سردار فضلی:غفلت در ثبت وقایع دفاع مقدس جایز نیست
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، سردار علی فضلی از فرماندهان دوران دفاع مقدس که امروز چهارشنبه در آیین اختتامیه هفدهمین جشنواره ملی «رهآورد سرزمین نور» در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس سخن میگفت، ضمن تبریک روز ملی راهیان نور، بیان کرد: این روز یک روز پرخیر و برکت است که سالها پیش نایب برحق امام زمان(عج) مقام معظم رهبری در قدمگاه شهدا حضور پیدا کردند.
وی با اشاره به عملیات «والفجر ۸» در خاطراتی روایت کرد: وقتی عملیات والفجر ۸ در ۲۰ بهمن ۶۴ طرح ریزی شده بود عراقیها تصور نمیکردند که نیروهای ایرانی بتوانند در محور فاو عملیات انجام بدهند. قبلا در جزیره امالرصاص و منطقه هور عملیات انجام شده بود. این دو منطقه هم محورهای دیگر و فرعی ما در این عملیات بودند. دشمن به دلیل شرایط خاص اروند رود گمان نمیکرد رزمندگان ایرانی از این محور حمله کنند.
وی ادامه داد: بعد از گذشت سه یا چهار روز از عملیات، تمرکز ارتش بعث عراق و لشکر گارد عراق روی جاده میانی منطقه افزایش یافت و مردان ما جانانه در مقابل انها دفاع کردند و آن لشکر را با انهدام قاطعی از آن محور به عقب راندند. دشمن پاتکهای سنگین و فراوان را انجام میداد تا جادهها را پس بگیرد. جاده امالقصر برای عراقیها مهم بود همه نیروها از آن دفاع میکردند. علی رغم اینکه دشمن متکی بر جاده بود، رزمندگان لشکر ۱۰ سیدالشهدا(ع) در مقابل دشمن در منطقه کارخانه نمک ایستادگی کردند. تعداد شهدا زیاد بود اما، رزمندگان گردانهای لشکر ۱۰ در آنجا دفاع میکردند. این دفاع ادامه یافت تا دهم اسفند ماه آن سال، ما به نیت ۱۴ معصوم ۱۴ فرمانده را انتخاب کردیم. یکی پس از دیگری ما فرماندهان مجروح یا شهید میشدیم. در این روز بچهها با گونی حمل مهمات میکردند و امکان پشتیبانی ما وجود نداشت. غروب دهم اسفندماه از قرارگاه خاتم خبر دادند که امشب مهمان دارید، «ماهر مفهومه!»؟ یعنی ماهر عبدالرشید برای عبور از جاده کارخانه نمک خواهد آمد. تمرکز آتش و تعداد بمباران منطقه امان را از نیروهای ما بریده بود. تا صبح تمام پاتکهای دشمن توسط گردان زهیر دفع شد. مسئولان قرارگاه خاتم صبح روز بعد تماس میگیرند و از فرماندهان گردان زهیر میپرسند که شما کجا هستید؟ فرماندهان میگویند که ما در خط هستیم و سر جای خودمان در منطقه کارخانه نمک قرار داریم و دفاع میکنیم. مسولان قرار گاه مجدد میپرسند حتما همان جایی که دیشب بودید هستید؟! بعد از آن یک گروه تصویربرداری برای ثبت تاریخی این مقاومت به منطقه اعزام میکنند.
سردار بهمن کارگر رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس نیز در بخش دیگر اختتامیه هفدهمین جشنواره ره آورد سرزمین نور با اشاره به بخشی از بیانات مقام معظم رهبری پیرامون راهیان نور توضیح داد: بهترین تعاریف را در مورد دفاع مقدس ایشان داشتند و تولید ادبیاتی که مقام معظم رهبری در حوزه راهیان نور دارند بیمانند است.
وی گفت: باید به عزیزان دستاندرکار ما در ۵۷ یادمانی که در هفت استان قرار دارد سلام بدهیم. در آخرین اعزام ما به راهیان نور که در سال ۹۷ انجام شد بیش از هفت میلیون نفر به راهیان نور رفتند که ۷۵ درصد زائران را جوانان تشکیل میداند. از عزیزان در وزارت بهداشت تقاضا داریم که در سال ۱۴۰۰ اردوهای راهیان نور با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار شود، چرا که ستاد مرکزی راهیان نور جزو نخستین سازمانهایی بود که در آغاز شیوع ویروس کرونا به طور خودجوش اعزامها را متوقف کرد. امیدواریم که در سال جاری شاهد برگزاری این اردوها باشیم.
در انتهای این مراسم، از پوستر هجدهمین جشنواره رهآورد سرزمین نور، شعار محوری سال راهیان نور با عنوان « ما مقتدریم» و تولیدات فرهنگی حماسی ارتش جمهوری اسلامی ایران و رونمایی شد.
همچنین برگزیدگان هفدهمین دوره از جشنواره رهآورد سرزمین نور تقدیر شدند.
پایان خبر / تاریخ ما