روحانی: حتی منتقدان دولت نتوانستند کار بزرگ طرح تحول سلامت را منکر شوند
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیسجمهوری ظهر یکشنبه در آیین بزرگداشت روز پرستار که با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جمعی از جامعه پزشکی و ارتباط ویدئوکنفرانسی با مراکز استانها برگزار شد، با تبریک به مناسبت فرا رسیدن سالروز ولادت حضرت زینب (س) و روز گرامیداشت پرستار اظهار کرد: با نامگذاری روز ولادت آن بانو به عنوان روز پرستار، بار مسئولیت پرستاران عزیز بالاتر میرود. پرستاری حضرت زینب (س) از امام سجاد (ع) در شرایط بسیار سخت و جانکاه بعد از عاشورا، نمونهای از فداکاری پرستاران است.
وی با بیان اینکه «در دوران دفاع مقدس میان بیمارستانهای ما با خط مقدم کمتر از ۱۰ کیلومتر فاصله وجود داشت و شاهد بودیم که حین فعالیت جراحان و پرستاران، کنار گوش آنها انفجارهایی رخ میداد»، افزود: این حالات را میتوان به شرایط پس از صحرای کربلا تشبیه کرد؛ حضرت زینب (س) هم الگویی برای پرستاری بود و هم الگویی برای بیان حقایق واقعه عاشورا بود. در جمهوری اسلامی ایران چنین مدال افتخاری بر سینه پرستاران نصب شده و آنها رهرو راه حضرت زینب(س) هستند.
رئیس جمهوری گفت: در دنیا و زندگانی روزهایی برای آزمودن آشکار انسانها وجود دارد؛ ۸ سال دفاع مقدس دوران آزمایش بزرگی برای ملت ما بود و ملت کار عظیمی انجام دادند؛ پزشکان اعزامی به جبهه بوی گلوله های شیمیایی را هم استنشاق میکردند.
وی ادامه داد: دوران جنگ تحمیلی اقتصادی از دیگر روزهای آزمایش آشکار محسوب میشود. سه سال است که در جنگ تحمیلی اقتصادی هستیم و بار سنگینی بر دوش ماست و با وجود همه سختیها، در کشور قحطی و صف طولانی کالا وجود ندارد.
روحانی خاطرنشان کرد: امروز در کنار جنگ اقتصادی موضوع کرونا آزمایش عیان دیگری است؛ کرونا موضوعی غیر قابل پیشبینی برای ما و حتی متخصصان جامعه پزشکی است. ما همچنان نمیدانیم پایان کرونا چه زمانی است و هنوز در میانهی راه ریشه کنی کرونا هستیم. کرونا آزمایش خیلی مهمی برای ملت و جامعه پزشکی ما بود.
وی با تاکید بر اینکه جامعه پزشکی همواره جایگاه بالایی نزد مردم داشتند، تصریح کرد: طی ۱۰ ماه گذشته حتما جایگاه جامعه پزشکان و کادر درمان نزد مردم افزایش یافته است. آنها با وجود تحمل شرایط سخت، همچنان میگویند که تا پایان کرونا هستند و میایستند. انصافاً جامعه پزشکی ایران امتحان خود را بهخوبی پس داده است. مجموعه کادری که بار مسئولیت بهداشت و درمان را بر عهده دارد، امروز مورد اعتماد ایرانیها و بسیاری از غیر ایرانیها هستند.
رئیس جمهوری افزود: در طول ۱۰ ماه گذشته فراز و نشیبهایی داشتیم و با پیکهای مختلف بیماری مواجه بودیم، اما در همه این مراحل کسی پشت در بیمارستانها نماند و با کمبود تخت بیمارستانی مواجه نشدیم؛ این در حالیست که در کشورهایی شاهد بودیم که بیمار پشت در بیمارستانها ماندند و جایی برای بستری آنها وجود نداشت، اما در ایران کادر درمان با همه توان در صحنه حضور داشتند.
روحانی با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت در دولت تدبیر و امید گفت: در تبلیغات انتخاباتی ۹۲ اعلام کردم که در صورت پیروزی موضوع بهداشت و درمان از اولویتهایم است؛ در همین راستا نیز از آغاز سال ۹۳ طرح تحول سلامت را اجرایی کردیم و حتی منتقدان و آنها که با دولت خوب نبودند هم نتوانستند کار بزرگ طرح تحول سلامت را منکر شوند.
وی ادامه داد: با اجرای طرح تحول سلامت مردم هنگام پرداخت صورتحساب درمان خود، وقتی متوجه میشدند که برخلاف قبل باید هزینهی اندکی پرداخت کنند، از شوق گریه میکردند.
رئیسجمهوری همچنین به اجرای طرح بیمه همگانی و بیمه سلامت اشاره کرد و افزود: به لطف خدا امروز ۳۰درصد جمعیت کشور گاز و آب مجانی استفاده میکنند. در بخش بهداشت و درمان نیز هزینه درمان بسیار کاهش یافته است. در کووید نیز حتی افرادی که ایرانی نبودند و در ایران زندگی میکردند تحت پوشش درمانی قرار گرفتند. اگر شرایط امروز مانند قبل بود ممکن بود با مشکل تخت بیمارستانی و تخت آیسییو مواجه شویم، اما امروز تحول بزرگی در حوزه سلامت و درمان ایجاد شده است؛ طی۷ سال گذشته ۳۶ هزار تخت جدید بیمارستانی اضافه شده و ۴۰ درصد تختهای بیمارستانی به طور کامل مورد بازسازی قرار گرفته است و تعداد تختهای آیسییو بیش از ۲ برابر شده است.
روحانی با تاکید بر اهمیت فعالیت پزشک، پرستار و کادر درمان، خاطر نشان کرد: به هر میزان هم که تجهیزات و امکانات حوزه سلامت افزایش یابد، فعالیت پزشک، پرستار و کادر درمان و آموزش پزشکی در اصل قرار دارد. دولت هر اقدامی که در زمینه حمایت از کادر درمان انجام دخد، وظایفش را انجام داده است و به این کار نیز افتخار میکند. بر اساس گزارش سازمان برنامه و بودجه تاکنون پرداختی به کادر درمان دو و نیم برابر شدهاست. ما تلاش خود را انجام داده ایم و اینکه مجوز استخدام صادر شده است، مقداری از سنگینی بار پرستاران میکاهد.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت راهاندازی اماکن نقاهت گاهی و توان بخشی برای افرادی که از بیمارستان ترخیص شدهاند، گفت: ما در کنار بیمارستانها، به مراکز مراقبتی هم نیاز داریم و امیدواریم تا پایان دوران دولت دوازدهم، گامهایی در این زمینه برداریم.
رئیس جمهوری الکترونیکی کردن پرستاری را از دیگر نیازهای امروز جامعه عنوان کرد و گفت: باید پرستاری را وسیعتر از محیط بیمارستان قرار دهیم. امروز حتی بخش بزرگی از فرآیند تشخیص پزشکی میتواند بهصورت الکترونیک و با تلفن همراه انجام شود. از الکترونیکی شدن سلامت بسیار خوشحال هستم؛ الکترونیکی شدن سلامت از مواردی است که در دولت الکترونیک آن را دنبال میکنیم.
روحانی با تاکید بر لزوم ساماندهی و تعیین تعرفههای مربوط به پرستاری در منزل، خاطر نشان کرد: این اقدامات باید در کنار اقدامات حمایتی از کادر درمان و تجهیز و توسعه بیمارستانها انجام شود.
وی همچنین با تقدیر از شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: تعداد شرکتهای دانشبنیان در دوره ۷ سال گذشته به بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ شرکت افزایش یافته است و اخیراً به استانداران دستور دادم تا تأسیس کارخانههای نوآوری را در استانهای خود پیگیری کنند؛ در این ایام نیز بسیاری از تجهیزات بیمارستانی توسط این شرکتها تامین شد. امروز حتی در زمینه تولید واکسن و در آینده در زمینه تولید دارو میتوانند حضور موثری داشته باشند. دولت الکترونیک، بخش سلامت و شرکتهای دانش بنیان در کنار هم میتوانند شرایط را آسانتر کند.
رئیس جمهوری با اشاره به فرا رسیدن شب یلدا و آیین گرامیداشت این شب نیز تاکید کرد: ان شاءالله کردم امشب مردم با نرفتن کنار همدیگر و برگزاری مراسم غیر حضوری مراسم شب یلدا پرستاران، پزشکان و کادر درمان را یاری نمایند.
وی در پایان با بیان اینکه «از همه کادر سلامت به ویژه بهخاطر دوران ۱۰ ماههای که کار بسیار بزرگی انجام دادند، تشکر میکنم و ملت ما کار انجام شده در این دوران را فراموش نمیکنند»، به در پیش بودن ایام فاطمیه اشاره و خاطر نشان کرد: ایام فاطمیه بسیار مهم است، ولی امسال باید حتیالامکان بصورت غیر حضوری و با رعایت دستورات پزشکی برگزار شود.
پایان خبر / تاریخ ما