پربازدیدترین اخبار سیاسی ۱۹ آذر ایسنا

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، تاکید رییس جمهور بر پرهیز از دعواهای سیاسی و جناحی در جلسه امروز هیات دولت در صدر اخبار پرمخاطب قرار گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی روحانی با بیان این که باید صدای ما در سیاست خارجی یک صدای واحد باشد تاکید کرد: هر چه رفتار ما پخته تر، سنجیده تر و با دوراندیشی بیشتر باشد و منافع ملی ما اصل باشد و دعواهای سیاسی و جناحی را کنار بگذاریم موفق تر خواهیم بود. باید ملت و ایران برای ما اصل باشد. نه انتخابات ۱۴۰۰. روز انتخابات فراخواهد رسید و باید بگذاریم ملت شاداب و فعال خودشان به پای صندوق های رای بیایند و هر کسی را می خواهند انتخاب کنند.

رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به تحویل بودجه سال ۱۴۰۰ پیش از موعد مقرر به مجلس تاکید کرد: این اولین کار مشترک مجلس یازدهم و دولت دوازدهم است متاسفانه در این چند ماه امکانش فراهم نشده که کار مشترکی انجام بدهیم. چون نمایندگان مجلس محترم لوایح ما را به بایگانی بردند و سونامی طرحها را راه انداختند. البته آنها مختار هستند و خودشان می دانند ولی این برخلاف اهداف توسعه کشور است. برای همکاری با لایحه کار سریعتر پیش می رود تا نمایندگان طرح بدهند.

دومین خبر پربازدید،‌درخواست دبیر کل سازمان ملل از ایران مبنی بر بازگشت ایران به اجرای کامل تعهداتش در توافق هسته ای بود.

آنتونیو گوترش در گزارشی خطاب به شورای امنیت نسبت به خروج دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از توافق هسته ای در سال ٢٠١٨ و بازگرداندن تحریم ها علیه ایران ابراز تاسف کرد و همچنین از ایران خواست تا به آن‌چه نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای و موشک‌های بالستیکش می‌خواند، رسیدگی کند و به اجرای کامل تعهداتش در برجام بازگردد.

یک مقام پیشین وزارت امور خارجه آمریکا در پیامی کنایه آمیز، سیاست فشار حداکثری دولت دونالد ترامپ علیه ایران را ناکارآمد تلقی کرد.

مارک فیتز پاتریک، معاون وزیر امور خارجه پیشین آمریکا و کارشناس مسائل خلع سلاح در پیامی توییتری با کنایه به ناکارآمد بودن  «کارزار فشار حدکثری» آمریکا در قبال ایران اشاره کرده و گفت: پافشاری پمپئو بر این که کارزار فشار حداکثری کارآمد است شبیه پافشاری ترامپ بر این است که او در انتخابات پیروز شده است. 

این خبر هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

خبر بعدی، واکنش سفیر ایران در یمن  پس از اعلام تحریمش از سوی آمریکا  بود.

حسن ایرلو در توییتی نوشت: از ترامپ قمارباز تشکر می کنم که در روزهای آخر ریاستش با تحریم یک سفیراصراردارد چهره واقعی دولت ایالات متحده وعدم پایبندی این رژیم به قواعد بین المللی رانشان دهد، البته درراه هدف آزادی ملتهای منطقه از بند جنایات آمریکا و صهیونیسم نه از تحریم هراسی داریم و نه ازشهادت بلکه به آن افتخار می‌کنیم.

حسن ایرلو سه‌شنبه شب در توییتی نوشت: نقش برجسته آمریکا در جنایت علیه مردم منطقه، به خصوص یمنی‌ها مشخص است. اتفاقاتی که با محاصره و تجاوز به مردم یمن توسط رژیم سعودی روی می دهد، صرفا اجرای سیاست های آمریکایی صهیونیستی و انجام اوامر آنها در جنگ با مردم یمن است.

همچنین مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در توییتی اعلام کرده بود: آمریکا تحریم‌هایی را علیه حسن ایرلو، یک افسر نیروهای قدس سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران و یک شخص و یک نهاد حامی عملیات‌های عضوگیری نیروهای قدس سپاه پاسداران اعمال کرد. حمایت ایران از حوثی‌ها به درگیری‌ها در یمن دامن می‌زند و بی‌ثباتی کشور را تشدید می‌کند.»

پیام تسلیت علی لاریجانی،‌ مشاور مقام معظم رهبری درپی درگذشت آیت‌الله یزدی، رئیس شورای عالی جامعه مدرسین از دیگر اخبار پرمخاطب بود.

برخی دیگر از پیام های تسلیت در این رابطه را در لینک های زیر دنبال کنید.

***

تحلیل یک کارشناس مسائل غرب آسیا از کاهش اختلافات میان قطر و عربستان هم از خبرهای پربازدید بامداد امروز بود.

حسین آجرلو با اشاره با اقدامات صورت گرفته برای کاهش اختلافات بین کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله بین قطر با عربستان، امارات و بحرین گفت: گرچه ممکن است در کوتاه مدت این تحولات به نفع ایران نباشد ولی در بلندمدت هر چقدر میزان بحران در خلیج فارس کاهش پیدا کند و ثبات در این منطقه افزایش یابد به نفع ایران خواهد بود.

تشریح ضرورت‌ها و دلایل سفر وزیر خارجه سوریه به تهران از زبان یک کارشناس مسائل منطقه هم از پرمخاطب ها بود.

نصرت‌الله تاجیک با بیان اینکه ملاقات‌های فیصل مقداد با مقامات کشورمان بیانگر پیامی است که نشان دهنده تنیدگی روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور می‌باشد، گفت: ضرورت‌هایی که باعث می‌شود چنین سفری در این مقطع طراحی و اجرا شود نخست ابعاد بین المللی و تحولات این بخش است مانند انتخابات آمریکا و راهبرد سیاست بایدن نسبت به خاورمیانه و سوریه و دوم نقش تخریبی که آمریکا در سوریه داشته است یکی از ضرورت‌های این سفر می باشد.

ارزیابی یک عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی از لایحه بودجه 1400 هم از اخبار مورد توجه مخاطبان بود.

اقبال شاکری با تاکید بر اینکه پیش بینی دولت از درآمد در سال آتی عمدتا غیر واقعی و غیر قابل تحقق بوده و باید اصلاحاتی در این بخش صورت گیرد، گفت: یکی از مهمترین بحثهایی که در خصوص بودجه سال ۱۴۰۰ مطرح است به بحث درآمدها باز می گردد.  عمده کارشناسان و صاحب نظران بر این باورند که درآمدهای دیده شده در بودجه سال آینده غیر واقعی و غیر قابل تحقق است. از جمله فروش اوراق مختلف و بحث فروش روزانه نفت که رقم قابل توجهی می باشد.

دیگر اخبار مرتبط را در لینک های زیر بخوانید.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.