ایران با ۳۱۰ هزار تن تولید پسته جای آمریکا را میگیرد
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه پیشبینی میشود امسال ۳۱۰ هزار تن پسته در کشور تولید شود، گفت: ایران با شکست آمریکا بار دیگر به رتبه نخست تولید پسته جهان برمیگردد.
شکرالله حاجیوند با بیان اینکه میزان تولید پسته در سال جاری ۳۱۰ هزار تن پیشبینی شده است، اظهار داشت: با توجه به تولید ۳۰۴ هزار تن پسته در سال ۱۳۹۵؛ امسال در مقایسه با سال قبل میزان افزایش تولید حدود ۲ درصد افزایش پیشبینی میشود.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، وی درباره اینکه گفته میشود ایران امسال توانسته با شکست آمریکا رتبه اول تولید پسته را پس بگیرد و به مقام نخست جهان در تولید این محصول دست یابد؟ گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده میزان تولید پسته در آمریکا ۲۷۰ هزار تن (در سال ۲۰۱۷) تخمین زده میشود و ایران با پیشبینی تولید ۳۱۰ هزار تن در رتبه اول تولید جهانی قرار میگیرد.
مدیرکل دفتر امور میوههای سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود وضعیت صادرات این محصول را مورد اشاره قرار داد و افزود: میزان صادرات پسته در ۴ ماهه منتهی به تیرماه ۱۳۹۶ برابر ۱۶ هزار و ۶۶۰ تن است و از آنجا که برداشت پسته آغاز شده، افزایش صادرات در ماههای آتی پیشبینی میشود.
کاهش ۴۰ درصدی صادرات در ۴ ماهه نخست سال
حاجیوند درباره اینکه میزان صادرات نسبت به سال قبل از لحاظ کمی چقدر فرق داشته است؟ اضافه کرد: در سال ۱۳۹۵ صادرات محصول پسته ۱۳۸ هزار تن به ارزش ۱۲۷۱ میلیون دلار بوده؛ در مقطع ۴ ماهه ابتدای سال کاهش ۴۰ درصدی در مقدار صادرات مشاهده میشود که ناشی از کمبود عرضه پسته است البته با توجه به برداشت و عرضه محصول در بازار افزایش صادرات در ماههای آتی پیشبینی میشود.
وی چالشهایی را که امسال در زمینه پسته با آنها مواجه بودیم، مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: تغیر اقلیم و نوسانات دمایی، مشکلاتی چون سرمازدگی بهاره، گرمازدگی، تگرگ، ریزش جوانه گل و… از جمله چالشهای پیش روی ما بوده است. همچنین خشکسالی، کاهش کمی و کیفی آب و شیوع آفات و بیماریها از جمله آفت کلیدی پسیل پسته از دیگر مواردی بوده که در این زمینه میتوان به آنها اشاره کرد.
حاجیوند درباره اینکه پیشبینی تولید برای سال زراعی ۹۷-۹۶ چقدر است؟، افزود: بررسی میدانی باغهای پسته حاکی از ریزش جوانه گل در بعضی از مناطق بوده است؛ با توجه به نوسانات آب و هوایی در سال جاری و پدیده سال آور-ناآور به نظر میرسد در سال ۱۳۹۷ کاهش جزئی در میزان تولید محتمل شود.
وی تاکید کرد: اجرای مناسب مدیریت باغها از جمله تغذیه و آبیاری، در اولویت برنامههای دفتر قرار دارد تا سبب تولید مناسب شود.
منبع: مهر