قیمت دلار واقعی نیست / انتظار دلار ۱۷ هزار تومانی به این زودی را نداشتیم
کمال سیدعلی میگوید: قیمت واقعی دلار ۱۷۵۰۰ تومان نیست اما شرایط خاصی که در کشور به علت قیمت فروش نفت و کاهش درآمدهای ارزی بانک مرکزی به وجود آمده و از سوی دیگر بحرانی که به علت مسایل سیاسی ایجاد شده موجب شد انتظارات تورمی افزایش پیدا کند.
دلار در هفته گذشته توانست بیشترین بازدهی را در میان بازارهای مالی به خود اختصاص دهد.
قیمت دلار با ورود به کانال ۱۷ هزار تومان در بالاترین سطح قیمتی خود از ابتدای سال جاری قرار گرفت، اما علت گران شدن دلار چه بود؟
کمال سیدعلی، معاون ارزی اسبق بانک مرکزی در گفتگو با سرویس اخبار تاریخ ما میگوید: افزایش قیمت برای دلار را متصور بودیم اما انتظار این را نداشتیم که دلار به این زودی از ۱۷ هزار تومان عبور کند.
وی ادامه میدهد: برای علت گران شدن قیمت دلار سه عامل را میتوان نام برد؛ یکی از این سه عامل، ریزش شاخص بورس بود که بر افزایش قیمت دلار تاثیر داشت. عامل دیگر نیز مربوط به نرخ سود سپرده بانکی بود، اگر نرخ سود سپرده بانکی بخواهد همچنان ۱۵ درصد باقی بماند باید انتظار این را داشت که سپردههای بیشتری از بانک خارج شده و روانه بازار ارز شوند.
سیدعلی میافزاید: عامل سوم علت گرانی دلار را میتوان ضعف در تخصیص ارز به واردکنندگان عنوان کرد که موجب تشدید تقاضا در بازار ارز شده است.
وی تاکید میکند: قیمت واقعی ارز ۱۷۵۰۰ نیست اما شرایط خاصی که در کشور به علت قیمت فروش نفت و کاهش درآمدهای ارزی بانک مرکزی به جود آمده و از سوی دیگر بحرانی که به علت مسایل سیاسی ایجاد شده موجب شده انتظارات تورمی افزایش پیدا کند، اما مهمترین مساله بازارهای موازی دلار است.
سیدعلی تصریح میکند: برای کنترل دلار باید بازرهای موازی را کنترل کرد. به طور مثال اگر مسکن افزایش قیمت داشته باشد این میتواند به دلار نیز سرایت کند. روند طلا نیز همانند دلار است، هر زمان که دلار با افزایش قیمت همراه شود طلا نیز به همان نسبت افزایش پیدا میکند.