تولید 90 درصد زعفران جهان در ایران
عضو شورای ملی زعفران گفت: از 430 تن زعفران تولیدی جهان، 400 تن آن در ایران تولید میشود و ایران 90 درصد صادرات آن در جهان را با بالاترین کیفیت به خود اختصاص داده است.
عضو شورای ملی زعفران گفت: از 430 تن زعفران تولیدی جهان، 400 تن آن در ایران تولید میشود و ایران 90 درصد صادرات آن در جهان را با بالاترین کیفیت به خود اختصاص داده است.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، علی حسینی روز پنجشنبه در همایش آموزش و ترویج کشت زعفران که در اتاق بازرگانی کرمانشاه برگزار شد، افزود: ایران فقط به 50 کشور از 180 کشور زعفران صادر میکند و این وظیفه دولت و بخش خصوصی است که با همافزایی با یکدیگر بازار بیشتری برای زعفران ایران پیدا کنند.
او اضافه کرد: نیاز اکنون جهان 430 تن زعفران است و کشورمان هم همین میزان تولید میکند، اگر دسترسی به بازار جدید بوجود بیاید کشورمان پتانسیل تولید چند برابر نیاز بازار جهانی را نیز دارد.
حسینی در ادامه با بیان اینکه استانهای خراسان رضوی و جنوبی به تنهایی میتوانند نیاز جهانی زعفران را به راحتی تامین کنند، افزود: در سالهای اخیر به دلیل خشکسالی و کمآبی در کشور در 20 استان کار کشت زعفران شروع شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در ادامه کشت گیاه زعفران را متناسب با کمآبی دانست و افزود: به همین دلیل کشت زعفران در خراسان ماندگار و توسعه یافته است.
حسینی، همچنین بر مدیریت صحیح مقدار کشت، مدیریت کیفیت تولید، بستهبندی و مدیریت رقابت در بازار جهانی از سوی مسئولان ذیربط صنعت زعفران را مورد تاکید قرار داد.
او در پایان افزایش قیمت زعفران کشور در بازار جهانی را به ضرر صنعت زعفران دانست و گفت: بالا رفتن قیمت زعفران در بازار جهانی موجب از دست رفتن بازار میشود و رقبای جهانی جای ایران را خواهند گرفت.
کرمانشاه زادگاه گیاه زعفران در جهان شناخته شده است
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی کرمانشاه نیز با اشاره به خیل عظیمی از کشاورزان مشتاق کشت زعفران در این استان گفت: زادگاه و تاریخچه زعفران را در کوههای زاگرس به ویژه در کرمانشاه است و از این استان به جاهای دیگر جهان و کشور رفته است.
ناصر مرادی در ادامه اظهار داشت: 9 سال است کشت زعفران دوباره در استان کرمانشاه شروع شده و در سال زراعی جدید پیشبینی میشود 150 تا 200 هکتار زمین کشاورزی در سطح استان زیرکشت زعفران برود.
او با بیان اینکه کشت زعفران هفت سال طول میکشد، افزود: سالهای اول و دوم کشت زعفران ثمردهی آن کم و در حد 2 و سه کیلوگرم در هکتار است ولی از سال سوم به بعد در هر هکتار نزدیک به هفت کیلوگرم زعفران تولید میشود.
وی شهرستان صحنه، دشت ماهیدشت و سنجانی را با استعدادترین جاهای استان برای کشت زعفران نام برد.
مردادی، کشاورزان زعفران کار استان کرمانشاه را حدود 200 نفر عنوان کرد و بیان داشت: زعفران در جاهایی قابل کشت است که هزار و 200 متر از سطح دریا ارتفاع داشته باشند بنابراین مناطق گرمسیری استان پتانسیل کشت زعفران را ندارند.
زعفران در صادرات کشور ذاتا یک برند ایرانی است
رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کرمانشاه نیز در این همایش تعداد علاقهمندان به کشت زعفران در استان را چشمگیر دانست و گفت: زعفران مانند پسته و فرش یکی از محصولات اساسی برای صادرات است و ذاتا یک برند ایرانی است.
کیوان کاشفی گفت: به دلیل صادراتی بودن زعفران وظیفه اتاق بازرگانی است که به برداشت ماشینی و استاندارد، ارتقای کیفیت بستهبندی و ارتقا کیفیت آن کمک کند.
او در ادامه از زعفران کاران استان کرمانشاه خواست در راستای دریافت کمکهای مالی، بازاریابی، صادرات، بستهبندی و ارتقا تولید زعفران در اتاق بازرگانی یک تشکل تخصصی تشکیل دهند.
وی در پایان از تشکیل تشکل تخصصی روغن حیوانی کرمانشاه در ماههای آینده خبر داد و گفت: اتاق بازرگانی در راستای بهبود فضای کسبوکار و حمایت از محصولات برند و صادراتی استان اقدام به تشکیل تشکلها و کمیسیونهای تخصصی می کند.
در همایش آموزش کشت زعفران در استان کرمانشاه بیش از 300 نفر شرکت کردند.
استان کرمانشاه با 2 میلیون نفر جمعیت و 24 هزار و 640 کیلومتر مربع مساحت، 940 هزار هکتار زمین کشاورزی و باغ دارد که حدود 70 درصد آن دیم است.
منبع: ایرنا