ریسک چاقی در ایران «خطرناک» شد/ بودجه ورزش همگانی ۲۱۰ میلیارد کمتر از نیاز!

افشین ملایی در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، در رابطه با برنامه های فدراسیون ورزش همگانی در سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: انتظار از مسئولان ورزش کشور این است که از تمرکز بر ورزش قهرمانی – که صرفا به کسب مدال و رکورد به عنوان عامل موفقیت ورزش ایران ختم می شود – به نگاه جامع تر و کیفی تری در حوزه ورزش دست یابند و عملکردها را مبتنی بر شاخص های دیگری نظیر اقتصاد پایدار در ورزش، شاخص ورزش و تندرستی ملی و نیز شاخص ورزش و توسعه فرهنگی بسنجند.

وی با اشاره به اینکه فدراسیون ورزش های همگانی، برای سال جاری شعار «بهره وری نیروی کار ایرانی با توسعه ورزش همگانی» را در نظر گرفته ‌است، عنوان کرد: در همین راستا طرح‌های تعریف شده با چهار محور «جامعه فعال»، «محیط فعال»، «مردم فعال» و «سیستم فعال» اجرایی خواهد شد و ۴۶ پروژه در سال جاری تعریف شده که با افزایش تعاملات بین بخشی و ملی در راستای تحقق آن گام به گام برخواهیم داشت.

رییس فدراسیون ورزش های همگانی ادامه داد: با توجه به شعار تعیین شده در سال جاری از سوی مقام معظم رهبری، وظایف ویژه‌ای بر دوش مسئولان ورزش کشور قرار دارد و باید بدانیم که در جنگ اقتصادی به نیروی انسانی در حوزه ورزش توجه ویژه‌ای داشته باشیم و نگرش ها را تغییر دهیم.

ملایی با بیان اینکه ورزش می تواند به بهبود هنجارهای اجتماعی کمک کند، خاطرنشان کرد: باید مدیران ارشد ورزش ایران از نگاه حداقلی به نگاه حداکثری در حوزه ورزش دست یابند و متناسب با تغییر نگاه ایجاد شده، اقدامات جامع تری را برای بهره گیری از ظرفیت های ورزشی و به ویژه ورزش همگانی در دستور کار قرار دهند.

توقع فدراسیون از مجلس و سازمان برنامه و بودجه

وی با تاکید بر اینکه مجموعه های اثرگذار نظیر مجلس شورای اسلامی و سازمان برنامه و بودجه باید نگاهی بلند مدت، شرایط مطلوب تری را برای حوزه ورزش همگانی فراهم کنند، گفت: مطمئنا صرف نگاه کوتاه مدت به منافع ملی آسیب خواهد زد و باید با تغییر نگاه و حرکت به سوی تصمیمات بلند مدت، افزایش بازدهی اجتماعی را مدنظر قرار داد.

رییس فدراسیون ورزش های همگانی همواره در حوزه بهداشت و درمان به دنبال کاهش هزینه خدمات و هزینه های درمانی بوده ایم، عنوان کرد: متاسفانه طی سال‌های اخیر نتوانسته‌ایم در کاهش هزینه‌های درمانی موفق عمل کنیم و سالانه شاهد رشد هزینه‌ها در این زمینه هستیم، بنابراین باید به گونه‌ای پیش برویم که کاهش تقاضا در حوزه خدمات پزشکی رقم بخورد؛ مساله ای که نیازمند تغییر نگاه بنیادین است.

ملایی افزود: با استفاده از بازدهی اجتماعی مثبت و بهره گیری از ورزش همگانی در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت می توانیم در مسیر کاهش هزینه‌های درمانی گام برداریم، اظهار کرد: کاهش مقوله کم تحرکی یک سرمایه گذاری بلند مدت برای کشور است و باید حاصل تصمیمات نادرست اتخاذ شده طی دهه های گذشته جبران شود.

۳۷ درصد هزینه درمانی بیشتر برای خانواده‌های دارای اضافه وزن

وی با اشاره به اینکه هزینه های درمانی در خانواده‌های دارای افراد چاق و دارای اضافه وزن، ۳۷ درصد بیشتر از سایر خانواده‌هاست، بیان کرد: ورزش همگانی علاوه بر ایجاد نشاط اجتماعی به کاهش هزینه‌های درمانی برای مردم منجر خواهد شد.

وی با اشاره به شعار سال ۱۴۰۰، خاطرنشان کرد: برای تولید مناسب باید روی برخی شاخص ها از جمله بهبود وضعیت نیروی انسانی سرمایه گذاری کنیم و به منظور تحقق این امر نیازمند مدیریت صحیح هستیم تا با ایجاد نشاط اجتماعی از ظرفیت های ورزش همگانی بهره برده و آثار آن را در بهبود وضعیت نیروی انسانی تجربه کنیم.

ملایی ادامه داد: باید سیاست‌های دولت از جمله وزارت ورزش و جوانان به سمت توسعه ورزش های همگانی در عمل سوق یابد و در این راستا فدراسیون ورزشه ای همگانی برنامه جامعی را در سال ۱۴۰۰ به منظور کاهش نرخ کم ترکی مدنظر قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه تحقق برنامه‌های تدوین شده نیازمند تزریق منابع مالی جدید جدید است، اظهار کرد: دولت بر حسب قانون مکلف است نسبت به تحقق تربیت بدنی رایگان اقدام کند و باید در سیاست‌های ملی و تزریق منابع در این حوزه تجدیدنظر شود.

۲۱۶ میلیارد تومن بودجه نیاز ورزش همگانی در ۱۴۰۰

ملایی با بیان اینکه بودجه سال ۱۴۰۰ فدراسیون ورزش های همگانی هنوز ابلاغ نشده است، گفت: به طور سنتی این بودجه نسبت به سال قبل با ۱۰ تا ۲۰ درصد رشد مواجه خواهد شد و این در حالی است که بودجه سال ۹۹ فراسیون معادل ۴.۵ میلیارد تومان بود.

وی با بیان اینکه در اهداف کمی فدراسیون ورزش های همگانی در سال ۱۴۰۰ مشارکت ۴ میلیون نفری مدنظر قرار گرفته است گفت به منظور تحقق این مهم نیازمند بودجه ۲۱۶ میلیارد تومانی هستیم تا بتوانیم به اهداف تبیین شده دستیابی این مساله نیازمند تزریق منابع مالی است و دولت در این زمینه باید احساس نگرانی کرده و کمک های لازم را به فدراسیون در دستور کار خود قرار دهند.

میزان ابتلا به چاقی در کشور

به گفته رییس فدراسیون ورزش های همگانی، ریسک چاقی در سطح ملی به ۷.۵ از ۱۰ رسیده است و این امر یک هشدار ملی برای آینده ایران تلقی می شود و به ما می گوید که در این زمینه با خطر مواجه هستیم و نشان دهنده میزان ابتلا به چاقی در کشور است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.