به آینده جوانترین جشنواره فجر امیدی هست؟
پویا محمودیان، معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی در گفتوگویی با «تاریخما» در پاسخ به پرسش بالا با بیان اینکه «با وجود اینکه سومین جشنواره فجر صنایع دستی جوانترین جشنواره فجر محسوب میشود، امسال با استقبال زیادی مواجه شدهایم»، اظهار کرد: همین موضوع نشان میدهد که این جشنواره توانسته است در این سه سال توجه علاقهمندان به هنرهای سنتی و صنایع دستی را به خود جلب کند.
او ادامه داد: ما به شدت بر آن هستیم که جشنواره صنایع دستی فجر را به یک جشنواره بینالمللی تبدیل و بتوانیم از تمامی ظرفیتهای این حوزه به نفع صنعتگران و هنرمندان استفاده کنیم. به هر حال این جشنواره از معدود رویدادهایی است که میتواند فرصتی مناسبی برای ارائه زیبایی و ظرفیتهای صنایع دستی کشور از خلاقیت و نوآوری گرفته تا کیفیت، طرح و رنگهای متنوع باشد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی یادآور شد: با توجه به این که ایران از نظر تنوع سومین کشور تولیدکننده صنایعدستی و اولین کشور از نظر ثبت شهر و روستاهای جهانی در دنیا محوسب میشود و همچنین با در نظر گرفتن ظرفیتهای بیپایان صنایع دستی ایران، تلاشمان این است که جشنواره را از ملی به بینالمللی تبدیل کنیم تا از این طریق بتوانیم آوازه هنر کشورمان را به گوش همگان برسانیم.
محمودیان در پاسخ به این پرسش که آیا حضور هنرمندان روستایی و گمنام در جشنواره صنایع دستی فجر از اولویتهای این معاونت بوده است؟ بیان کرد: یکی از اهداف اصلی ما این است که بتوانیم از طریق این جشنواره استعدادها را کشف کنیم؛ چراکه حمایت از افرادی که گمنام هستند و در سکوت کار میکنند، میتواند در ارتقای جایگاه صنایع دستی بسیار مؤثر باشد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی همچنین درباره از سرگیری بیمه هنرمندان و صنعتگران حوزه صنایع دستی، توضیح داد: خوشبختانه بیمه صنعتگران خانواده صنایع دستی کشور که متوقف شده بود، بار دیگر از سر گرفته شده است. با توجه به تصویب قانون حمایت از صنعتگران، هنرمندان و استادکاران حوزه صنایع دستی در دی ماه ۹۶ که در آن دولت مکلف شده در راه بیمه صنعتگران و هنرمندان تلاش کند، ما امیدوار هستیم که روند از سرگیری بیمه ادامه پیدا کند. در حال حاضر لیست اولویتهای بیمه که از ۳۱ استان برای ستاد ارسال شده است، بازبینی شده و به وزارت کار و سازمان تأمین اجتماعی نیز ارسال شده است.
او با بیان اینکه «بیمه یکی از مطالبات اصلی و همیشگی حوزه هنرمندان صنایع دستی بوده است»، اظهار کرد: بیمه صنعتگران و هنرمندانی که در روستاها مشغول به کار هستند، از طریق تفاهمنامهای که با صندوق توسعه روستایی و عشایری در تیر ماه ۹۷ منعقد شده بود و هماکنون نیز بیمه صنعتگرانی است که در مناطق شهری مشغول به کار هستند، از سر گرفته شده است.
انتهای پیام