عرضه اولیه سهام سیمان تامین «سیتا» در چهارشنبه جاری / سیمان آبیک هم بورسی میشود
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری سیمان تامین اعلام کرد: قرار است ۱۶ درصد از سهام این هلدینگ در قالب عرضه اولیه با نماد «سیتا» به زودی (چهارشنبه هفته جاری) در بورس اوراق بهادار تهران انجام شود.
به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، «رضا جمارانیان» روز شنبه به خبرنگاران گفت: شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین به عنوان یکی از هلدینگهای تابعه شستا در حوزههای صنعت سیمان در قالب ۴۵ شرکت، صنعت عمران و ساختمان (سابیر بزرگترین سدساز کشور یکی از آنهاست) و حملونقل (با یک شرکت ۳۰ درصد ظرفیت حملونقل کالاهای اساسی) داراست.
مدیرعامل سرمایهگذاری سیمان تامین خاطرنشان ساخت: سیاست و دستور رییسجمهور این است که مجموعه صندوقها از جمله صندوق تامین اجتماعی باید از سهام مدیریتی خارج شوند و این هلدینگ هم به جای ۱۰، ۱۶ درصد عرضه انجام میدهد و انتظار میرود بقیه سهام به مرور عرضه شود.
وی افزود: سیمان تامین، بزرگترین هلدینگ سیمان و ساختمان کشور محسوب میشود، تصریح کرد: این هلدینگ به طور مستقیم و غیرمستقیم در ۴۵ شرکت سهام دارد که از این تعداد ۳۰ شرکت مدیریتی و ۱۵ شرکت غیرمدیریتی است و از این میان ۲۶ شرکت تابعه این هلدینگ بورسی و ۱۹ شرکت غیربورسی است.
سهم ۳۰ درصدی تولید و فروش سیمان
جمارانیان با بیان اینکه ۳۰ درصد از ظرفیت تولید و فروش سیمان کشور در اختیار این هلدینگ قرار دارد، از سود تجمیعی شرکتهای سیمانی هلدینگ با افزایش ۱۲۶ درصدی در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ خبر داد که از ۴۹۷ میلیارد تومان به یکهزار و ۱۳۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: امروز در صنعت حملونقل، این هلدینگ با یک شرکت به میزان ۳۰ درصد ظرفیت حملونقل کالاهای اساسی کشور را برعهده دارد.
جمارانیان با یادآوری افزایش بیش از ۱۸۷ درصدی سود خالص تلفیقی این هلدینگ گفت: سود خالص تلفیقی هلدینگ سیمان تامین از ۴۷۱ میلیارد تومان در سال مالی گذشته به حدود یکهزار و ۳۵۰ میلیارد تومان در سال منتهی به ۳۱ اردیبهشت امسال افزایش یافت.
سرمایه ۱۱۰۰ میلیارد تومانی
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری سیمان تامین با بیان اینکه سرمایه این شرکت یکهزار و ۱۰۰ میلیارد تومان است، گفت: ارزش پرتفوی کل مجموعه حدود ۲۰ الی ۲۲ هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
به گفته وی، کل فروش سیمان تامین در سال ۱۳۹۸ بالغ بر سه هزار و ۸۰۶ میلیارد تومان ثبت شد، درحالی که سال ۱۳۹۷ رقم دو هزار و ۳۵۴ میلیارد تومان بود، بنابراین فروش سیمان این شرکت افزایش ۶۲ درصدی داشت.
جمارانیان اضافه کرد: فروش مقداری سیمان علاوه بر بازار داخلی و در بازارهای برون مرزی این هلدینگ پارسال به ۱۶ میلیون تن رسید، درحالی که سال ۹۷ رقم ۱۴ میلیون تن ثبت شد که در واقع ۱۷ درصد رشد فروش دارد.
وی تصریح کرد: کل صنعت سیمان بدون درنظر گرفتن این هلدینگ رشد فروش مقداری ۹ درصدی را در سال ۹۸ داشتند، درحالی که با تلفیق کل مجموعه افزایش ۱۸ درصدی را نشان میدهد و این را هم اضافه کرد، سیمان تامین دو برابر نسبت به سایر رقبا رشد مقداری فروش در سال گذشته داشت.
تفاهم با بورس و نوید ورود سیمان آبیک
جمارانیان در این نشست از تفاهم با بورس اوراق بهادار تهران برای ورود سیمان آبیک خبر داد و گفت: سیمان آبیک سال ۱۳۹۷ به میزان ۱۰۳ میلیارد تومان زیان انباشته داشت، اما پارسال وامهای ارزی سیمان آبیک تعیین تکلیف شد، تسهیلات ارزی که از صندوق ذخیره ارزی اخذ شده بود برابر با قانون رفع موانع تولید به نرخ ارز زمان دریافت تسهیلات تغییر یافت و با بانکها توافق شد تا وام را با بانکهای عامل تسویه و وجه التزام تامین مالی (فاینانس) خودگردان به میزان ۱۶ درصد کاهش یافت.
وی احتمال داد: ظرف دو تا سه ماه آینده فرآیند بورسی شدن سیمان آبیک انجام شود که این اتفاق باعث خواهد شد ارزش افزوده روی شرکت سیمان فارس خوزستان و سیمان تامین ایجاد شود.
دو شرکت تابعه ۷۵۰۰ میلیارد تومان پروژه
مدیرعامل هلدینگ سرمایهگذاری سیمان تامین با بیان اینکه در بخش عمران و ساختمان شرکت سابیر بزرگترین شرکت سدساز کشور با چهار هزار میلیارد تومان پروژه در دست اجراست، گفت: شرکت ایران سازه از قدیمیترین شرکتهای ساختمانسازی با سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان ارزش پروژههای در دست اجرا قرار دارد.
وی توضیح داد: این هلدینگ در بخش حملونقل نیز با یک شرکت بینالمللی سهم ۳۰ درصدی از حملونقل کالاهای اساسی را به خود اختصاص داده است.
منبع: ایرنا