بناهای تاریخی کاشان را تخریب و زننده بازسازی می‌کنند

به گزارش «تاریخ‌ما»، حمیدرضا جیحانی با بیان این‌که پژوهش «الگوی حفاظت و مرمت شهری کاشان» بر اساس شناخت مشکلات و چالش‌های موجود حفاظت شهری تعریف شده است، هدف آن را تعریف چهارچوبی می‌داند که بر اساس آن بتوان از محدوده‌ی تاریخی کاشان حفاظت کرد.

او شروع تخریب محدوده‌های شهری تاریخی را به اوایل سده‌ی حاضر مربوط دانست و گفت: با این وجود در دو تا سه دهه‌ی گذشته بیشترین آسیب‌ها به شهرهای تاریخی کشور وارد شده است. در دوره‌ی اخیر خیابان‌های جدید همراه با تخریب گسترده ساخته شدند و بدتر از آن، جوازهای تخریب و نوسازی بدون هیچ توجهی به خصوصیات محدوده‌ی شهرهای تاریخی، صادر شدند.
 

این پژوهشگر به طور مشخص به دو تجربه‌ی خیابان نماز و خیابان باب‌الحوائج کاشان اشاره کرد و افزود: در اولی، محدوده‌ای مملو از خانه‌های تاریخی تخریب شد تا مشکل ترافیکی که وجود نداشت حل شود و دومی که در نزدیکی و به‌موازات بازار ساخته شد، خواسته یا ناخواسته، تضعیف گذر بازار و تخریب بستر شهری را به دنبال داشت.

جیحانی وضعیت درون محله‌های تاریخی را بهتر از میادین اصلی ندانست و گفت: بناهای مهمی مانند بقعه «حبیب بن موسی»، مقبره «محتشم»، زیارت «درب زنجیر»، حسینیه «ام‌البنین» و حسینیه «سر فره» تخریب و به‌طرز زننده‌ای بازسازی شدند. البته انبوه خانه‌هایی وجود دارند که بر اساس دستورالعملی عام در هرکجا ممکن است ساخته شوند.
 

این استاد دانشگاه، علت را در مجموعه‌ای از عوامل مانند توسعه‌ی نامتوازن و بدون توجه به ارزش‌های شهری، تعطیلی اقتصاد محلی شهرهای تاریخی، مهاجرت و همچنین متعهد نبودن برای حفظ میراث شهری دانست و اظهار کرد: علاوه بر این، مشکلات و مسائل دیگری نیز وجود دارد که ریشه در عدم فهم دقیق موضوع حفاظت شهری دارند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه کاشان، با اشاره به تحقیق صورت گرفته درباره‌ی الگوی حفاظت و مرمت شهری کاشان گفت: این پژوهش بر اساس شناخت مشکلات و چالش‌های موجود حفاظت شهری تعریف شده و هدف از آن تعریف چهارچوبی است که بر اساس آن بتوان از محدوده‌ی تاریخی کاشان حفاظت کرد.
 

جیحانی گفت: قرار است تا چهارچوب مورد نظر را بر اساس بررسی موازی داشته‌های موجود در حوزه‌ی حفاظت و سنجش آنها در سه محدوده‌ی شهری مجزا که ماهیت و مسائل متفاوت دارند، تعریف کنیم.

انتهای پیام

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.