نمایش تاریخ ۵۰ ساله دانشگاه شریف در گنجینه اسناد
حمید مهدیقلی در گفتوگو با خبرنگار «تاریخما» با بیان اینکه پیشنهاد ایجاد مرکز اسناد در دانشگاه حدود ۴ سال پیش از سوی برخی از مسئولان ارائه شده است، گفت: تا پیش از آن به مناسبتهای مختلف، از جمله سالگرد چهلمین سال تأسیس دانشگاه صنعتی شریف، مجموعههایی به صورت صوتی، تصویری و متنی، از مطلعین و پیشکسوتان دانشگاهی تهیه و جمعآوری شده بود.
وی با اشاره به اینکه از ابتدا برای این مکان دو واحد مجزا ولی مرتبط به هم متصور بوده است، توضیح داد: بنا داشتیم تا اسناد و مدارک مربوط به سابقه دانشگاه را، که اغلب کاغذی و چاپی هستند، در مرکز اسناد قرار دهیم. همچنین واحدی را به تجهیزات، ماشینآلات، دستگاههای نمونه آزمایشگاهی و صنعتی حاصل فعالیتهای پژوهشی و فناوری دانشگاه اختصاص داده و این واحد دوم را به صورت نمایشگاه یا موزه درآوریم.
مدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: مطابق مصوبه هیات رئیسه دانشگاه، مقرر شد در مرحله نخست، مرکز اسناد در کتابخانه مرکزی ایجاد شود تا در فرصتی محل مناسبی برای نمایشگاه یا موزه دستگاهها و تجهیزات تعیین شود.
مهدیقلی اهداف تعیین شده برای مرکز اسناد و موزه دانشگاه را جمع آوری، مستندسازی، ارائه تاریخچه علمی، پژوهش، فناوری و فرهنگی دانشگاه، به اشکال مختلف عنوان کرد و افزود: در بخش دیجیتال مرکز، سایت “گنجینه اسناد دانشگاه” طراحی و راهاندازی شده که برای آن هفت مجموعه در نظر گرفته شده است.
وی این هفت مجموعه را “شخصیتها و مفاخر”، “اسناد و گزارشها “، “نوآوریها و فناوریها”، “رویدادها و مراسم”، “دانشکدهها، مراکز و ادارات”، “انتشارات” و “هدایا و یادبودها” نام برد و توضیح داد: هر سند و مدرک مهم و منتخب در یکی از مجموعههای فوق قرار داده شده و مستند میشود.
مدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه اکنون در آغاز راه قرار داریم و هنوز کمتر از ۱۰ درصد اسناد و مدارک جمعآوری و مستند شدهاند، تأکید کرد: مراجعه بازدیدکننده به مرکز اسناد یا وب سایت گنجینه اسناد، باعث آشنایی دقیق و صحیح او با گذشته دانشگاه و دستاوردهای مهم آن شده و موجب ایجاد انگیزه برای فعالیت بیشتر در زمینههای مورد علاقه خواهد شد.
مهدیقلی با اعلام اینکه تاریخچه و افتخارات دانشگاه، بخش عمده مرکز اسناد و موزه دانشگاه را تشکیل خواهد داد، ادامه داد: به عبارت دیگر، این مرکز عهدهدار سازماندهی تاریخچه و تجهیزات علمی و فناوری مرتبط با دانشگاه صنعتی شریف است؛ گرچه ممکن است در صورت مواجهه، اسناد و مدارکی مهم و مرتبط از سایر موسسات را هم ارائه کند.
وی ذیل موضوع نقش ترویجی این موزه، اظهار کرد: موزههای علوم و فناوری نقش بسیار مهمی در ترویج علم و فناوری در جامعه و بهخصوص در قشر نوجوان دارند. موزه و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف هم گرچه به تاریخچه و دستاوردهای دانشگاه اختصاص یافته است، میتواند همان نقش عمومی موزههای علم و فناوری را از نظر ترویج علوم و فنون نیز ایفاء کند.
مدیر کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف یکی از چالشهای اصلی این مرکز را نداشتن ساختار مصوب دانست و تأکید کرد: این نوع مراکز حداقل باید بتوانند نیروی متخصص و ثابتی داشته و بقیه نیاز نیروی انسانی خود را از طریق داوطلبین علاقهمند تأمین کنند.
مهدیقلی افزود: امید است با تصویب ساختار سازمانی پیشنهادی و اختصاص بودجه مناسب بتوانیم تاریخچه علمی، پژوهشی و فرهنگی پنجاه ساله دانشگاه را ظرف دوسال و به گونههای مختلف، شناسایی کرده و به صورت مستند ارائه دهیم.
به گزارش «تاریخما»، مرکز اسناد دانشگاه صنعتی شریف با توجه به نوپا بودن آن، تنها دو نوبت در هفته را به بازدید علاقهمندان اختصاص داده، اما وب سایت مرکز به آدرس http://ganjineh.sharif.ir، در تمام ساعات شبانهروز برای عموم در دسترس است.
انتهای پیام