طلا چرا رکورد زد؟ / احتمالاتی از آینده قیمت سکه

بهای هر سکه طرح جدید در هفته گذشته ۸ درصد دیگر افزایش یافت و ضمن ثبت یک رکورد تاریخی سرانجام روی سطح ۷ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان قرار گرفت. علت چیست و ادامه این روند چقدر محتمل است؟

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، قیمت سکه طرح جدید در هفته گذشته ۸ درصد دیگر افزایش یافت و ضمن ثبت یک رکورد تاریخی سرانجام روی سطح ۷ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان قرار گرفت. علت چیست و ادامه این روند چقدر محتمل است؟

سکه کار خود در هفته گذشته را با قیمت ۶ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان آغاز کرد و با جهش ۶۶۰ هزار تومانی طی سه صعود متوالی، در روز دوشنبه به سطح بی‌سابقه ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان دست یافت.

تحرکات صعودی در بازار ارز تهران در کنار اوج‌گیری طلای جهانی به بالاترین سطح طی ۸ سال اخیر زمینه رکوردشکنی قیمت در بازار داخلی طلا را فراهم کردند. حتی تعلیق معاملات گواهی سپرده سکه هم خللی در این مسیر نیفکند. البته محدودیت‌های معاملاتی کمتر سکه در قیاس با دلار باعث شد تا سکه دو برابر دلار رشد کند و بازدهی خود را از ابتدای سال به ۲۵ درصد برساند.

دنیای اقتصاد به جز این تحلیل کوتاه درباره بازار جهانی طلا و عوامل موثر بر گرانی قیمت طلا نیز تحلیلی را منتشر کرده است.

برآیند مثبت نیروها در بازار طلا

اونس طلا ساعت ۱۶ جمعه به قیمت ۱۷۳۵ دلار رسید. اگرچه از ماه مارس تا هفته گذشته ۶/ ۳۸ میلیون آمریکایی شغل خود را از دست داده‌اند، اما روند نزولی درخواست برای بیمه بیکاری برای هفتمین هفته پیاپی در کنار آمار بهتر از انتظار بازار مسکن این کشور و همچنین مخالفت کمیته بازار باز فدرال رزرو با کاهش نرخ بهره دلار به زیر صفر اونس را تا ۱۷۲۰ دلار پایین کشید.

اظهارات ترامپ مبنی بر عدم قرنطینه در موج دوم شیوع کرونا هم طلا را تضعیف کرد. اما روز جمعه با تشدید تنش‌های پکن و واشنگتن شاخص‌های دارایی‌های ریسکی کاهش و طلا دوباره تقویت شد. پس از طرح ممنوعیت همکاری بورس نیویورک با کمپانی‌های چینی، ترامپ در بیانیه‌ای از تحریم چند مقام چینى به علت سرکوب جنبش‌هاى دموکراسى‌خواه هنگ‌کنگ سخن گفت و همین امر بار دیگر زمینه را برای تقویت طلا فراهم کرد.

شکست دلاری‌ها در برابر سکه‌بازان

بازدهی سکه یک بار دیگر از دلار پیشی گرفت تا بتوان از پیروزی سکه‌بازان بر بازیگران ارزی سخن گفت. روز پنج‌شنبه، هم قیمت دلار پایین آمد و هم قیمت سکه، ولی این افت به اندازه‌ای نبود که تغییر چندانی در بازدهی هفتگی ایجاد کند. در اولین روز خردادماه، شاخص ارزی ۱۴۰تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۷ هزار و ۶۹۰ تومان رسید. به‌رغم این افت در مقیاس هفتگی، شاخص ارزی ۷/ ۴ درصد تقویت شد.

در مقیاس سالانه و ماهانه هم بازدهی دلار مثبت شد. با توجه به اینکه در آخرین روز اردیبهشت ماه، شاخص ارزی به بالاترین قیمت از اوایل مهر ۹۷ رسید و روی عدد ۱۷ هزار و ۸۳۰ تومان قرار گرفت، میزان بازدهی ماهانه روی عدد ۴/ ۱۴ درصد ایستاد و در بازه سالانه نیز شاهد رشد ۶/ ۲۵ درصدی بود. با وجود چنین افزایشی، باز هم دلار در برابر سکه حرف زیادی برای گفتن نداشت، چرا که این فلز گرانبها رشد بسیار چشمگیری را در سه بازه هفتگی، ماهانه و سالانه کسب کرده است. سکه نیز مانند دلار روز پنج‌شنبه کاهشی شد و ۳۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۷ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان رسید.

با وجود این افت، سکه در هفته گذشته حدود ۸ درصد رشد قیمت داشت. روز چهارشنبه هم این فلز گرانبها روی عدد ۷ میلیون و ۵۲۰ هزار تومان ایستاده بود تا میزان بازدهی ماهانه‌اش به ۷/ ۱۹ درصد برسد و میزان رشد سالانه‌اش به ۶/ ۵۷ درصد. مقایسه بازدهی سکه با دلار به خوبی نشان می‌دهد سرمایه‌گذاران بازار فلز گرانبهای داخلی سود بسیار مناسب‌تری را از خرید سکه در مقایسه با بازیگران ارزی به دست آورده‌اند که اقدام به خرید دلار کردند.

یکی از مهم‌ترین عواملی که موجب شده است، سکه در برابر دلار قدرت نمایی بیشتر از خود نشان دهد، مربوط به روند بازارهای جهانی است. طلای جهانی در یک سال و حتی یک ماه اخیر رشد خوبی داشته است و قیمت سکه به واسطه آن توان بیشتری برای رشد به دست آورده است. قیمت اونس طلا در ۳۱ اردیبهشت ۹۸ در نزدیکی کانال هزار و ۳۰۰ دلاری قرار داشت و الان در حوالی مرز هزار و ۷۵۰ دلاری نوسان می‌کند؛ قیمت طلا طی این یک سال بیش از ۳۵ درصد تقویت شده و طبیعی است که قیمت سکه تمام بازار داخلی را نیز تحریک کند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.