دلایل افت قیمت سکه چه بود؟ / آخرین قیمت طلا تا پیش از امروز 24 مهر

کاهش قیمت سکه درحالی رقم می‌خورد که نرخ دلار در بازار داخلی سیر صعودی شدیدی را پشت سر می‌گذارد. اما آخرین قیمت طلا و سکه تا پیش از امروز چقدر بود؟

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، قیمت طلا گرمی 18 عیار در بازار آزاد دیروز چهارشنبه ۲۳ مهر با 11,100 تومان کاهش، یک میلیون و 464 هزار و 400 تومان معامله شد.

همچنین دنیای اقتصاد در این مورد نوشت:  قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار جهانی در فقدان عوامل مثبت تاثیرگذار بر صعود این فلز ارزشمند، در ساعات ابتدایی معاملات روز پایین مرز روانی مهم ۱۹۰۰ دلاری جای گرفت. اما در ادامه روز بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری (ساعت16 به وقت تهران) به ۱907 دلار و 36 سنت رسید.در بازار معاملات آتی آمریکا، هر اونس طلا تغییری نداشت و در ۱908 دلار و ۳۰ سنت ماند.

به‌زعم کارشناسان دلار رشد قوی داشته و به‌نظر می‌رسد عامل اصلی تاثیرگذار بر طلا بوده است و خوش‌بینی به تصویب بسته محرک مالی جدید آمریکا نیز درحال ضعیف شدن است. شاخص دلار تحت‌تاثیر ابهامات نسبت به ساخت واکسن کووید-19 که تقاضا برای این ارز به‌عنوان دارایی امن را تقویت کرد، روز سه‌شنبه از پایین‌ترین رکورد سه هفته اخیر خود بهبود یافت و در معاملات روز چهارشنبه ارزش خود را حفظ کرد.

کاهش اندک سکه

در جریان معاملات روز چهارشنبه هر قطعه سکه طرح جدید ۱۶ میلیون و 100هزار تومان قیمت خورد که کاهش 100 هزار تومانی را در مقایسه با روز گذشته نشان می‌دهد. از طرفی قیمت نیم‌سکه که درحال افزایش بود کاهش یافت و به قیمت 8میلیون و 950هزار تومان معامله شد و ربع سکه به ۶ میلیون تومان رسید. کاهش قیمت سکه درحالی رقم می‌خورد که نرخ دلار در بازار داخلی سیر صعودی شدیدی را پشت سر می‌گذارد. همچنین قیمت اونس طلا در بازار جهانی از بعد خارجی نیز روزهای پرتنشی را تجربه می‌کند. با توجه به نوسانات طلای جهانی، آنچه موجب افزایش بی‌سابقه قیمت سکه شده است، رکوردشکنی‌های دلار دربازار ارز است.

یکی از دلایل افت قیمت سکه، افزایش شدید روزهای قبل بود که به‌دلیل خریدهای سنگین صورت گرفته بود. معامله‌گران روز چهارشنبه کمی از خریدهای روز قبل سودگیری کردند و همین عامل قیمت این فلز گرانبها را تحت فشار قرار داد. در کنار این، نزول موقت طلای جهانی به زیر هزار و ۹۰۰ دلار و کمرنگ شدن انتظارات افزایشی به کاهشی‌ها کمک کرد که قیمت سکه را پایین‌تر ببرند. البته در اواسط روز که دلار در راه کاهشی قرار گرفته و به سطح ۳۱هزار و ۵۰۰ تومانی نزدیک شده بود، سکه افت بیشتری را به ثبت رساند و حتی به زیر مرز ۱۶ میلیونی رفت.

سکه از نزدیکی محدوده ۱۵ میلیون و ۹۰۰ هزار تومانی بود که یکبار دیگر مورد حمایت خریداران قرار گرفت. عامل اصلی برگشت خریداران به بازار در این نقطه، افزایش تقاضا برای دلار بود که موجب شد اسکناس آمریکایی به سوی کانال ۳۲ هزار تومانی حرکت کند.

با توجه به چنین اتفاقاتی در روز چهارشنبه می‌توان گفت تا زمانی که قیمت دلار در بازار داخلی کاهشی نشده است، سکه حتی به نزول بهای اونس طلا در بازارهای جهانی هم زیاد توجهی نمی‌کند.  روند قیمتی دلار تعیین‌کننده آینده قیمت سکه خواهد بود و کاهش و افزایش طلای جهانی احتمالا تنها در سرعت حرکتی بازار سکه اثرگذار خواهد بود و توانایی جهت‌دهی به بازار را نخواهد داشت.

اخبار مرتبط با طلا را در صفحه اختصاصی طلا و ارز سرویس اخبار تاریخ ما بخوانید.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.