لزوم تغییر نگاه از خودورومحوری به انسان محوری در کلانشهرها
به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، مهدی جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور در همایش روز ملی حمل و نقل با بیان اینکه فصل جدیدی در نگاه به کیفیت زندگی در شهرها در چند سال اخیر آغاز شده و آن تغییر حرکت از سمت خودرو محوری به سمت انسان محوری است.
وی با اشاره به فعالیت هایی که در حوزه نوسازی حمل و نقل عمومی در کشور شده گفت: با توجه به شرایط سختی که شاهد هستیم، به طور جدی اجرایی شدن نوسازی حمل و نقل را به خصوص در شهرهای بزرگ و میانی دنبال می کنیم. اجرای قانون هوای پاک که شامل کنترل دقیق معاینه فنی، توسعه موتورسیکلت ها و دوچرخه های برقی و اعمال قانون اسقاط خودروهای فرسوده است، یکی دیگر از تلاش ها در حوزه حمل و نقل است.
وی ادامه داد: آسیب شناسی سند حمل و نقل مصوبه هیات وزیران و تدوین ضوابط ایمنی در حمل و نقل مانند تدوین ضوابط سرویس مدارس، ادارات، بار و مسافر از فعالیت های اخیر این حوزه بوده است.
جمالی نژاد با تأکید بر اینکه تغییر گفتمان خودرومحور به انسان محور را می توان در کاهش آمار تصادفات شهری متوجه شد، گفت: این گفتمان در حال تسری به مراکز استان ها و شهرهای میانی و کوچک نیز هست.
معاون عمرانی وزیر کشور، شناسایی نقاط حادثه خیز، ارتقای کیفیت تولید موتورسیکلت با همکاری معاونت فناوری، فراگیرشدن سیستم کنترل هوشمند ترافیک را از دیگر فعالیت های این حوزه عنوان کرد و گفت: در حوزه حمل و نقل ریلی نیز کارهای خوبی انجام شده است و تلاش شده خطوط مترو در ۹ کلانشهر ارتقا پیدا کند.
به گفته جمالی نژاد، در افق ۱۴۰۰ قطارشهری های ۹ کلانشهر نیاز به ۲ هزار واگن دارند.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر