نگاهی به مقوله آموزش بوکس نیست / باید مشکل شغل حسابنشدن مربیگری حل شود
کوروش ملایی سفیددشتی، مدرس خوزستانی فدراسیون بوکس که هم اکنون در دوره مربیگری سه ستاره جهان در دوبی به سر می برد، در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، اظهار کرد: در کلاس مربیگری سه ستاره که بالاترین رتبه مربیگری در بوکس جهان محسوب می شود، حضور دارم. این کلاس همه ساله توسط فدراسیون جهانی بوکس برگزار میشود که متاسفانه به دلیل همهگیری کرونا این کلاس برای دو سال متوقف شده بود. میزبانی کلاس های دو ستاره و سه ستاره حتما باید توسط فدراسیون جهانی آیبا مشخص شود و فدراسیون های کشورها با توجه به بالاتربودن نوع امکانات شان میتوانند میزبانی این کلاسها را برعهده بگیرند.
وی در ادامه نیز با بیان این که متاسفانه علیرغم این که آموزش میتواند یک سرمایه برای پیشرفت مربیان در سطح شهرستانها، استان ها و کشور باشد، نگاه به این مقوله وجود ندارد، افزود: فدراسیون بوکس با راه و روشی که در پیش گرفته و جهت آن نیز بسیار مناسب است، در حال تلاش است تا این نقیصه را برطرف کند، البته به شرطی که این روند تداوم پیدا کند و آموزش به صورت گستردهتر در سطح استانها انجام شود و مربیان استانها نیز پویایی و تلاش خود را در جهت بالابردن سطح علمیشان بیشتر کنند.
این مدرس فدراسیون بوکس گفت: متاسفانه در مربیان خوزستانی نسبت به مطالعه و پویایی برای کسب مطالب علمی بهروز بوکس هیچ تلاشی ندیدهام و مربیان بعد از این که کلاس مربیگریشان به پایان میرسد، تمام کتابهای بوکس را که به آن ها داده میشود، میبندند و در طاقچه گذاشته تا خاک بخورد و این بسیار بد است. ضمن این که موضوع اصلی دیگر که مربیان باید به آن توجه لازم را داشته باشند، آموزش زبان انگلیسی است. یعنی مربیان باید زبان انگلیسی خود را تقویت کنند و مطالعات متفاوتی برای افزایش سطح علمی خود داشته باشند. برای من سوال است که چرا در کلاسهای ما تنها مدرکگرایی ملاک است و تمام مربیان به دنبال این هستند که آزمون و نمره آزمون به چه صورتی است، در حالی که دغدغه مربی باید ارتقای علمیاش باشد.
وی تاکید کرد: بالا رفتن سطح علمی مربیان استان خوزستان میتواند به ارتقای سطح کیفی بوکسورهای خوزستانی نیز کمک کند. بوکسورهای خوزستانی ذاتا بوکس در کالبد و وجودشان است و تنها مربیان باید استعداد را کشف کنند تا خوزستان بتواند مانند گذشته سرآمد بوکس کشور باشد. من هم به هیات بوکس خوزستان اعلام میکنم، هر آن چه آموخته ام، سرمایهای برای بوکس خوزستان بوده و علمم را مخفی نخواهم کرد و در اختیار مربیان استان قرار خواهم داد. هر لحظه که هیاتهای بوکس سراسر کشور به ویژه هیاتهای جنوب کشور که مسئولیت آموزش آن ها در فدراسیون بر عهده من است، از من درخواست کمک در بخش آموزش را داشته باشند، از هیچ تلاشی دریغ نمی کنم. من به ویژه به هیات بوکس خوزستان و رئیس این هیات که از دوستان خوب و همدورهایهای من در بوکس بوده است و دیگر اعضای جامعه بوکس استان، احساس دین دارم و کاملا آماده هستم تا هر آن چه در دورههای آموزشی به من انتقال داده شده است با دل و جان در اختیار مربیان خوزستانی قرار دهم.
ملایی سفیددشتی با بیان این که مربیان بوکس خوزستان چیزی کمتر از مربیان استانهای دیگر ندارند، ادامه داد: البته متاسفانه مربیان ما بیشتر به حواشی برنامهریزی تمرینی میپردازند و دلیل اصلی آن میتواند شغل محسوب نشدنِ مربیگری باشد. یک مربی وقتی در محل تمرین حاضر میشود باید فارغ از هر گونه فکر و خیال باشد و تمام تجربه خود را در اختیار ورزشکار قرار دهد اما از آن جا که در کشور ما مربیگری به عنوان یک شغل دیده نشده است، به تبع آن مربیان با هزار دغدغه به تمرین میآیند و این میتواند انگیزه بزرگی برای بهروز نشدن علم مربیان ما باشد. پس در ابتدا باید این مشکل را حل کنیم.
وی تاکید کرد: آموزش باید به عنوان یک سرمایهگذاری دیده شود و مربیان باید از نظر مسائل اقتصادی خیال شان راحت باشد تا بتوانند آن چه از نظر علمی در اختیار دارند به بوکسورها انتقال دهند. ضمن این که باید نگاه هیاتهای بوکس به عملکرد بوکسورها، مربیان، داوران و عملکرد سطح علمی شهرستان و استان تغییر کند زیرا اگر بخواهیم روند پیشرفت مربیان را به شکل سنتی ادامه دهیم، قطعا سرعت پیشرفت مان خیلی کمتر خواهد شد. همچنین برگزاری دورههای بازآموزی و مرور فن برای مربیان در سطح استان باید یک روال عادی باشد و این مهم باید هر ماه انجام شود.
مربی سابق تیمملی بوکس جوانان با بیان اینکه نباید از هیچ کوششی برای ارتقای بوکس خوزستان دریغ کنیم و این دینی بر گردن ما است، افزود: اگر بوکس نبود، کوروش مولاییها، مسلم مقصودیها و اشکان رضاییها درست نمیشدند. پس باید دین مان را ادا کنیم و هر کسی باید در جایگاه خودش به درستی عمل کند.
پایان خبر / تاریخ ما