پیشکسوت تیراندازی: المپیک با کسی شوخی ندارد/ نمره قبولی به فدراسیون نمیدهم
احمد ظفرجعفرزاده در گفت و گو با خبرگزاری تاریخ ما، در خصوص وضعیت تیراندازی ایران در سالهای اخیر اظهار کرد: ما در المپیک ریو فینالیست داشتیم. فینالیست شدن در المپیک در هیچ رشته ورزشی کار سادهای نیست. در المپیک از میان ۴۰ یا ۵۰ نفر که بهترینهای دنیا هستند و با هم رقابت میکنند تنها هشت نفر شانس حضور در فینال را به دست میآورند. فینالیست شدن در المپیک امتیاز خوبی است.
مربی اسبق تیم ملی تپانچه در ادامه گفت: بعد از اینکه ورزشکار به فینال المپیک میرسد دیگر از دست کسی حتی مربی کاری بر نمیآید. بعد از آن همه چیز دست خود ورزشکار است که آموزهها و دانش خود را چطور به کار ببندد. یک ورزشکار میتواند شرایط را کنترل و انگیزه برای خود ایجاد کند و به مدال برسد. یک ورزشکار هم ممکن است تحت عواملی روحیه خود را از دست بدهد و از مدال دور شود. البته نگرفتن مدال در فینال المپیک امتیاز منفی نیست. میتوانیم بگوییم واقعا تمام مدیران تیراندازی از لندن تا ریو زحمت کشیدن ولی به مدال ختم نشد.
وی در خصوص شانس فینالیست شدن المپینهای تیراندازی در المپیک توکیو گفت: تمرینات تیم ملی تیراندازی را تحت نظر دارم و آرزو میکنم که پیش بینیهای من غلط از کار در بیاید. ولی با این مدل تمرینات که مدتها تعطیل بود، چالشهایی که با (تمدید قرارداد) مربی پیش آمد و نتوانستند سریع چالش را جمع کنند شرایط را سخت میبینم. در آن چالشها همه دنبال این بودند که حرف خود را بر کرسی بنشانند و ظاهرا هدف ورزش تیراندازی گم شده بود. اینها عواملی است که دست به دست میدهد تا شرایط تغییر کند. من امیدوارم شانس فینالیست شدن و کسب مدال برای تیراندازی ایران حفظ باشد و بتوانیم در این دوره المپیک مدال کسب کنیم.
وی گفت: اکنون فصل درو رسیده است. سالها قبل تیراندازان خوبی در این رشته شروع به کار کردهاند و اکنون زمان برداشت محصول رسیده است. این ۶ سهمیه هم اگر به مدال برسد نمیتوان گفت محصول چهار ساله است. از مدت ها قبل این برای این موفقیت کار شده است.
جعفرزاده خاطر نشان کرد: دادگر خیلی خوش شانس بود که مجموعه تیراندازی را اینگونه تحویل گرفت. آرزو میکنم در دورههای بعدی هر کسی که بر مسند فدراسیون تکیه میزند، روزی که میخواهد آن را تحویل دهد حداکثر ۱۰ درصد به مجموعه اضافه کند که البته بعید میدانم.
پیشکسوت تیراندازی در ادامه گفت: با احترام به همه روسای فدراسیونهای تیراندازی، دوره هاشمی بهترین دوره بود و بعید میدانم در ۵۰ سال آینده هم رییس فدراسیونی با همت هاشمی بتواند مجموعه تیراندازی را در دست بگیرد. او برای تیراندازی کشور فرد شایستهای بود که متاسفانه مجموعه تیراندازی و مجموعه ورزش کشور قدر او را ندانستند. روسای فدراسیون تیراندازی قبل از هاشمی هم نتوانستند این اندازه اعتبار جذب کنند.
وی در خصوص دلایل پیشرفت تیراندازی در زمان هاشمی گفت: هاشمی تمام فاکتورهای اساسی ورزش تیراندازی را در نظر گرفته بود. اجرای زیرسازیهای فدراسیون تیراندازی، ساخت سالن ۸۰ خط، استخدام بهترین مربی خارجی، بهترین نتایج بینالمللی برای ایران، … از کارهای بی نظیر زمان ریاست هاشمی بود.
جعفرزاده در مورد عملکرد فدراسیون تیراندازی در چهار سال اخیر گفت: من جزو کسانی هستم که به فدراسیون نقد دارم و نمره قبولی به این فدراسیون نمیدهم. همه میتوانند با نظر من مخالف باشند. دلایل آن هم عدم مدیریت چالشها و محدودیت ها است. وقتی یک محدودیت و شرایط سخت پیش میآید اگر بتوانیم آن را مدیریت کنیم و شرایط را تحت کنترل درآوریم هنر کردهایم. ما باید چالش را به فرصت تبدیل کنیم اگر قرار باشد تسلیم شویم که نمیشود.
وی افزود: زمانی که اعلام شد همه تمرینات ورزشی تعطیل شده است باید به این موضوع احترام بگذاریم اما از طرفی باید شرایط را توضیح دهیم. سالن فدراسیون ۸۰ خط دارد که ورزشکاران المپیکی میتوانستند در خط اول، ۱۵، ۲۵، ۳۵، ۴۵، ۵۵؛ .. قرار بگیرند و تمرین کنند. هیچ اتفاقی هم نمیافتاد. باید استثنا مجوز فعالیت برای ۶ سهمیه تیراندازی گرفته میشد.
جعفرزاده گفت: المپیک که با کسی شوخی ندارد، خدای بالای سر ما خدای همه ورزشکاران است. هر کسی که زحمت بیشتر بکشد حق را به او میدهد. ما ۶ سهمیه داشتیم ولی نباید تنها به داشتن ۶ سهمیه مغرور میشدیم. با این سهمیهها چه کردیم، چقدر برای آنها زحمت کشیده شد؟ کدام رشته اینقدر المپیکی دارد. برای جذب اسپانسر و بودجه چقدر تلاش شده است؟ میترسم ورزش تیراندازی لطمه بخورد.
پایان خبر / تاریخ ما