تاریخچه بازار فارکس از ابتدا تا الان | تاثیر جنگ جهانی بر فارکس

اگر شما هم این روزها به دنبال راهی برای کسب درآمدهای دلاری بوده اید قطعا یکی از جواب های تکراری کار کردن در بازار فارکس است. اما در مورد تاریخچه بازار فارکس چه میدانید؟ آیا می دانید این بازار چطور و چگونه شکل گرفت؟ در این مطلب قصد داریم خیلی کوتاه به معرفی تاریخچه این بازار مالی بپردازیم و شما را با آن آشنا کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

آشنایی با تاریخچه بازار فارکس

وقتی جنگ جهانی دوم به پایان رسید کل دنیا را چنان هرج و مرج و بی ثباتی در بر گرفت که دولت های بزرگ در غرب بر آن شدند تا برای رفع آن یک سیستم جدید در اقتصاد جهانی طراحی کنند. به این منظور آنها یک قرارداد جهانی طراحی و سپس منعقد کردند که به نام برتون وودز شهرت دارد. در این قرارداد معین شد که کلیه ارزها را با طلا مبادله کرده و ارزش گذاری کنند. قرارداد برتون وودز توانست برای مدت زمانی به تثبیت نرخ ارز کمک کند، اما رفته رفته در حالی که اقتصاد کشورهای بزرگ در دنیا دستخوش تغییر شده و به رشد چشمگیری رسیدند قانون هایی که در این توافق نامه طراحی شده بود نیز ناکارآمد شده و در نهایت منسوخ شدند.

 سال ۱۹۷۱ میلادی بود که قرارداد برتون وودز کاملا ملغی شده و سیستمی جدید به منظور ارزش گذار پولی طراحی شده و مرحله اجرا درآمد. در این سیستم بازار ارز تبدیل به یک بازار شناور آزاد شد و نرخ ارزها تنها با عرضه و یا تقاضایی که برای آنها وجود داشت تعیین می شدند.

قطعا مانند هر کاری در ابتدا مشخص کردن نرخ ارز آن هم به شکلی مناسب و درست کاری دشوار و پیچیده بود اما کم کم که شاهد پیشرفت چه در دنیای تکنولوژی و چه در دنیای ارتباطات بودیم اوضاع بهتر شده و این کار راحت تر پیش رفت.

دنیای تکنولوژی و تاثیر آن بر بازار فارکس

در بخش قبلی صحبت در مورد تاریخچه بازار فارکس به آنجا رسیدیم که نرخ ارزها با توجه به عرضه و تقاضایی که برای آنها وجود داشت تعیین می شدند. در دهه ۹۰ میلادی بود که دنیای ارتباطات به پیشرفت های چشمگیری رسیده و کامپیوتر و اینترنت جای خود را در زندگی های ما باز کردند.

در همین دوران بود که بانک ها تصمیم گرفتند نرم افزارهای معاملاتی خود را طراحی کرده و به بازار ارائه کنند. به کمک این نرم افزارها مظنه های قیمت ارزها در اختیار مشتریان قرار می گرفت و به این شکل معامله گران می توانستند معاملات خود را سریع تر و به شکلی آنی انجام دهند. همچنین در همین دوران بود که تعدادی از کارگزاری ها معاملاتی را معرفی کردند که در بستر اینترنت قابل انجام بودند.

 این کارگزاری ها به نام کارگزاران خرده فروشی فارکس شناخته می شدند و کاری کردند که معاملات در حجم کوچکتر هم قابل انجام باشد. به این شکل هر فردی با هر توانایی مالی می توانست در این معاملات شرکت کند. تا پیش از ظهور کارگزاران خرده فروشی انجام چنین معاملاتی تنها برای دلالان خیلی بزرگ و همینطور صندوق های سرمایه گذاری عظیم قابل انجام بود. در نتیجه وقتی بروکرهای فارکس پا به بازار گذاشتند فرصت برای افراد عادی با سرمایه های کمتر هم فراهم شد تا بتوانند از نوسان هایی که در زمینه ارزها وجود داشت استفاده کرده و از آن سود ببرند.

رشد و گسترش بازار فارکس

تاریخچه بروکر در فارکس - رایکا فارکس

در ادامه بررسی تاریخچه بازار فارکس به آنجایی رسیدیم که ترید در این بازار بر روی ارزها برای افراد عادی هم امکان پذیر شده و دیگر به سرمایه های هنگفت برای کسب سود در این بازار نیاز نبود. در همین زمان بود که اینترنت بیش از هر زمان دیگری توسعه پیدا کرده و دیگر در هر خانه ای میشد ردپایی از ان را پیدا کرد. دقیقا به همین دلیل هم معامله در بازار فارکس راحت تر شده و در نتیجه گسترش بیشتری پیدا کرد.

هر فردی قادر بود در خانه نشسته و به راحتی روی ارزهای مدنظر خود ترید کند و به سود رسیده و گاها نیز متحمل ضرر شود. در میان بروکرهای مختلفی که در این بازار مشغول به فعالیت بودند برخی قدرت و سرمایه بیشتری در اختیار داشتند. این بروکرها قادر بودند قیمت خرید و فروش ارزها را خودشان تعیین کنند. لذا آنها را به نام مارکت میکرها یا سازندگان بازار هم می شناختند.

از جمله بروکر های معتبر در بازار فارکس می توان به بروکر آلپاری، بروکر آمارکتس، بروکر اوپو فایننس و… را نام برد.

در کنار این دست کارگزاری ها نوع دیگری از بروکرها هم بودند که به نام ECN یا Electronic Communications Networks یا همان شبکه ارتباطات الکترونیکی شناخته میشوند. این پلتفرم ها وظیفه دارند قیمت هایی که معامله گران برای خرید و فروش انتخاب می کنند را با یکدیگر مطابقت داده یا اصطلاحا مچ کنند. در واقع کار این کارگزاری ها این است که زمانی که یک سفارش خرید و یا فروش به ثبت میرسد آن را به بهترین قیمتی که برای فروش و یا خرید عرضه شده است مطابقت دهند. اسپرد ECN ها و همینطور کمیسیونی که آنها ار معامله گران دریافت می کنند در مقایسه با سایر کارگزاری ها کمتر است. در نتیجه سودی که معامله گر می کند بیشتر نیز خواهد بود.

جمع بندی

تاریخچه بازار فارکس به پایان جنگ جهانی دوم و زمانی که کل دنیا را بی ثباتی اقتصادی فرا گرفته بود بازمی گردد. همانطور که با مطالعه تاریخ می دانید اولین معاملات در جهان به صورت کالا به کالا بودند. رفته رفته پول اختراع شد و جایگزین معامله کالا به کالا شد. سپس شاهد معاملات ارزی بودیم و در حال حاضر هم بازار فارکس کار خود را با خرید و فروش ارزهای کشورهای مختلف پی می گیرد.

 این بازار در سال ۱۹۷۳ به شکل رسمی طراحی و راه اندازی شد و رفته رفته پیشرفت کرده تا به شکل امروزی خود درآمد. حتی در حال حاضر هم این بازار همچنان در حال رشد و پیشرفت است و روز به روز موارد جدیدتری به آن اضافه می شود و معامله گران می توانند به شکلی راحت تر در آن به ترید پرداخته و برای خود درآمد دلاری داشته باشند. توجه کنید که برای کار کردن در این بازار در گام نخست نیاز به آموزش فارکس و سپس تمرین دارید تا بتوانید به یک معامله گر حرفه ای تبدیل شده و درآمد و سود بالاتری کسب کنید.

اگر قصد دارید که راه صد ساله را یک شبه بروید در بازار فارکس این کار امکان پذیر است؛ چرا که میتوانید از سیگنال فارکس استفاده کنید. تیم های حرفه ای  مثل رایکا فارکس در ایران وجود دارند که با ارائه سیگنال رایگان فارکس  به شما کمک می کنند تا از فارکس  در ایران خیلی سریع به درآمد دلاری برسید.

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
ارسال یک پاسخ