سرنوشت صندوق محیط‌زیست شهرداری تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای‌شهر تهران چندی پیش در تذکری به شهردار تهران نسبت به عدم تشکیل صندوق محیط‌زیست واکنش نشان داد و گفت: ماده ۳۰ برنامه پنج‌ساله سوم شهرداری تهران تصریح می‌کند شهرداری موظف به تشکیل صندوق توسعه محیط‌زیست و حمل و نقل و فراهم کردن ساز‌و‌کارهای لازم برای توسعه محیط‌زیست است، اما تاکنون به‌رغم اینکه چندبار درباره آن تذکر داده‌ایم‌، هیچ اتفاقی نیفتاده است.

در همین زمینه شینا انصاری، مدیرکل محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری درخصوص ویژگی‌های این صندوق توضیح داد: صندوق‌های محیط‌زیست به‌طور کلی از جمله نهادهای مالی هستند که در جهت جذب کمک‌های بیرون سازمانی (ملی و بین‌المللی) و با هدف کمک به بهبود وضعیت محیط‌زیست شکل می‌گیرند. وی ادامه داد: این صندوق‌ها در زمان بروز مشکلات پیش‌بینی نشده یا خارج از توان به کمک نهادهای درگیر آمده و با تامین بودجه مورد‌نیاز به حل مشکلات محیط‌زیستی تا میزان کنترل‌شده‌ای کمک می‌کنند.

به گفته انصاری، صندوق محیط‌زیست و توسعه حمل و نقل عمومی شهر تهران نیز با همین هدف در ماده ۳۰ برنامه پنج‌ساله سوم شهرداری تهران پیش‌بینی شده است و طبق ماده ۳۰ شهرداری موظف است در راستای توسعه پایدار شهری و استفاده از حمایت‌های دولت در توسعه پایدار شهر، نسبت به تاسیس «صندوق محیط‌زیست و توسعه حمل و نقل عمومی شهر تهران» اقدام کند.

مدیرکل محیط‌زیست و توسعه پایدار شهرداری با اشاره به اینکه پس از تصویب برنامه سوم توسعه شهر تهران از جانب شورای‌اسلامی شهر و ابلاغ آن به شهرداری تهران، در کمیته‌ای مشترک مابین دو معاونت حمل و نقل و ترافیک و معاونت خدمات‌شهری و محیط‌زیست تهیه پیش‌نویس تلفیقی اساسنامه صندوق در دستور کار قرار گرفت، افزود: اداره کل محیط‌زیست و توسعه پایدار هم پیش‌نویس را در ۲۵ ماده و به‌صورت کاملا جامع که حداکثر سازمان‌های ذی‌نفع در موضوع را دربرگیرد تهیه و به معاونت حمل‌ونقل و ترافیک ارسال کرد.

وی ادامه داد: نکته‌ای که باید به آن توجه کرد این است که مطابق ماده ۳۰ برنامه سوم محوریت موضوع صندوق محیط‌زیست شهرداری، توسعه حمل و نقل عمومی و کاهش آلودگی هواست.

انصاری با تاکید بر اینکه موضوع فعالیت صندوق در ارتباط با اهداف بهبود محیط‌زیست، توسعه حمل و نقل عمومی و مدیریت ترافیک پایتخت است، گفت: برخی ایرادهای شکلی و ماهوی و مغایرت و تعارض با قوانین بالادستی شهرداری در متن پیشنهادی تلفیقی مطرح شده است که نیازمند بررسی بیشتر از جانب بخش‌های ذی‌ربط است.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.