تولید ارگانیک برگ سبز چای در مزارع کشور
محمدولی روزبهان رئیس سازمان چای، در خصوص پرداخت مطالبات چایکاران اظهار کرد: امسال در کل ۱۰۸ هزار تن برگ سبز چای تولید کردیم.
محمدولی روزبهان رئیس سازمان چای، در خصوص پرداخت مطالبات چایکاران اظهار کرد: امسال در کل ۱۰۸ هزار تن برگ سبز چای تولید کردیم که علیرغم خشکسالی، با اقداماتی که چایکاران انجام داده بودند برای بهزراعی باغها، منجر به این شد که کاهش محصول نداشته باشیم. تابستان امسال خشکسالی باغهای چای را تحت شعاع قرار داد اما به لطف خدا در میزان تولید تاثیر زیادی نگذاشت.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، وی افزود: برگ سبز تولیدشده از نظر کیفیت ۳۶ درصد درجه یک بوده در حالی که سال گذشته ۲۹ درصد بود. کمی از کاهش تولید در سال جاری زراعی هم به خاطر ارتقای کیفیت محصول بوده است.
روزبهان با اشاره به ارزش ریالی برگ سبز چای خاطرنشان کرد: ارزش ریالی برگ سبز تولیدشده در سال جاری ۲۰۳ میلیارد تومان است که از این میزان تاکنون پرداختی ما به چایکاران ۱۳۵ میلیارد تومان است که به طور میانگین حدود ۶۵ درصد از پول برگ را به کشاورزان پرداخت کردهایم.
وی افزود: با مساعدتی که سازمان برنامه و بودجه اخیرا داشتند ۲۵ میلیارد تومان دیگر به حساب سازمان چای واریز شده و ما این مبلغ را هم به همراه سهمی که از کارخانجات دریافت میکنیم به حساب چایکاران واریز خواهیم کرد.
او ادامه داد: پیشبینی میکنیم پرداخت خوب و به موقعی داشته باشیم. ما تا پایان هفته جاری ۳۰ میلیارد تومان به حساب چایکاران واریز خواهیم کرد که جمع پرداختی به حدود ۱۶۵ میلیارد تومان خواهد رسید که بیش از ۸۰ درصد بهای برگ محسوب میشود.
رئیس سازمان چای در رابطه با زمان پرداخت کامل مطالبات چایکاران تصریح کرد: برای پیشبینی پرداخت کامل نمیتوان با قاطعیت گفت و ۴۰ درصد بهای برگ را باید کارخانجات پرداخت کنند.
وی ادامه داد: با این سیستم دولت تاکنون بیش از ۹۰ درصد از قدرالسهم خود را داده است و با کمک سازمان برنامه و بودجه ما ۱۰ میلیارد تومان بیش از میزان مصوب مجلس دریافت کردهایم اما اگر قدرالسهم خودمان را در تولید محاسبه کنیم، دولت ۹۰ درصد از سهم خود را پرداخت کرده و کارخانجات هم میانگین ۵۵ درصد از سهم خود را پرداخت کردهاند.
روزبهان افزود: در فصول پاییز و زمستان که هوا رو به سردی میرود، فروش چای بیشتر میشود و طبیعتا کارخانجات راحتتر میتوانند قدرالسهم خود را پرداخت کنند. ما امیدوار هستیم که تا نیمه زمستان بتوانیم تسویه حساب کامل را با چایکاران انجام دهیم. ما سالهایی را داشتیم که پرداختها به سال بعد هم کشیده میشد اما در سالیان اخیر چایکاران تا پایان سال دیگر طلبی از دولت نداشتند.
وی در خصوص مشکلات بازار چای عنوان کرد: هرچه قدر قاچاق چای به داخل بیشتر صورت بگیرد و واردات بیش از حد مجاز باشد، مشکلات بازار را برای چای ایرانی به وجود میآورد، هرچند وارداتی که در طی سالهای اخیر انجام شده با وجود اینکه نیاز داخلی بیش از ۸۰ هزار تن بوده اما تنها ۵۵ هزار تن واردات داشتهایم اما قاچاق چای باعث برهم خوردن تعادل بازار شده است. قاچاق چای تعرفههای ورودی را ندارد و مشکلات دیگری را هم به وجود میآورد.
وی افزود: البته کنترل قاچاق در این سالها بهتر شده و میزان چای قاچاقشده کاهش یافته است. معمولا فروش چای کارخانجات ما در فصول پاییز و زمستان که هوا رو به سردی میرود، بهتر میشود و بازار رونق مییابد. اصرار ما بر فروش چای کارخانجات برای پرداخت به موقع پول چایکاران است.
رئیس سازمان چای در رابطه با تولید ارگانیک چای ایرانی تاکید کرد: ما در تولید چای ایرانی از هیچ نوع سمی استفاده نمیکنیم و در بعد استفاده از سم ارگانیک محسوب میشود.
او ادامه داد: ما هم تنها کشور جهان هستیم که به صورت طبیعی از سم استفاده نمیکنیم، به این خاطر که زمستان بسیار سردی داریم، آفات از بین میرود. استفاده از چای ایرانی هم برای اقتصاد کشور، رونق تولید و سرمایهگذاری و احیای باغها موثر خواهد بود و هم اینکه موجب سلامتی مصرفکنندگان را فراهم خواهد کرد.
وی با اشاره به صادرات چای ایرانی تشریح کرد: هرچند ما واردکننده بیشتر چای هستیم و تراز واردات ما بیشتر است اما بخشی از چای ما هم به خارج از کشور صادر میشود که چای بسیار کیفی ما است با عنوان چای سفید که برگهای بازنشده چای است که با قیمت هر کیلو یک تا یک میلیون و دویست هزار تومان به برخی کشورهای جهان صادر میشود. این میزان چای صادراتی ۲۰ تا ۲۵ درصد از تولید چای داخلی را شامل میشود.
روزبهان در پایان تصریح کرد: البته این چای برگهای بازنشده چای است که ارزش بالایی دارد و بسیار سبک و ظریف است که آثار درمانی بسیار بالایی دارد که تولید آن زیاد نیست و سالی ۲۰۰ کیلوگرم تولید میشود.
منبع: ایلنا