت پروتکل‌ها و فاصله‌گذاری اجتماعی در مترو بهتر خواهد شد.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.