پیام تسلیت معاونت میراث‌فرهنگی، پژوهشگاه و موزه ملی در پی درگذشت استاد محمد یوسف کیانی

معاونت میراث فرهنگی کشور، پژوهشگاه میراث فرهنگی و موزه ملی ایران با صدور پیامی درگذشت پژوهشگر، موزه دار، استاد فرهیخته باستان شناسی و یکی از مفاخر حوزه میراث فرهنگی استاد محمد یوسف کیانی  را به جامعه فرهنگی و باستان شناسی ایران تسلیت گفتند.

متن این پیام تسلیت به این شرح است:

«انالله و انا الیه راجعون

مرگ چنین خواجه نه کاریست خرد

با نهایت تاسف درگذشت پژوهشگر، مدرس باستان شناسی، موزه دارصاحب نام و یکی از  پایه گذاران مطالعات معماری در تاریخ معاصراستاد محمد یوسف کیانی را به جامعه باستان شناسی، عموم علاقه مندان عرصه فرهنگ و هنر ایران  و  خانواده محترم این استاد فرهیخته تسلیت عرض می نماییم.

از درگاه ایزد متعال برای آن مرحوم مغفرت و رحمت و برای بازماندگان صبر و شکیبایی مسئلت می نماییم.»

استاد محمد یوسف کیانی، پژوهشگر، مدرس باستان شناسی، موزه دار و یکی از پایه گذادان مطالعات معمارب در تاریخ معاصر شب گذشته (۱۳ خرداد) در سن ۸۰ سالگی روی در نقاب خاک کشید.

   محمد یوسف کیانی در سال 1317  در بابل به دنیا آمد. او در سال ۱۳۴۲ موفق به دریافت کاشناسی تاریخ  و در سال۱۳۴۴ کارشناسی ارشد باستان شناسی از دانشگاه تهران شد.

 سپس برای ادامه تحصیل به دانشگاه لندن رفت و درسال 1349 با مدرک دکتری رشته باستان شناسی و تاریخ هنر اسلامی از آن دانشگاه فارغ التحصیل شد.

   دکتر محمد یوسف کیانی پس از پایان دوره کارشناسی در سال ۱۳۴۲ در وزارت فرهنگ و هنر وقت از سال تا سال 1357مشغول فعالیت در سمت های کارشناسی امور باستان شناسی (1343)، رئیس موزه هنرهای ایران در سال 1354بوده است. او  همچنین از سال ۵۴ تا ۵۸ دریاست موزه  ایران باستان را به عهده داشت. کیانی  علاوه بر فعالیت های اجرایی از سال 1349 تا سال 1358 مدیر هیات بررسی و تحقیقات باستان شناسی دشت گرگان  با انتشار مقالات و کتب مختلف در این زمینه بوده است. بوده است. او از سال 1349 تا 1358 به صورت نیمه وقت عضو هیات علمی گروه باستان شناسی وتاریخ هنر دانشگاه تهران بود و از این سال  به صورت تمام وقت با سمت استادیاری در گروه باستان شناسی  و تاریخ هنر دانشگاه تهران کار تدریس  را به صورت تمام وقت  آغاز کرد. استاد کیانی در سالهای حضور در دانشگاه تلاش های بساری  برای راه اندازی دوره دکتری رشته باستان شناسی داشت.  این استاد فرهیخته  پس از سالها تلاش در عرصه پژوهشکری، تدریس و تحقیق، در سال 1384 با درجه دانشیاری از دانشگاه تهران  بازنشسته شد. فعالیت های بیش از ۴۰ سال  دکتر کیانی در عرصه های آموزش  و پزوهش منتج به انتشار  بیش از ۳۰ کتاب به زبان  های فارسی  و لاتین و مقالات متعدد و مرجع شده است .

کیانی علاوه بر راهنمایی دهها هنوان رساله های کارشناسی ارشد و دکتری و حضور در کنفرانس های بین المللی مسئولیت نمایشگاه های  بین المللی همچون هنرهای جهان اسلام لندن سال1973، هنرهای ایران توکیودر سال 1976، هنرهای ایران عهد ساسانی نیویورک در سال1977 و … را بر عهده داشته است. 

پایتخت های ایران، تاریخ هنر معماری ایران در دوره اسلامی. معماری ایران (دوره اسلامی)،  تزئینات وابسته به معماری ایران،.سفال .شهرهای ایران در چهار جلد، کاروانسراهای ایران در سه جلد، معماری تیموری در ایران و توران.معماری و شهرسازی ایران به روایت تصویر، فارسی – انگلیسی،  هنر اسلامی ایران و… از جمله تالیفات این استاد بی بدیل عرصه باستان شناسی و تاریخ هنر ایران به شمار می رود.

تشییع پیکر ان مرحوم فردا ۱۵ خرداد ماه از ساعت ۹ از مقابل موزه ایران باستان به سوی جایگاه ابدیش برگزار می‌شود. 

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.