۳ اثر آیینی مازندران نامزد ثبت میراث معنوی
طوبی اصانلو درحاشیه نمایشگاه عروسکهای ملل و اقوام ایرانی در موزه تاریخ آمل درگفتگو با خبرنگار «تاریخ ما» افزود: دوعروسک مربوط به زن ومرد از روستاهای «اورست و مال خواست» ساری و ۲ عروسک آئینی دیگر مربوط به نام «کترا گرنین و کترا گیشه» رامسر است.
وی ادامه داد، که این عروسک ها درواقع باورها وقصه های خاص خودشان را دارند و دو عروسک مربوط به رامسر درغرب مازندران نماد باران خواهی و آفتاب خواهی است.
مسئول پژوهش مردم شناسی و میراث معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با بیان اینکه پرونده مربوط به تکمیل مراحل ثبت اداری آنها تکمیل شده وبرای ثبت به سازمان میراث فرهنگی کشور ارسال شده است، ابرازامیدواری کرد، که این ۳ اثر در سال ۹۸ در فهرست آثارمعنوی کشور به نام مازندران ثبت شود.
اصانلو افزود: تاکنون یک اثر عروسک سنتی به نام «تهدونه» مربوط به دهستان کوهستانی چلاو آمل درفهرست آثارمعنوی کشور ثبت ملی شده است.
وی یادآورشد، که این اثر بهروی درخت داغداغان نشانگر اعتقادات و چشمنظری مردم این منطقه حکایت داشت.
مسئول پژوهش مردم شناسی و میراث معنوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران یادآورشد، که متاسفانه تاکنون در حوزه مربوط به اقوام ایرانی زمینه عروسکهای بومی مازندران کم کاری های زیادی شده و درمقایسه با دیگراستان های کشور باید اعتراف کنیم که مازندران اثری به غیر از یک اثر ثبتی از آمل ، تاکنون ناکام بوده است.
به گزارش خبرنگارمهر، نمایشگاه «عروسک های ملل واقوام ایرانی» روز یکشنبه در موزه تاریخ شهر آمل با عرضه حدود ۱۵۰ عروسک به عنوان نماد فرهنگی ۵۲ کشور جهان و نیز ۵۰ عروسک از اقوام بومی ومحلی ایران در موزه تاریخ شهر آمل به نمایش وتماشای عموم گذاشته شد.
این نمایشگاه تا یکم اسفندماه صبح وعصر برای بازدید علاقمندان درمحل موزه تاریخ شهر آمل برپا است.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر