ثبت جهانی تپه هگمتانه در اولویت میراث فرهنگی قرار گیرد
به گزارش «تاریخما»، محمودرضا عراقی امروز پنجشنبه در نشست اعضای کارگروه تخصصی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان بیان کرد: تمامی سرمایه گذاران باید قبل از آغاز کار به مشاوران مراجعه کرده و اصول را بیاموزند.
وی با ذکر این مطلب که مناطق گردشگری همدان برای معرفی به سرمایه گذار، باید اولویت بندی شوند، افزود: شرکتهای مشاور مادر به خوبی توانایی هموار کردن موانع این مسیر را دارند و به افراد دارای سرمایه کمک خواهند کرد.
وی با بیان اینکه 35 طرح گردشگری مهم و تاثیرگذار در استان همدان وجود دارد، اظهار کرد: تمامی طرحها بایدظرف سه سال آینده تکمیل و به اتمام برسد که تپه هگمتانه در این بین مهمترین طرح به شمار می رود.
عراقی در خصوص برند سازی برای استان، اظهار کرد: همدان جزء شهرهای مهم ایران بوده و دارای چندین لقب و برند مانند بوعلی سینا است که باید برترین آنها انتخاب شود.
علی مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان نیز در این جلسه گفت: مناطق گردشگری بر اساس اولویت و استعداد و کششی که دارند، به سرمایه گذاران معرفی میشوند. مناطق گردشگری از لحاظ محدوده حقوقی مشکلی ندارند اما باید از لحاظ شکلی مورد بررسی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: موزه منطقه غرب با ۲۳۰۰۰ شئ تاریخی در بازه ۳ ساله به بهره برداری خواهد رسید؛ ساخت این موزه ضروری است زیرا در استان محلی برای مطالعه و انجام آزمایش های استاندارد باستان شناسی نداریم.
وی ادامه داد: ساخت مخزن امن این موزه رو به اتمام است اما برای پایان آن به ۱ الی ۲ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
وی با بیان اینکه چهار اثر تپه هگمتانه، غار علیصدر، ارگ نوشیجان و منطقه ارزانفود نامزد ثبت جهانی هستند، افزود: تمام این بناها در حال پیگیری هستند اما اولویت ما ثبت یکی از آنها است. ساماندهی و بحث تملک تپه هگمتانه، موضوع بسیار مهمی است زیرا آزاد سازی آن در گرو اعطای زمین معوض است.
مالمیر در خصوص سایت موزه میدان امام خمینی (ره)، اظهار کرد: خوشبختانه این پروژه با کمک اداره راه و شهرسازی و تأمین اعتبار ساخته خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیت بالای صنایع دستی در شهرستان های، همدان، ملایر و تویسرکان، ذکر کرد: قصد برپایی نمایشگاههای دائم صنایع دستی در این سه شهرستان را داریم.
وی، نزدیکی به شهر تویسرکان، سهولت ایجاد زیرساخت های لازم، نداشتن معارض و همجواری با روسنای امامزاده زید را از ویژگیهای تپه قلندرسیاه ذکر کرد و افزود: این منطقه 37 هکتار مساحت دارد و می تواند یکی از ظرفیت های خوب گردشگری کشور شود. تویسرکان 221 اثر تاریخی و طبیعی دارد که منطقه قلندرسیاه می تواند گردشگری این شهرستان را رونق بیشتری ببخشد.
این مقام مسئول با اشاره به رویداد 2018، عنوان کرد: همدان محل برگزاری رویداد های مهمی بوده و بنا بر اعلام سازمان جهانی گردشگری مبنی بر ایجاد گردشگری روستایی در سال 2020، قصد داریم همدان را برای این موضوع آماده کنیم.
وی اضافه کرد: در روستا اکنلو قصد برپایی موزه پروفسور بالتزار را داریم که خانواده وی در این خصوص اعلام رضایت و آمادگی کردهاند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان، در پایان بیان کرد: ضروری است همدان دارای برند و لگو مخصوص شده و در همه جا با آن شناخته شود.
انتهای پیام