پس از صید ترال 20 تا 25 سال زمان میبرد تا ذخایر بازسازی و ترمیم شوند
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی گفت: تعداد ترالرها در دو دهه اخیر از 67 فروند به زیر 20 فروند رسیده و هماکنون 17 ترالر در عمان صید میکنند.
عبدالغفور ایرانژاد اظهار داشت: 67 ترالر از سال 70 در عمان مشغول صید بودند؛ باوجود آنکه این ترالرها ملزم بودند در آبهای عمیق و 8 تا 10 مایل به بعد صید کنند اما قوانین را رعایت نمیکردند و حتی تا 2 و 3 مایل ساحل هم میآمدند .
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، ایرانژاد افزود: بهمرور زمان با شکایت صیادان و کمک شیلات ترالرها از دور خارج شدند و از 67 فروند به زیر 20 فروند رسیدند و هماکنون 17 ترالر در عمان صید میکنند .
وی تصریح میکند: مشکل ما صید ترال نیست چراکه صید ترال در آبهای عمیق و با هدف ماهیهای غیرماکول است، مشکل ما این است که ترالرها قوانین را رعایت نمیکنند و به ساحل و جایی که صیاد چابهاری صید میکند نزدیک میشوند .
ایرانژاد که بیان میدارد مشکل ما صید ترال نیست در عین حال درباره تاثیرات زیست محیطی این نوع صید میگوید: بهخاطر همین صید ترال در سواحل کشورهای اروپایی که هماکنون بهطور کامل از دور خارج شده، برآورد شده 20 تا 25 سال زمان میبرد تا ذخایر در آن کشورها بازسازی و ترمیم شوند.
نماینده مردم چابهار در مجلس خاطرنشان کرد: در عمان کشتی چینی نیست ولی همین ترالرهای ایرانی دو دهه است بلای جان صیاد سیستان و بلوچستانی است؛ با پیگیریهای مستمر ما قرار شده از این 17 فروند باقی مانده هرسال 5 تا 6 فروند از دور خارج شود تا انشاءالله بحث حضور ترالرها به پایان برسد.
وی ادامه داد: همزمان با از رده خارج کردن ترالرها درحال برنامهریزی برای حضور کشتیهای مدرن پرساین برای برداشت صنعتی و پربازده ماهیهای غیرماکول هستیم.
کشتیهای پرساین شیلات که کشتیهای مدرنی برای صیادی در جهان هستند با ردیاب محل تجمع ماهیهای غیرماکول را بهصورت گلهای شناسایی میکنند و با تورهای محاصرهای میانی در آبهای عمیق آنها را بهدام میاندازند و با همان آب دریا بالا میآورند و در مخازن یخ قرار میدهند .
ایرانژاد بابیان اینکه این روش صید، بهدام انداختن دیگر ماهیهای خوارکی و یا گونههای ارزشمند رو به انقراض را به حداقل میرساند؛ تاکید میکند: حتی در صورتی که گونههای ارزشمند صید شوند همانطور که توضیح دادم امکان برگرداندنشان به دریا وجود دارد؛ امروزه کشورها به جای صید ترال برای برداشت ذخایر غیرماکول به این روش نوین صید روی آوردند.
منبع:ایسنا