بازار طلا و ارز تغییر جهت داد / دلار به بالای ۱۶ هزار تومان بازگشت

آخرین وضعیت بازار ارز و طلا چگونه است؟ چه شده که روند قیمت دلار و طلا تغییر کرده است و فعالان بازار در این مورد چه می‌گویند؟

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، آخرین وضعیت بازار ارز و طلا چگونه است؟ چه شده که روند قیمت دلار و طلا تغییر کرده است و فعالان بازار در این مورد چه می‌گویند؟

امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت بازار طلا و ارز تهران تغییر جهت داد و وارد سیر افزایشی شد. دلار که به در روزهای اخیر به سمت مرز ۱۶ هزار تومان روند کاهشی را پیموده بود، امروز در محدوده ۱۶۱۰۰ تومانی قرار گرفت و سکه نیز تا یک قدمی سطح مقاومتی ۶.۵ میلیون تومانی افزایش یافت.

آن طور که فارس گزارش داده، در سومین روز هفته، دلار وارد فاز افزایشی شد و از مرز ۱۶ هزار تومانی فاصله گرفت. هم زمان در بازار سکه، سکه امامی توانست خود را به مرز ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی نزدیک کند. روز دوشنبه، شاخص ارزی ۱۲۰ تومان افزایش را به ثبت رساند و به بهای ۱۶ هزار و ۱۳۰ تومان رسید.

سکه تمام بهار آزادی نیز با ۹۵ هزار تومان رشد روی عدد ۶ میلیون و ۴۹۵ هزار تومان قرار گرفت. گفته می شد که حتی پس از ساعت ۳ بعدازظهر،‌ سکه از مرز ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی با قدرت عبور کرده است و ممکن است این مساله روند بازار در روز جاری را تحت تاثیر قرار دهد.

یکی از عوامل اثرگذار بر افزایش قیمت سکه، رشد ارزش طلای جهانی بود که تا ساعت ۴ بعدازظهر در کانال هزار و ۷۰۰ دلاری پیش روی کرده و به عدد هزار و ۷۱۰ دلار رسیده بود. با این حال، محرک اصلی فلز گران بهای داخلی همان افزایش بهای دلار بود؛

البته علی رغم رشد قیمت دلار،‌ بیشتر فعالان عنوان می کردند که این ارز در یک دامنه مجاز در نوسان است و تا زمانی که از آن خارج نشود، نمی توان از افزایش یا کاهش روزهای اخیر سیگنال خاصی را برداشت کرد. شاخص ارزی در سال ۹۹ از یک سو توان عبور از سطح مقاومتی ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومانی را از خود نشان نداده است و از سوی دیگر هنگام پایین رفتن از سطح ۱۵ هزار و ۵۰۰ تومانی،‌ مورد حمایت معامله گران واقع شده است. در هفته های اخیر البته این دامنه مجاز محدودتر شده است و معامله گران اجازه نمی دهند قیمت از مرز ۱۶ هزار تومانی پایین برود،‌ هر چند که توان آن هم در بازار دیده نشده است که بتوانند قیمت را از محدوده ۱۶ هزار و ۳۰۰ تومانی عبور دهند.

در واقع می توان گفت معامله گران در هفته های اخیر در یک دامنه مجاز نوسان گیری می کنند. به طور معمول، زمانی نوسان گیری در یک دامنه محدود رخ می دهد که تقاضا و عرضه خاصی وجود ندارد و در این بین، نوسان گیران سعی می کنند با تاکتیک های سنتی خود در یک دامنه محدود کسب سود کنند. تا زمانی که سمت تقاضای وارداتی یا سفته بازی تقویت نشود و بازارساز نیز با همین روند کنونی عرضه را ادامه دهد، نمی توان انتظار تغییر روند خاصی را در بازار داشت.

در این میان، عده ای از فعالان باور دارند، دلیل رشد قیمت دلار در روز دوشنبه ناشی از تحرک نوسان گیران و معامله گران فنی نبود، بلکه به حرکت افزایشی نرخ حواله درهم برمی گشت. امروز نرخ حواله درهم از محدوده ۴ هزار و ۴۵۰ تومان عبور کرد و از نظر برخی فعالان،‌ محرکی برای افزایش خریدها در بازار داخلی شد. نوسانات نرخ حواله درهم مدت هاست که به دقت توسط بازیگران بازار داخلی رصد می شود و حتی میتوان گفت اولین متغیری که در ابتدای روز در بازار داخلی مورد توجه قرار می گیرد، چگونگی شروع معاملات درهم است.

دیگر عاملی که در روز گذشته به افزایش قیمت دلار کمک کرد،‌ افزایش ارزش این ارز در کشورهای همسایه بود. با این حال، عده زیادی از فعالان باور دارند تا زمانی که قیمت این ارز زیر سطح ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومانی قرار دارد، نمی توان از تغییر مسیر بازار صحبت کرد. به باور آن ها، ممکن است نوسان گیران هم چنان به دنبال کسب سود در یک دامنه مجاز باشند و قبل از اینکه قیمت به سطح ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومانی برسد، اقدام به فروش کنند.

با وجود تمام این تفاسیر، سکه تمام بهار آزادی در روز دوشنبه افزایش قیمت دلار را جدی گرفت و گام بلندی را به سوی مرز ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی برداشت. حتی گفته می شد که پس از ساعت ۴ بعدازظهر امروز نیز قیمت سکه به بالای مرز یاد شده رفت و ممکن است اثر خود را در شروع معاملات روز سه شنبه بگذارد. البته در سال ۹۹ سکه همواره برای عبور قوی از مرز ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی با مقاومت جدی معامله گران مواجه شده است.

با این حال، بسیاری از معامله گران با توجه به نوسان شدید در انتهای روز دوشنبه انتظار دارند فلز گران بهای داخلی روز سه شنبه را نیز با افزایش قیمت آغاز کند و با قدرت از مرز ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی عبور کند.

 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.