نوسان کاهشی کمرنگ سکه / آخرین قیمت طلا تا پیش از امروز 22 آبان 99
در جریان معاملات روز چهارشنبه هر قطعه سکه طرح جدید با کاهش50 هزار تومانی نسبت به روز سهشنبه معامله شد. اما آخرین قیمت طلا و سکه تا پیش از امروز 22 آبان چقدر بود؟
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، قیمت طلا گرمی 18 عیار در بازار آزاد دیروز چهارشنبه ۲۱ آبان با 3,700 تومان کاهش، یک میلیون و 219 هزار و 200 تومان معامله شد.
در این مورد دنیای اقتصاد نوشت: قیمت طلا درساعات ابتدایی معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی تحتتاثیر کاسته شدن ارزش دلار و نگرانیها نسبت به روند افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا در آمریکا و چالشهای پیش روی تولید واکسن، اندکی افزایش یافت. اما دیری نپایید که مسیر حرکت طلا تغییر کرد و هر اونس طلا برای تحویل فوری به 1865 دلار (تا ساعت 19 به وقت تهران) کاهش یافت.
همچنین در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا با 2/ 0 درصد افزایش، با ۱۸۸۰ دلار و ۲۰ سنت معامله شد. شاخص دلار با 2/ 0 درصد افزایش در برابر سبدی از ارزهای رقیب، طلا را برای خریداران غیرآمریکایی گرانتر کرد.
کارشناسان طلا در بازار جهانی معتقدند واکسن اولیه که پیشنهاد شده است، واقعگرا نبوده و کووید-19 همچنان یک مشکل است و نهایتا بستههای محرک مالی بیشتری وجود خواهد داشت و این امر برای طلا مثبت و برای دلار منفی خواهد بود.
نوسان کاهشی کمرنگ سکه
در جریان معاملات روز چهارشنبه هر قطعه سکه طرح جدید با قیمت ۱۳میلیون و 15۰هزار تومان معامله شد که کاهش50 هزار تومانی در نسبت به روز قبل نشان میدهد. اما قیمت هر قطعه نیم سکه در بازار هفت میلیون و 200 هزار، ربع سکه 4 میلیون و 900 هزار و سکه یک گرمی در دو میلیون و ۷۰۰هزار تومان ثابت ماند.
به گفته کارشناسان، با توجه به اینکه نرخ ارز در محدوده کانال ۲۷هزار تومان توقف کرده شاهد ثبات در قیمت طلا و سکه هستیم؛ البته با سقوط بیش از 90دلاری اونس جهانی انتظار میرفت که قیمتها در بازار طلا کاهش یابد، اما به دلیل روند صعودی نرخ ارز، طلا آنطور که باید نتوانست به این رخداد واکنش نشان دهد. از طرفی حجم تقاضا نیز در بازار طلا به دلیل محدودیتهای کرونا و کاهش رفت و آمد معاملهگران متعادل شده است.
خطر متضرران سکه
شاید برخی دلاربازان موفق شده باشند، ارز خود را در قیمتهای بالاتر عرضه کرده باشند ولی معاملهگران سکه تا حدی به دلیل نزول شدید اونس در رسیدن به این هدف ناکام ماندند. این مساله میتواند در کوتاهمدت مقاومت سکهایها برای افت قیمت نسبت به بازیگران دلار را بیشتر کند، امری که میتواند منجر به افزایش بیشتر دامنه حباب شود.
در مورد سکههای کوچک مانند نیم و ربع هم میتوان گفت که خرید آنها با توجه به حبابی که دارند، نسبت به سکه امامی با ریسک بیشتری همراه است. حباب سکه امامی اما به لطف نوسان قیمت دلار به زیر یک میلیون تومان رسید و حباب ربع نیز به زیر دو میلیون تومان.
به نظر میرسد برخی معاملهگران با یک جهش دیگر، برخی از سکههای کوچک خود را حداقل با سکه امامی یا دلار جایگزین کنند، اگر نخواهند از بازار بهطور کلی خارج شوند.
عدهای از معاملهگران هم باور دارند، بازار در ماههای آتی احتمالا مذاکرات ایران و آمریکا را پیش رو خواهد داشت و این مساله میتواند موجب شود که عدهای به تدریج ترجیح بدهند که در بازار ارز و سکه فعالیت نکنند.
اخبار مرتبط با طلا را در صفحه اختصاصی ارز و طلا سرویس اخبار تاریخ ما بخوانید.