تخریب سرای حاج شامی پایین، غیرقانونی است
به گزارش «تاریخما»، به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان، مهرداد عسگریان افزود: مالک این مجموعه با تخریب حداقل 5 باب حجره، سعی در از بین بردن سرقفلیهای موجود در این سرا داشته و در حال حاضر سرا را به پارکینگ ماشینها تبدیل کرده که عبور و مرور خودرو و لرزشهای ناشی از آن، برای بنا مخاطرهآمیز است.
وی ادامه داد: علیرغم تذکرهای این ادارهکل مبنی بر ممنوعیت تخریب رواق آجری این سرا، وی اقدام به تخریب بخشی از رواق این مجموعه کرده و این در حالی است که در هشتم فرودینماه امسال طی نامهای به مالک ابلاغ شد که رواق مذکور در حالت عادی و در صورت حذف عوامل مخل، ایستا و پایدار بوده، لیکن در صورتی که در معرض لرزشهای ناخواسته و ممتد مانند عبور و مرور وسایط نقلیه یا ضربه و برخورد غیرمعمول با پایههای آجری و … قرار گیرد، احتمال ریزش یا تخریب خواهد داشت.
معاون میراثفرهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان زنجان یادآور شد: در صورت بهرهبرداری ضروری است که در کوتاهمدت اقدام به ایمنسازی و رفع خطر احتمالی به صورت شمعگذاری کند و در فرصت مناسب نیز آثار واقع در پلاک فوق تعمیر و مرمت اساسی شود.
عسگریان تاکید کرد: ادارهکل میراثفرهنگی یک دستگاه نظارتی است و در عین اینکه در مرمت بناها و آثار تاریخی ثبتی مالک میتواند از مشارکت 50 درصدی میراثفرهنگی استفاده کند. حتی اگر مالک اسطاعت مالی تعمیر نداشته باشد نیز شهرداری در صورت وجود خطر با ضوابطی اقدام به تعمیر میکند.
وی علیرغم همه این نامهنگاریها و تذکرات و ایستا و پایدار بودن رواق مذکور، باز هم مالک اقدام به تخریب بخشی از این رواق و حجرههای پشت سر آن کرده و طرح دعوی میراثفرهنگی علیه مالک این کاروانسرا صورت گرفته است.
این مسئول خاطرنشان کرد: ساماندهی وضعیت چنین بناهایی به تنهایی از عهده این ادارهکل خارج است و شهرداری و نیروی انتظامی نیز باید در این موارد همکاری کنند.
عسگریان با اشاره به ثبت مجموعه بازار زنجان در فهرست آثار ملی، افزود: بازار زنجان به شماره 1440 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و سراها و کاروانسراها نیز جزو مجموعه بازار زنجان بوده و در فهرست آثار ملی قرار دارند، از اینرو همه ضوابط بناهای ثبتی برای آنها نیز صادق است.
انتهای پیام