پیش‌بینی قیمت ارز در هفته بعد/ چرا دلار افزایشی شد؟

قیمت ارز که برای حدود یک هفته روی 23 هزار تومان از خود مقاومت نشان می‌داد، دو روزی است که سد مقاومت را شکسته و در بازار آزاد در محدوده 23هزار و 500تومانی معامله می‌شود. اما علت این افزایش قیمت از بعد از روز سه شنبه چه بود؟ آیا روند صعودی دلار در هفته پیش رو ادامه خواهد یافت؟

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، رشد قیمتی دلار در روز سه‌شنبه در شرایطی رخ داد که این ارز ۷ روز متوالی در دامنه محدود ۲۲ هزار و ۷۰۰ تا ۲۳ هزارتومان در بازار آزاد مانده بود. اکنون که قیمت دلار در بازار آزاد به محدوده 23هزار و 500 تومانی رسیده است، سه گروه تحلیل‌های متفاوتی را درباره آینده بازار ارائه می‌دهند.

از نگاه برخی تحلیلگران، عبور دلار از محدوده ۲۳ هزار و ۲۰۰ تومان، این ارز را در یک کانال صعودی قرار می‌دهد و می‌تواند زمینه‌ساز حرکت به سوی سقف قبلی در کانال ۲۵ هزار تومانی شود.

با این حال، بخشی از معامله‌گران هم می‌گویند، شاید بازارساز به‌دنبال آن است که بار دیگر از قیمت‌های بالا، فروش‌ خود را آغاز کند و از این طریق، با متضرر کردن نوسان‌گیران مانع از اثرگذاری آتی آنها بر قیمت‌ها شود.

البته گروه سومی هم بودند که از ورود تقاضای جدیدی به بازار حرف می‌زنند.

چرا دلارگران شد؟

کامبیز افسری، کارشناس بازار ارز، درباره علت افزایش قیمت دلار از بعد از روز سه‌شنبه می‌گوید: افزایش قیمت در روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه به خاطر روزهای تعطیل پیش‌رو بوده است. تعطیلی‌های تاسوعا و عاشورا باعث کاهش عرضه می‌شود از طرفی وقتی درهم در بازار نباشد قیمت دلار بالا می‌رود.

به گقته این کارشناس بیشتر مواقع قبل از تعطیلی‌ها تقاضا در بازار ارز بالا می رود. درحال حاضر هم چهار روز تعطیل پیش رو است، در این شرایط کسانی که کارشان ارز است ریسک نمی‌کنند که این چند روز را ریال نگه دارند بلکه سعی می‌کنند با ارز به خانه بروند. پس اکنون تقاضا زیاد و عرضه کم است تا زمانی که دوشنبه بازار باز شود، وضعیت را رصد کنند و قیمت جدید اعلام شود.

او می‌افزاید: بعد تعطیلات احتمالا عرضه بیشتر می‌شود و بازار به روال عادی‌تر باز می‌گردد.

تاثیر حواله درهم

عامل دیگری که به رشد قیمتی شاخص ارزی کمک کرد، افزایش نرخ حواله درهم بود. نرخ حواله درهم از مهم‌ترین متغیرهایی است که توسط بازیگران بازار داخلی رصد می‌شود و در صورتی که رشد آن در روزهای بعد ادامه پیدا کند، صعود دلار دور از ذهن نخواهد بود.

افسری در این باره عنوان می‌کند: هرچه تقاضای عرضه حواله درهم بالاتر برود، طبیعتا ارز هم بالاتر می رود.

یکی از موضوعات دیگری که عنوان می‌شد در رشد قیمت دلار اثر داشته، عدم توان کاهشی‌های بازار برای پایین بردن این ارز به زیر سطح ۲۲ هزار و ۷۰۰ تومانی بود. به گفته فعالان، طی یک هفته، کاهشی‌ها نتوانستند این ارز را به زیر مرز یاد شده ببرند و همین عامل موجب شد که افزایشی‌ها تصور کنند که کف قیمت پیدا شده و در نتیجه می‌توانند با اطمینان بیشتری اقدام به خرید کنند.

افسری در واکنش به این ادعا می‌گوید: قیمت بازار روی 23 هزار تومان از خود مقاومت نشان می داد. از سویی 23 هزار تومان را نمی‌توانست رد کند، از سویی دیگر پایین هم نمی‌توانست بیاید. اما این گفته‌ها درست نیست و برای قیمت ارز کف و سقفی وجود ندارد. همه چیز را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند.

پارامتر گرانی ارز در هفته پیش‌رو

آنطور که این کارشناس توضیح می‌دهد، پارامتری که باید برای هفته پیش رو در نظر داشت مساله باز شدن پروازهاست. چرا که صحبت این است که از این هفته پروازهای خارجی باز شود. وقتی هم که این پروازها باز شود تقاضای زیادی ایجاد شده و عامل گرانی ارز خواهد شد.

وی می‌افزاید: به نظر من در هفته پیش رو ارز روند صعودی خواهد داشت. مدت مدیدی است که مسافر از کشور ما خارج نشده است. اکنون ایرانیانی هستند که خارج از کشور کار تجاری و مسافرتی دارند و قطعا تقاضایی در بازار ایجاد می‌کنند. یکی از علل افزایش قیمت در روزهای اخیر هم همین است که عده ای میدانند هفته پیش رو با افزایش تقاضا همراه است، بنابراین شروع به خرید می‌کنند تا هفته بعد با سود بالاتری بفروشند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.