آلمان جای آمریکا را در صادرات فرش دستباف ایرانی میگیرد
فرشته دستپاک در گفتوگو با «تاریخما»- اظهار کرد: 80 درصد فرش دستباف ایران به کشورهای مختلف شرق تا غرب جهان صادر میشود که آمریکا با 32 درصد و آلمان با 12 درصد و بهترتیب مقصد اول و دوم صادرات فرش دستباف ایران هستند.
وی افزود: از آنجایی که فرش ایرانی نماد هویت و تمدن ایران است و صادرات آن موجب، صادرات فرهنگ و تمدن ایرانی میشود؛ آمریکا در همه دوره تحریمها از جمله تحریمهای حال حاضر فرش دستباف را در لیست اولیه تحریمهای خود قرار میدهد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران تصریح کرد: صادرات دستباف ایرانی قبل تحریمهای همهجانبه اول یعنی دهه 70 شمسی بیشاز یک میلیارد و سیصد میلیون تومان بوده است که با دوره اول تحریمهای همهجانبه در دهه 90 افت شدیدی داشت و پس از برجام دوباره رشد کرد.
دستپاک با بیان اینکه فرش دستباف جزو لیست اولیه تحریمهای آمریکا در مردادماه بوده است؛ ادامه داد: تا مردادماه گذشته صادرات فرش دستباف ایران سالانه حدود 400 میلیون دلار بود که پیشبینی میشود با تحریمهای یکجانبه آمریکا و از آنجایی آمریکا مقصد اول فرش دستباف ایران است، این آمار کاهش یابد.
وی گفت: در دور تحریم حاضر با توجه به عدم همراهی سایر قدرتها و کشورهای جهان و همچنین پویشهای مردمی در خود آمریکا برای مقابله با تحریم فرش دستباف ایرانی امیدواریم بتوانیم صادرات فرش دستباف را حفظ کنیم. هماکنون بهصورت رسمی 1.5 میلیون نفر وغیررسمی 2.5 میلیون نفر در صنعت فرش دستباف ایرانی حضور دارند که عمدتاً مددجویان و سرپرستان خانوار هستند، در واقع از آنجایی که 80 درصد فرش تولیدی صادر میشود، صادرات نقش مهمی بر قالیبافان دارد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران تاکید کرد: تمرکز بر آلمان و کشورهای اروپایی، برنامه اصلی ما برای حفظ صادرات فرش دستباف ایرانی است، از آنجایی که مقصد اصلی فرش دستباف آمریکا و سپس آلمان است، در پی جایگزین کردن آلمان و کشورهای آلمانیزبان برای صادرات فرش دستباف هستیم.
دستپاک خاطرنشان کرد: ورود شرکتهای قدر و استارتاپها برای بازاریابی و فروش فرش دستباف ایرانی برنامه دیگر ما برای حفظ و افزایش صادرات فرش است؛ تحریم یک وجه است، سنتی بودن فروشندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران، بسیاری از بازارهای هدفما باآنکه فرش دستباف ایران منحصربه فرد است رادر تسخیر کشورهای دیگر قرار داده است؛ اگر صادرکنندگان و تجار فرش از حالت سنتی بیرون بیایند و با تاسیس شرکتهای بزرگ به صادرات مبادرت کنند، قطعا فرش دستباف ایران جایگاه واقعی خود را در بازارها و فرهنگهای سراسر جهان پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام