قدمت تمدن در تهران به ۸۰۰۰ سال می رسد/تلاش برای راه اندازی موزه
به گزارش سایت «تاریخ ما»، پیروز حناچی، در حاشیه مراسم افتتاح موزه میراث باستانشناسی تهران با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که با توجه به تعداد بالای آثار باستانی موجود در تهران آیا برنامه ای برای افتتاح موزه تهران دارید، اظهار کرد: نمایشگاهی که می بینید به این دلیل اهمیت دارد که قدمت تمدن را در منطقه عمومی تهران تا هشت هزار سال پیش نشان می دهد. این عدد یک تخمین نیست و شناسنامه اشیا این را میگوید.
وی بیان اینکه در نظر داریم فضایی را به عنوان شناسنامه میراث باستانی تهران در نظر بگیریم، ادامه داد: در اسناد رایج، قدمت شهر تهران به عنوان تمدن را می توانیم حداکثر تا زمان قبل از طهماسبی ثابت کنیم، اما این اشیا نشان می دهد که در تهران تا هشت هزار سال پیش تمدن وجود داشته و منطقه تولید تمدن بوده است چرا که این اشیا، موارد سادهای نیستند.
شهردار تهران با اشاره به قیمت بلیت موزه میراث باستان شناسی تهران گفت: در این رابطه سازمان میراث باید تصمیم بگیرد.
حناچی در پاسخ به این سوال که چه تعداد آثار در موزه میراث باستانشناسی تهران به نمایش درآمده است، عنوان کرد: تعداد اشیایی که از این منطقه، اینجا قرار داده شده حدود دویست مورد است که در کاوش های رسمی کشف شده اند. ممکن است در کاوش های بعدی نیز که در حفاریهای همیشگی داریم چیزهای دیگری هم پیدا شوند.
شهردار تهران ادامه داد: به دنبال آن هستیم تا فضایی را پیشبینی کنیم که به عنوان موزه تهران فعالیت کند و تاریخ این منطقه را به نمایش بگذارد.
وی در ادامه درباره اشیائی که در حفاریهای مترو کشف میشوند، توضیح داد: من تا به حال گزارشی در این زمینه دریافت نکردم، اما حساسیت در این مورد را افزایش خواهیم داد. شهرهای تاریخی همیشه این مشکل را دارند؛ در شهر «رم» با وجود قدمت و امکان کشف شی باستانی در هر حفاری کوچک، باز هم به فکر توسعه مترو هستند و سعی کردند این دو موضوع را با هم پیش ببرند.
حناچی در پاسخ به پرسشی درباره وصول بخشی از بدهیهای دولت به شهرداری، عنوان کرد: هنوز این کار به طور قطعی تمام نشده، سازمان حسابرسی در حال بررسی است و مرحله به مرحله اعلام می شود، اما اصل این کار بسیار پسندیده است و زمان زیادی هم به تعویق افتاده است.
شهردار تهران در پایان در پاسخ به این سوال که آیا وجود کمیته پنجنفره انتصابات در شهرداری صحیح است، خاطرنشان کرد: کمیته انتصابات چیز جدیدی نیست و از قدیم هم وجود داشته است. تمام کسانی که معرفی میشوند باید شرایط احراز پست را برمبنای قواعد شورا و معاونت منابع انسانی داشته باشند و امتیازات لازم را کسب کنند.
حناچی تصریح کرد: در شورای انتصابات هم اعضای محترم باید برمبنای این قواعد نظر خود را درباره هر شخص اعلام کنند تا انتصاب به نتیجه برسد.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر